Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 57 συνταγές
Υλικά για τη γέμιση: 3/4 κιλού χανιώτικη μυζήθρα 1/4 κιλού «μαλάκα» (περί τυριού πρόκειται, θα τα πούμε παρακάτω) 1 αυγό 2 κουταλάκια δυόσμο[...]
Πηγή: greekcook.grΚαλιτσούνια "μισοφέγγαρα" πολύ νόστιμα ιδανικά για κέρασμα! Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για κρητικό φύλλο και[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤα καλιτσούνια αυτά φτιάχνονται για το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Είναι ένα από τα έθιμα της Κρήτης και συγκεκριμένα των Χανίων. ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΣΗ[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΠροειδοποίηση: το ποστ είναι διπλοσέντονο. Όποιος βαριέται μπλα μπλα μπα, ας πάει κατευθείαν στη συνταγή. Η ιστορία ξεκινάει 16 χρόνια πριν, όταν εγώ και ο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠαραδοσιακή χανιώτικη συνταγή για (αλμυρά) καλιτσούνια. Φτιάχνονται το απόγευμα του Μ. Σαββάτου για να εμπλουτίσουν το αναστάσιμο δείπνο και το λαμπριάτικο[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.gr250 γραμμ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο 6 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξίδι από κρασί 1/2 κ.γλ. αλάτι 3/4 (περίπου) ποτηριού νερό χλιαρό Για τη γέμιση 250 γραμμ.[...]
Πηγή: argiro.grΥλικά για την γέμιση 2 κιλά μυζήθρα 2 κρόκους αυγών 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού 2 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά βούτυρο 250 γρ. ζάχαρη Υλικά για τη ζύμη 2 κιλά[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΤι χρειαζόμαστε: για το φυλλο 1 1/2 κιλο αλεύρι για ολες τις χρησεις 1/2 κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. λάδι νερό οσο παρει 1/2 ποτηρακι του καφε τσικουδιά υλικα για τα[...]
Πηγή: cookpad.com/grΧανιώτικη συνταγή. Τι χρειαζόμαστε: ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 λίτρο νερό 1 κουτ. του γλυκού αλάτι 1/2 φλυτζ. του καφέ ελαιόλαδο 1 1/2 κιλό αλεύρι περίπου ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ συνταγή είναι μιας φίλης μου - γνήσιας κρητικιάς - που γνώρισα μέσω facebook! Υλικά Για τη ζύμη χρειαζόμαστε 3 κιλά αλεύρι. 3 ποτήρια Εξαιρετικό Παρθένο[...]
Πηγή: greekmasa.grΚαλιτσουνάκια με μυζήθρα τηγανητά, που τα λατρεύουν όλοι. Τι χρειαζόμαστε: Για την ζύμη 1 σφηνάκι λάδι 1 σφηνάκι τσικουδιά 2 σφηνάκια γάλα 1 ποτήρι νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΧανιώτικη συνταγή. Τα φτιάχνουμε το Μ.Σάββατο. Τι χρειαζόμαστε: ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΈνα από τα χαρακτηριστικά εδέσματα του Πάσχα στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά, είναι τα καλιτσούνα. Πολλά διαφορετικά είδη, ανάλογα με την γέμιση, το φύλο,[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠαραδοσιακή χανιώτικη συνταγή για (αλμυρά) καλιτσούνια. Φτιάχνονται συνήθως το Πάσχα αλλά και όλο το χρόνο γίνονται ανάρπαστα είτε σκέτα με χόρτα, είτε με[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜιά απλή συνταγή για καλιτσούνια με εύκολα υλικά! Τι χρειαζόμαστε: 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια ζάχαρη 5 βανίλιες το χυμό από μισό λεμόνι 1/2 κουταλάκι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠιτάκια με μιζίθρα κρητικά Τι χρειαζόμαστε: 1/2 φλιτζάνι βούτυρο 1/2 φλιτζάνι λάδι 1 φλιτζάνι γάλα 1 φλιτζάνι ζάχαρη 3 αυγά 1 φλιτζάνα νερό χλιαρό 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: Για τη ζύμη χρειαζόμαστε 1 κούπα λάδι 1 ποτήρι νερό 1 λεμόνι (το χυμό) 1 κιλό αλεύρι λίγο αλάτι Για τη γέμιση χρειαζόμαστε 1,1/2 κιλό ξινή μυζήθρα 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΤα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: Σύσταση αυτού του στοιχείου σε φίλο. Email του φίλου σας: Θέμα μηνύματος: ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 λίτρο νερό 1 κουτ. του γλυκού[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.gr