Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 19 συνταγές
Βερύκοκο (με υ και όχι με ι .....τα έχουμε σακατέψει τα ελληνικούλια μας...έχω κόλλημα με κάποιες λέξεις, συγχωρέστε με αλλά επιμένω να γράφω όπως τα έμαθα[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.gr1 κιλο μελιτζανακι μικρο 1 κιλό ζάχαρη 2 φλυτσανια νερό γαρύφαλλα όσα τα μελιτζανακια καρυδακια χυμό απο δυο λεμόνια 3 κ.σ γλυκόζη Πλένουμε το μελιτζανακι[...]
Πηγή: cooktherapy.grΑν τυχόν σας φέρει ποτέ ο δρόμος σας στην περιοχή της Κυνουρίας κοντά στο Λεωνίδιο, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ντόπιο γλυκό τους. Το τσακώνικο[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠαραδοσιακό γλυκάκι το Μελιτζανάκι γλυκό κουταλιού που σε πολλούς ξυπνάει παιδικές μνήμες !!! Υλικά 1 κιλό μικρά μελιτζανάκια (περίπου 50 κομμάτια) ¾[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΤο γλυκό περγαμόντο είναι ένας γευστικός συνδυασμός γλυκόπικρου και νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή για το κλείσιμο ενός γεύματος με ψαρικά. Συνοδεύει[...]
Πηγή: magiacook.grΤο γλυκό του κουταλιού είναι παραδοσιακό γλυκό που οι συνταγή του πέρασε από γενιά σε γενιά, από τη μάνα στην κόρη και μέχρι σήμερα μας μαγεύει με τη γεύση[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr35 μικρά, τρυφερά, γερά μελιτζανάκια 1200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 κούπα νερό χυμό 3 λεμονιών φλούδα και χυμό 1 λεμονιού ακέρωτου 4-5 φύλλα αρμπαρόριζα 35[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥΛΙΚΑ 1 κιλό μελιτζανάκι μικρό 1 κιλό ζάχαρη 1 χούφτα ασβέστη Χυμό από μισό λεμόνι Αμυγδαλόψυχα λευκή ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μελιτζανάκια. Τα[...]
Πηγή: koyzinopagida.blogspot.grΊσως να είναι ένα από τα λίγα γλυκά, που υπήρχαν σε όλα τα σπίτια, την εποχή της γιαγιάς μου. Και βέβαια η γιαγιά μου δεν αποτελούσε εξαίρεση και το έφτιαχνε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΠως και πως περίμενα να τα βρω!! Το λατρεύω το γλυκάκι αυτό....και ποιό δεν μου αρέσει...θα μου πείτε...τεσπά! Για όσους ενδιαφέρονται, ενημερώνω ότι αν[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΕίναι η εποχή του! Τα γλυκά του κουταλιού είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παρασκευάσματα της ελληνικής κουζίνας. Για τη δημιουργία τους επιστρατεύονται όχι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠροχθές στην αγορά βρήκα θαυμάσια άσπρα μελιτζανάκια και τα αγόρασα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα προόριζα να γίνουν σπιτικό τουρσί, γεμιστό, που πολύ το αγαπούν[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα τελευταία 18 χρόνια και σε καθημερινή βάση – πλην Σαββατοκύριακου, παρκάρω το αυτοκίνητο μου δίπλα σε μια συκιά που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο μελιτζανάκι είναι ένα ιδιαίτερο και γευστικό γλυκό. Πρέπει να βρούμε μικρά κομμάτια όσο το μέγεθος του χουρμά. Είναι εύκολο γλυκό, αρκεί να το πετύχουμε[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΑγαπημένο μου γλυκό, που με στέλνει πολύ-πολύ πίσω, τότε που το έφτιαχνε η μανούλα μου και εγώ απλά παρακολουθούσα και λαχταρούσα να το δοκιμάσω. Η μητέρα μου[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΕίναι το πρώτο γλυκό του κουταλιού με το οποίο καταπιάστηκα από πολύ μικρή ηλικία και έμεινε το αγαπημένο μου μαζί με το μελιτζανάκι! Το χρησιμοποίησα και[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΘα έβρισκα σύκο στη λαϊκή μας και δεν θα έπαιρνα?? Δεν παίζει τέτοιο σενάριο! Ετσι λοιπόν πήρα 4 κιλάκια για να έχουμε να πορευόμαστε όλη τη χρονιά και[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΤο γλυκό καρότο το πρώτο έφαγα σε μια πολύ καλή ταβέρνα στην Τήνο πριν από πολλά χρόνια. Στο τέλος του φαγητού μας πρόσφεραν μια μεγάλη πιατέλα που είχαν[...]
Πηγή: syntagesmamas.gr