Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 142 συνταγές
ΥΛΙΚΑ Για το σιρόπι 1 κιλό ζάχαρη Μισό λίτρο νερό Χυμό από ένα λεμόνο 5,6 κόκκους μαστίχας ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι λάδι[...]
Πηγή: eliasmamalakis.gr1 κουτί φύλλο για μπακλαβά 2 φλυτζάνια αμύγδαλα αλεσμένα 1 φλυτζάνι φυστίια αιγίνης αλεσμένα 1 φλυτζάνι καρύδι αλεσμένο 4 κουτ. τσαγιού κανέλλα 3 κουταλιές[...]
Πηγή: ucook.gr/cook1 κιλό φύλλο κρούστας 200 γρ. κάστανα βρασμένα 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα βούτυρο λιωμένο λίγο κανέλα λίγο γαρύφαλλο ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1200 γρ. ζάχαρη[...]
Πηγή: ucook.gr/cookγια το σιρόπι: 4 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια νερό 1 κουταλιά χυμό λεμονιού βανίλια για το μπακλαβά: 1 κιλό φύλλο 1 κιλό καρύδι κοπανισμένο 1 κουταλιά της[...]
Πηγή: sidagi.grKάθε χρόνο, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, η μητέρα μου φτιάχνει τον περίφημο μπακλαβά της! Είναι το κέρασμά της για τις γιορτές των αδερφών μου Βασίλη και[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΚαλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλες τις Κατερίνες!!!!!! Πολύχρονες και Ευτυχισμένες!!! Σήμερα με αφορμή την μεγάλη αυτή γιορτή, ( αλλά και την δική μου[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.gr1 κιλό φύλλο κρούστας 1/2 κιλό αμύγδαλα περασμένα από το μούλτι 1/2 κιλό καρύδια περασμένα από το μούλτι 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη , η σιμιγδάλι χονδρό 1 φλ.[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr1 κιλό φύλλο κρούστας 1/2 κιλό αμύγδαλα περασμένα από το μούλτι 1/2 κιλό καρύδια περασμένα από το μούλτι 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη , η σιμιγδάλι χονδρό 1 φλ.[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr1 κουτί φύλλο κρούστας 6 φλιτζάνια καρυδόψιχα 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λίγη κανέλα 3 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια νερό φλούδα λεμονιού 1 ξυλάκι κανέλλα[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΓια το φύλλο: 2 κιλά αλεύρι 4 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο λίγο αλάτι για τη γέμιση: 1 κιλό λεπτοαλεσμένο αμύγδαλο χωρίς φλούδες 1 κουταλάκι του[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΈνα γλυκό ταψιού το οποίο συναντάμε στις κουζίνες της Μέσης Ανατολής και των πρώην Οθωμανικών χωρών! Συνήθως σερβίρεται μετά από το γεύμα και συνοδεύεται από[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜπακλαβάς με φυστίκια αιγίνης πολύ νόστιμος μία διαφορετική γεύση από το καρύδι. Η συνταγή είναι του Παρλιάρου Τι χρειαζόμαστε: 40 φύλλα κρούστας 500 γρ.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜπακλαβάς με ελαιόλαδο και όχι βούτυρο! Νηστίσιμος και νοστιμότατος! Τι χρειαζόμαστε: 450 γρ. φύλλο 1 ποτήρι ελαιόλαδο Για τη γέμιση: 200 γρ. τριμμένο καρύδι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: 1 κιλο φυλλα κρουστας για γλυκα, οσο ποιο λεπτα βρειτε 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα καρυδια 1/2 κιλο χοντροκοπανισμενα αμυγδαλα 3 κουταλιες[...]
Πηγή: cookpad.com/grΝόστιμο, όχι μόνο εποχιακό γλυκό, αλλά και ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό καρύδια αλεσμένα 1 κιλό φύλλο κρούστας 2 κούπες ζάχαρη λίγο μοσχοκάρυδο 250γρ[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ συνταγή είναι της μαμάς μου και ειναι πεντανόστιμη!!! Τι χρειαζόμαστε: 7 ποτήρια νερού κολοκύθα ψιλοκομμένη 250γρ μαργαρίνη 1+1/2 φλιτζανάκι του καφέ σουσάμι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΟ μπακλαβάς αυτός είναι συνταγή της γιαγιάς μου από την Μ.Ασία, αν ακολουθήσετε ακριβώς υλικά και εκτέλεση η επιτυχία είναι σίγουρη, και τέτοιο μπακλαβά λίγοι[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 κουτί φύλλο κρούστας 6 φλιτζάνια καρυδόψιχα 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λίγη κανέλα 3 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια νερό φλούδα λεμονιού 1 ξυλάκι κανέλλα[...]
Πηγή: ucook.gr/cook