γαυρος | γαύρος στο φούρνο | γαυρος συνταγες | γαυρος | γαυρος στο φουρνο | συνταγες για γαυρο | κοτοπουλο παρμεζανα | συνταγες για γαυρο | γαυρος ψητος στο φουρνο | gavros | συνταγες με γαυρο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ!!!

Πηγή: http://nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.de/2012/01/blog-post_10.html

Οδηγιες

Η αλμυρή εκδοχή της μπουγάτσας και εξίσου αγαπημένη γεύση. Αφράτη, µε κρέμα που ξεχειλίζει και θεοτράγανα φύλλα, θα χαλάσει κόσμο σε πάρτι για μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να ετοιμάσετε την μπουγάτσα µία μέρα πριν το πάρτι και να την ψήσετε λίγη ώρα πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας. ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο (450 γραµµ.) φύλλο κρούστας 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο για τα φύλλα 80 γραµµ. βούτυρο 200 γραµµ. σιμιγδάλι ψιλό 1 λίτρο φρέσκο γάλα 1 κιλό φέτα θρυμματισμένη 2 αυγά 2 κρόκους φρεσκοτριµµένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να λαδωθεί. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφού δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους, ανακατεύοντας µε σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν στην κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Τέλος προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε. Τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση. Θα χρησιμοποιήσουμε ρηχό ταψί για πίτα, 36 εκ. Το λαδώνουμε ελαφρά. Στρώνουμε τα εννέα φύλλα, λαδώνοντας τα ένα ένα, ακτινωτά στο ταψί (να περισσεύουν έξω αρκετά). Κομματιάζουμε ένα φύλλο και το ρίχνουμε στη γέμιση. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε τη γέμιση στα στρωμμένα φύλλα. Γυρίζουμε προς τα μέσα (πάνω στη γέμιση) τα φύλλα που εξέχουν. Από πάνω στρώνουμε λαδώνοντας ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα, μπήγοντας τις άκρες τους κάτω από την μπουγάτσα (όπως κάνουμε στο γαλακτομπούρεκο). Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200 οC στις αντιστάσεις για περίπου 40΄, να ροδίσει καλά. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου Ετικέτες ΠΙΤΕΣ

Διαβαστε τη συνταγη στο nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.com

Υλικα Συνταγης

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.com


Copyright 2014 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία