Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 36 συνταγές
Τι χρειαζόμαστε: 1 φλ. σιμιγδαλι ψιλό 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 1 φλ. βουτυρο 2 1/2 φλ. ζαχαρη 3 φλ. γαλα 2 φλ. νερο 1/2 φλ αμυγδαλοψυχα ασπρισμενη 3 ξυλακια[...]
Πηγή: cookpad.com/grΑρχίζουμε με το σιρόπι, βάζοντας σε μια κατσαρόλα 5 φλυτζάνια νερό, να βράσουν με 3 φλυτζάνια ζάχαρη, 1 φλυτζάνι μέλι, 1 ξύλο κανέλλας, 5-6 γαρύφαλλα και μια[...]
Πηγή: teleialysh.blogspot.grΈνα παραδοσιακό, σπιτικό και πανεύκολο γλυκάκι, πολύ αγαπημένο, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της νηστείας. Κάθε φορά που το φτιάχνουμε, μοσχομυρίζει το σπίτι μας[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟ χαλβάς είναι από τα πιο βασικά γλυκά της ελληνικής κουζίνας. Τόσο ο σιμιγδαλένιος χαλβάς όσο και ο αλευρένιος και ο χαλβάς φαρσάλων. Τόσο φτωχό και τόσο[...]
Πηγή: tastefull.grΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Τελικά κάθε φορά που πάω να φτιάξω χαλβά δοκιμάζω μια νέα παραλλαγή και κάποιες απο αυτές μας αρέσουν ιδιαίτερα![...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ Ακόμη ένας σιμιγδαλένιος χαλβάς, αυτή τη φορά εμπλουτισμένος με αμυγδαλάκια και βυσσινάκια, απο το γλυκό που φτιάξαμε την περισυνή[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜια παραλλαγή του αγαπημένου μας κλασικού χαλβά με σιμιγδάλι και ελαιόλαδο. Το πορτοκάλι, που του προστίθεται, του χαρίζει απίθανο άρωμα και γεύση, μετριάζει[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΥλικά (Σερβίρει 12 ) 1/2 κιλό σιμιγδάλι 1 φλ. καλαμποκέλαιο 1/4 φλ. αμύγδαλα 1/4 φλ. καρυδιά 1 πορτοκάλι (Ξύσμα) 1 κοφτό κ. γλυκού κανέλα Εκτέλεση συνταγής[...]
Πηγή: sidages.grΚαλημέρα από την ηλιόλουστη πια Θεσσαλονίκη! Τα χιόνια λιώνουν, η Καθαρή Δευτέρα έγινε παρελθόν και εμείς επανερχόμαστε στην καθημερινότητά μας, μέχρι την[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΕύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο! Τι χρειαζόμαστε: 1 ποτήρι ελαιόλαδο 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι 2,5 ποτήρια ζάχαρη καστανή Μισό ποτήρι μέλι 4 ποτήρια νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/gr...γάλα αμυγδάλου παρέα με καραμελωμένα φρούτα στο φούρνο Καλησπέρα σας!! Θυμάστε το γάλα αμυγδάλου που ετοίμασα πριν λίγες μέρες;;; Σας είχα υποσχεθεί[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΣήμερα έφτιαξα τον παραδοσιακό χαλβά με σιμιγδάλι και ξηρούς καρπούς για να γλυκάνω το νέο μήνα αλλά και τους καλούς γείτονες που ζήτησαν ένα Ελληνικό[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤι είναι ο νισεστές; Από το On Line Λεξικό του Κόμβου διαβάζουμε ότι είναι « αμυλάλευρο που το χρησιμοποιούν στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική για να[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΥΛΙΚΑ 1/2 κιλο σιμιγδαλι χονδρο 1 φλυτζανι καλαμποκελαιο 1 χουφτα αμυγδαλα 1 χουφτα φουντουκια 1 χουφτα καρυδια 2 χουφτες σταφιδες ξανθες 1 φακελακι ετοιμο[...]
Πηγή: nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.grΌταν ήμουν μικρή η μητέρα μου για τα γενέθλια μου, που σχεδόν πάντα έπεφταν σε περίοδο νηστείας, μου έφτιαχνε χαλβά. Τώρα ήρθε η σειρά μου να φτιάξω κι εγώ[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΠαραδοσιακός και πολύ-πολύ νόστιμος... Υλικά: 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 1φλυτζάνι βούτυρο 3-4 κουταλιές αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στα δύο[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΑρχίζουμε με το σιρόπι, βάζοντας σε μια κατσαρόλα 5 φλυτζάνια νερό, να βράσουν με 3 φλυτζάνια ζάχαρη, 1 φλυτζάνι μέλι, 1 ξύλο κανέλλας, 5-6 γαρύφαλλα και μια[...]
Πηγή: teleialysh.blogspot.grΗ παραδοσιακή συνταγή του σιμιγδαλένιου χαλβά είναι μια απλή αριθμητική πρόοδος που δεν την ξεχνάς με τίποτα. 1:2:3:4. Δηλαδή 1 ποτήρι ελαιόλαδο, 2 ποτήρια[...]
Πηγή: bostanistas.gr