Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 41 συνταγές
Το γλυκό αυτό το φτιάχνουν μόνο στη Σκόπελο. Είναι αρκετά δύσκολο αλλά η γεύση του και η υφή του είναι ασυναγώνιστη. Παλιότερα που δεν υπήρχαν τα μίξερ, το[...]
Πηγή: greekmasa.gr...ένα γλυκό σε 30 λεπτά! Την προηγούμενη Τετάρτη στο σεμινάριο που παρακολουθώ ετοιμάσαμε διάφορα γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και λικέρ. Μεταξύ αυτών[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΈνα από τα νόστιμα αλλά και ευαίσθητα γλυκάκια του καλοκαιριού (για ακρίβεια τέλους της Άνοιξης) είναι η φραουλίτσα. Το έχω ξαναπεί αλλά θα το ξαναπώ. Μην[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑπό τότε που η φίλη της γιαγιάς μου η κυρία Ευθυμία, της έδωσε αυτή τη συνταγή για το κιτρολέμονο, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ᾿50, ελάχιστες ήταν[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚερασάκι, γλυκό του κουταλιού από : ζαχαροστρόβιλος Για να διαπιστώσουμε εάν έχει δέσει το σιρόπι που ετοιμάζουμε: Σε ένα πιατάκι αφήνουμε να πέσει μια πολύ[...]
Πηγή: pastrychef.grΦράουλες!! Ένα από τα πιο όμορφα, αρωματικά κι αγαπημένα μου φρούτα. Θα μπορούσα να τρώω όλη μέρα και κάθε μέρα φράουλες... εντάξει... δεν το κάνω... αλλά[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΑπό την κ. Σοφία Μούτσου - τ. δήμαρχο Στυρέων Η φράουλα είναι ένα υπέροχο αλλά ευαίσθητο φρούτο. Δίνει τέλειες μαρμελάδες και γίνεται καταπληκτικό γλυκό του[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr1 κιλό φράουλες 800 γρ. ζάχαρη 1. Γίνεται ακριβώς όπως η μαρμελάδα φράουλα μόνο που δεν πολτοποιούμε το φρούτο. 2. Διαλέγουμε μικρές φράουλες όταν είναι η[...]
Πηγή: cooktherapy.grΕχθές, έφτιαξα κυδώνι τριφτό γλυκό. Ένα γλυκό που, θυμάμαι έντονα, υπήρχε πάντα στον παλιό ξύλινο μπουφέ της γιαγιάς μου. Εκείνος ο μπουφές ήταν ...μαγικός.[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΥλικά : 1 κιλό καρότα 1 κιλό ζάχαρη (ή μισό μισό με ζάχαρη βανίλιας και απλή ζάχαρη) μισό ποτήρι γλυκόζη 2-3 κουταλιές χυμό λεμόνι 2 βανίλιες (αν[...]
Πηγή: greekmasa.grΠροχθές στην αγορά βρήκα θαυμάσια άσπρα μελιτζανάκια και τα αγόρασα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα προόριζα να γίνουν σπιτικό τουρσί, γεμιστό, που πολύ το αγαπούν[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤις δυο τελευταίες εβδομάδες, διαπιστώνω ότι στα πιο δημοφιλή posts του blog, στη διπλανή στήλη, εμφανίζονται τα γλυκά με κυδώνια ( πελτές , κυδωνόπαστο ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠριν λίγες μέρες έδωσα υπόσχεση ότι θα σας δώσω λίγα λόγια για τις τεχνικές των γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδων. Αν κι είμαι πολύ πιεσμένη από χρόνο, και[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΌταν έφτιαξα το γλυκό σύκο με τα άγουρα συκαλάκια η Χρύσα μου είχε γράψει για γλυκό σύκο αλλά το ώριμο. Αυτό βέβαια είχε μπει καλά στο μυαλό μου και περίμενα[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΤα ωραία πράγματα στη ζωή, δεν είναι πράγματα! Έτσι λέει ο λαός. Ένα "πράγμα" λοιπόν που έχω χαρεί μέσα από το blogging, είναι οι φιλίες που έχουν αναπτυχθεί.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌποτε πήγαινα παλιά στην Κέρκυρα, φρόντιζα να πάρω κουμ κουάτ. Το δεντράκι ναι μεν ευδοκιμεί εκεί, στη βόρεια πλευρά του νησιού, αλλά τώρα πια, έχουν γίνει[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤώρα που οι φράουλες είναι στην εποχής τους προσπαθώ με κάθε τρόπο να κλείσω το άρωμα τους σε βάζα ώστε να τις απολαμβάνουμε και τον υπόλοιπο χρόνο, μιας και[...]
Πηγή: kouzinoskalismata.blogspot.grΧρυσοκίτρινο, αρωματικό, καλοκαιρινό! Τα βερίκοκα είναι ένα φρούτο με αμέτρητες χρήσεις στην μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Φρέσκα, αποξηραμένα, νωπά,[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr