Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 57 συνταγές
Τώρα το καλοκαίρι, είναι η εποχή των άφθονων σταφυλιών. Είναι το πιο γλυκό, αρωματικό και γευστικό φρούτο όλων των εποχών. Το κυριότερο ελληνικό επιτραπέζιο[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΥλικά 1 κιλό κυδώνια 800 γρ ζάχαρη 3 ποτήρια νερό 3-4 φυλλαράκια αρμπαρόριζα 1 λεμόνι βιολογικό την φλούδα του και τον χυμό του ½ λεμόνι για το ράντισμα[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΚάθε καλοκαίρι, όταν γινότανε το κέρινο σταφύλι, που είχαμε στην κληματαριά, (όσο καταφέρναμε να σώσουμε από τις σφήκες, που το θέλανε για τον εαυτό τους) , η[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΓια μένα, είναι από τα κορυφαία καλοκαιρινά γλυκά του κουταλιού και ταυτόχρονα το πιο εύκολο και γρήγορο να το φτιάξουμε, αφού δεν θέλει καθάρισμα από[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚάθε καλοκαίρι, όταν γίνονταν τα πεπόνια, ξεκίναγε η γιαγιάς μου να τα φτιάχνει γλυκό του κουταλιού. Επειδή αυτό το γλυκό, μαζί με το καρπούζι , ήταν απ᾿[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΠαραδοσιακο ,λατρεμενο γλυκο του κουταλιου το κυδωνι με αμυγδαλο και μπολικο δεμενο σιροπι για τις κρυες μερες και νυχτες του χειμωνα,σκετο η'με γιαουρτακι!!![...]
Πηγή: nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.grΕίναι η εποχή του! Τα γλυκά του κουταλιού είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παρασκευάσματα της ελληνικής κουζίνας. Για τη δημιουργία τους επιστρατεύονται όχι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧειμώνας και τα γλυκά του κουταλιού μου ταιριάζουν απόλυτα με το ζεστό καφεδάκι, Κυριακή μεσημέρι, ζεστά στο σπίτι, μετά το Κυριακάτικο τραπέζι. Εξαιρετικό[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΤις δυο τελευταίες εβδομάδες, διαπιστώνω ότι στα πιο δημοφιλή posts του blog, στη διπλανή στήλη, εμφανίζονται τα γλυκά με κυδώνια ( πελτές , κυδωνόπαστο ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΦανταστικό γλυκάκι του κουταλιού με συνταγούλα από την Καλαμάτα και τη φίλη μου Βάσω(εκτέλεση και φωτογραφίες)! Υλικά 2 κιλά πορτοκάλια προσπαθούμε να είναι[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΣε ποιον δεν αρέσει το σταφυλάκι γλυκό; Για να δω χεράκια! Εμένα μου αρέσει πολύ! Συνοδεύει το γιαουρτάκι μου το χειμώνα. Η σουλτανίνα γίνεται υπέροχο γλυκό[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΓια 8-10 άτομα: 1200 γραμμάρια κυδώνια 750 γραμμάρια ζάχαρη 200 γραμμάρια νερό 1 λεμόνι 2 κλωναράκια φύλλα αρμπαρόριζας 5-6 σταγόνες λεμονιού 80 γραμμάρια[...]
Πηγή: sidagi.grΠριν από λίγες μέρες έφτιαξα γλυκό μανιτάρι. Μην σας φαίνεται παράξενο , γίνεται και το μανιτάρι γλυκό. Φυσικά μόνο το άγριο νεραντζάκι , ο κανθαρίσκος. Αυτές[...]
Πηγή: manitarosyntages.blogspot.grΕίναι κάποιες γεύσεις που έχουν χαραχτεί στην μνήμη μου και με ακολουθούν από παιδί ~ όλες από την υπέροχη, αγαπημένη Νάξο : οι τηγανητές πατάτες της γιαγιάς[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΈρωτας με την πρώτη ματιά. Το είδα για πρώτη φορά στο .TanteKiki και είχαν περάσει 5 μήνες σχεδόν. Μετά ήρθε η Μάνα του ..λόχου και με κατατρόπωσε.Η αλήθεια[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΚαι η παράκρουση με τα γλυκά του κουταλιού συνεχίζεται! Μάλλον μου ξέφυγε το συγκεκριμένο και δεν σας το έδειξα όταν έπρεπε αλλά ποτέ δεν είναι αργά! Καταρχάς[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΤο απόλυτο γλυκάκι για να περιχύσουμε πάνω από το παγωτό μας ή τη βάφλα μας ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...!!! Το λατρεύω που έχει αυτή την υπόξινη γεύση, είναι[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΈνα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, που μπορεί να γίνει κίτρινο ή κόκκινο, ανάλογα πως μας αρέσει. Αν το θέλουμε κίτρινο και μαλακό, το φτιάχνουμε σύμφωνα με[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr