Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 33 συνταγές
Το αγαπημένο γλυκό μας για το άρωμα,το χρώμα και τη γεύση του! Τι χρειαζόμαστε: 1200 γρμ. νεράντζια 3 Ποτήρια του νερού ζάχαρη 2 ποτήρια νερό Χυμό ενός[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ χθεσινή μας βόλτα στο δάσος μας αντάμειψε. Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες καταφέραμε και μαζέψαμε λίγα νεραντζάκια (Κανθαρίσκους)[...]
Πηγή: manitarosyntages.blogspot.grΤα γλυκά του κουταλιού είναι από τα αγαπημένα μου, ιδιαίτερα αυτά που φτιάχνονται από φλοίδες εσπεριδοειδών. Πιστεύω ότι τα λαμπερά χρώματα και τα εξαιρετικά[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΔεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απο ενα γλυκό κουταλιού , πόσο μάλλον αν είναι φτιαγμένο απο τα χεράκια μας. Το νεράτζι είναι τώρα εποχιακό φρούτο και κατά[...]
Πηγή: naleipeitovisino.blogspot.grΑπό τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τους χειμώνες, η γιαγιά μου έφτιαχνε κάθε χρονιά, τρία γλυκά του κουταλιού. Νεράντζι, πορτοκάλι και περγαμόντο . Έτσι ένα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΕφέτος οι πορτοκαλιές και οι λεμονιές μας στο χωριό, μας χάρισαν πολλούς καρπούς. Ζουμερά πορτοκάλια και αρωματικά λεμόνια. Αρκετά από τα λεμόνια μας[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΥλικά (3 βάζα) : 1 κ. και 280 γρ. φλούδες νεράντζι 1κ. και 600 γρ. ζάχαρη 3 φλ. νερό 1 κ. γ. χυμός λεμονιού Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΣΟΦΙΑ Σ.[...]
Πηγή: yumyum.grΑρωματικό, λαμπερό , και νηστίσιμο! Φέτος είπα ότι δεν θα φτιάξω πολλά γλυκά κουταλιού. Το γιαούρτι παύει να είναι διαίτης με δαύτα, η βουλιμία έχει πάντα μια[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι η εποχή του! Τα γλυκά του κουταλιού είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παρασκευάσματα της ελληνικής κουζίνας. Για τη δημιουργία τους επιστρατεύονται όχι[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr1 κιλό φλούδες νεραντζιού 1200 γρ ζάχαρη 1 κουτί γλυκόζη (προαιρετικά) 1 ποτήρι του νερού,νερό 1 λεμόνι (χυμό) 1 βανίλια Ξύνουμε τα νεράντζια, (ώστε να φύγει[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΤο περγαμόντο μου, για να τελειώνουμε (;) με τα εσπεριδοειδή για φέτος! Το πιο αρωματικό, το πιο φίνο, το πιο διάφανο γλυκό του κουταλιού είναι κατά τη γνώμη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣτην ανατολική Φθιώτιδα υπήρχαν και ακόμα υπάρχουν πολλοί ελαιώνες. Μόνο τώρα τελευταία φύτευσαν φιστικές και διάφορα οπωροφόρα δένδρα, τα οποία σε μερικές[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΣτην ανατολική Φθιώτιδα υπήρχαν και ακόμα υπάρχουν πολλοί ελαιώνες. Μόνο τώρα τελευταία φύτευσαν φιστικές και διάφορα οπωροφόρα δένδρα, τα οποία σε μερικές[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr... Η αριστοκρατία των γλυκών!!!! Καλησπέρα σας!!! Έτσι αποκαλούσε το συγκεκριμένο γλυκό η γιαγιά μου!! Γιατί;;; Δεν ξέρω ακριβώς (και ήμουν μικρή για να[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΜ' ένα ιδιαίτερο σε γεύση αλλά πολύ μυρωδάτο και αγαπημένο μου γλυκό κουταλιού που συνηθίζεται στην περιοχή μου, φτιαγμένο με μια παλιά οικογενειακή συνταγή[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΕποχή για γλυκά του κουταλιού. Τα εσπεριδοειδή είναι στο φόρτε τους και είναι ώρα να τα αξιοποιήσουμε. Γλυκάκια υγιεινά, μυρωδάτα , που καταναλώνονται και από[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌταν ήμουν μικρή, η μάνα μου έφτιαχνε κάθε χρόνο νεράντζι και άλλα γλυκά του κουταλιού. Ποτέ δεν έλειπαν τα γλυκά κουταλιού από το σπίτι. Ένα γλυκάκι υπήρχε[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟ Δημήτρης μου έφερε χθες από τη Λαϊκή μας κίτρα για να τα κάνω γλυκό γιατί ξέρει ότι αγαπώ τα λίγο..ξινά γλυκά με ιδιαίτερη γεύση όπως το περγαμόντο και το[...]
Πηγή: aktidadimitris.blogspot.gr