Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 17 συνταγές
Σας έχω την καλύτερη λύση για σπιτικό ψωμί χωρίς ζύμωμα! Κριθαρένιο ψωμί με λιναρόσπορους και ηλιόσπορους, έτοιμο μετά από 20 λεπτά ψήσιμο. Και έτσι θα έχετε[...]
Πηγή: bostanistas.grΑλεύρι είναι το προϊόν που παίρνουμε όταν αλέσουμε σπόρους δημητριακών, ή άλλων αμυλούχων φυτών, αφού πρώτα απομακρύνουμε το πίτουρο. Συνήθως όταν μιλάμε για[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr« Όλα είναι υφάδια της κοιλιάς και το ψωμί στημόνι » Αυτή η φράση τα λέει όλα για τη σημασία του ψωμιού στη διατροφή μας .Από κοντά έρχεται και η[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔεν έχω βρει ακόμα αρτοποιείο στη Χάγη που να μπορώ να αποκαλέσω αγαπημένο μου. Με είχε πλανέψει ένα προ καιρού αλλά όταν το ψωμί του από καλό έγινε μέτριο κι[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΗ θαυμαστή τεχνική της παρασκευής ψωμιού έχει μείνει ίδια αιώνες τώρα και, αντίθετα με ό,τι θα έχετε ίσως ακούσει, είναι απλούστατη. Εκείνο που απαραίτητα[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαι καλές διακοπές! Φτάσαμε κιόλας στα μισά του Αυγούστου. Της Παναγιάς μεθαύριο, και διάλεξα μια από τις καλύτερες -κατά τη γνώμη μου-συνταγές της κρητικής[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια τους ιστορικούς του φαγητού το σιτάρι τοποθετείται στο 8.000 π.Χ., οι τορτίγιες στο 6.000 π.Χ. και η ανακάλυψη του ψωμιού γύρω στο 4.000-3.500 π.Χ., μια[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά: 350 γραμμάρια Ολικής Άλεσης από Κριθάρι 200 γραμμάρια Ολικής Άλεσης από Σιτάρι 300 γραμμάρια αλεύρι άσπρο 70% Δυνατό 150 γραμμάρια Αλεύρι καλαμποκιού[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 2 φλυτζ. σταρένιο αλεύρι (χρησιμοποιήστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όχι λευκό, ή ολικής αλέσεως) 2 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών berbere[...]
Πηγή: greekcook.grΗ διατροφή των αρχαίων Ελλήνων, χαρακτηριζόταν από λιτότητα. Καλλιεργούσαν μόνοι τους, τους πόρους τους ανάλογα με την περιοχή που βρισκόντουσαν (κλίμα,[...]
Πηγή: tofagitotismamas.blogspot.grη ιστορία της πίτσας Η ιστορία της πίτσας, απ’ όπου κι αν δεχτεί κανείς ότι κατάγεται, στο κεφάλαιο πατριδογνωσία εμφανίζει χώρες της Μεσογείου και ρίζες στις[...]
Πηγή: pandespani.comΌπως έχω ξαναγράψει , σπάνια φτιάχνω κριθαρένιο παξιμάδι (ντάκο) στο σπίτι. Εδώ στο νησί βρίσκουμε καλό παξιμάδι από πολλές «πηγές». Υπάρχουν παλιές[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠριν αρκετά χρόνια, η θεία Νίκη μου έδειξε πώς να φτιάχνω αυτά τα υπέροχα παξιμαδάκια.!Με προμήθευσε την πρώτη φορά με προζύμι, κι έκτoτε αναπαράγω το δικό[...]
Πηγή: cookingwithriri.blogspot.gr