μοσχαρι λεμονατο ακης | σμυρνεικα κουλουρακια με φυτινη | μπιφτεκια χωρις κρεμμυδι | σεφταλιες αργυρω | mikri kouzina gavro marinato | μαριναδα κοτοπουλο ακης | τηγανια κρασατη | πως μαγειρευουμε τα θραψαλα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Λαδερα χωρις βασιλικος παξιμαδι φασολια

Βρέθηκαν 27 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Αγκινάρες στο πουγκί

Λατρεύω τις αγκινάρες. Σήμερα τις βάζω σε ένα πουγκί από τραγανό θεσπέσιο ζυμάρι για να κρατήσω όλα τα αρώματα δικά μου. Πράξη εγωιστική μεν, απαραίτητη δε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μακαρονάδα με αγκινάρες (και για μικρούς)

Η σκηνή θύμιζε Sex & the City. Με κρίσιμες, βέβαια διαφορές: Δεν είμαστε στο Μανχάταν, στην Αθήνα είμαστε και δεν μιλάγαμε για σχέσεις αλλά για τα παιδιά[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Μελιτζάνες-κειμήλια, άσπρες και παχιές

Όταν άρχισαν να εμφανίζονται στην ελληνική αγορά, εδώ και μερικά χρόνια, ακούγονταν διάφορα φαιδρά του στυλ «Είδαμε βαμμένα γαλάζια γαρύφαλλα, τώρα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Οι θησαυροί του καταψύκτη I: βασική σάλτσα[...]

Εισβάλλουν όλοι μαζί οι ακριβοθώρητοι: παιδιά (με τους φίλους τους), εγγόνια (με τους φίλους τους), φίλοι (με τους φίλους τους)…όλοι αγαπητοί και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπάμιες: υπέρ ή κατά;

Υπάρχουν μερικά φαγώσιμα που προκαλούν έντονα αισθήματα αγάπης ή αντιπάθειας. Κανείς δεν τα αντιμετωπίζει αδιάφορα. Ένα από αυτά είναι ο φρέσκος κόλιανδρος,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα κρητικά: ιμάμ της Γαύδου

Στη Γαύδο ήθελα πολλά χρόνια να πάω. Μάλιστα τα τελευταία δυο χρόνια έφτασα μέχρι τα Σφακιά και μετά... δεν έφευγε το πλοίο λόγω καιρού. Βλέπετε, η καλύτερη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπάμιες με κουρκουμά, το σαφράν του φτωχού

Ημέρα της Χορτοφαγίας σήμερα και την τιμούμε με ένα πολύ απλό και νόστιμο φαγητό με τις τελευταίες μπάμιες του κήπου. Τη νοστιμιά εγγυάται η ιδέα του[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ωμές, μικρές, σφικτές: οι τέλειες αγκινάρες

Βενετία, νησάκι Sant’ Erasmo, λίγες μέρες πριν από το Πάσχα του 1971 (για τον παράδεισο των λαχανικών Sant’ Erasmo θα σας πω μια άλλη φορά[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κολοκύθια τούμπανα, κουκιά μαγειρεμένα

Κάθε εποχή έχει τα δικά της λαδερά. Τούτο τον καιρό κοντεύουν να ξεπεράσουν τα κουκιά και πρωτοφαίνονται τα κολοκύθια - λίγα από το ένα, λίγα από το άλλο και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μελιτζάνες στη σχάρα: πρώτης τάξης συνοδοί

Όπου να 'ναι θα γεμίσει ο τόπος μελιτζάνες. Εκτός του ότι μπορούν ν' αποτελέσουν κύριο φαγητό και να μαγειρευτούν με χίλιους δυο τρόπους , είναι[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Καλοκαιρινό κολατσιό: ντομάτα, φέτα, σκόρδο

Φέρνει στο στόμα γεύσεις άλλων εποχών και θυμίζει τις παιδικές μας ηλικίες. Γειτονιές και παιχνίδι στις αλάνες με ένα κομμάτι ψωμί στο χέρι, μυρωδιά φρέσκιας[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα κρητικά: λαπαθοντολμάδες

Η σαββατιάτικη βόλτα στην λαϊκή είναι για μένα καλύτερη κι από ψώνια σε μαγαζιά. Οι μυρωδιές και τα χρώματα είναι μοναδικά, με μεγάλη ποικιλία φρούτων και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αντί για κουτάλι, αγκινάρες

Η παράδοση της Καθαράς Δευτέρας απαιτεί «καθαρά» φαγητά, που σημαίνει αγνά. Είναι η αρχή της Νηστείας, εγκαίνια της διαδρομής σωματικού και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπριάμ, τουρλού ή ρατατούιγ;

Όπως και να το προτιμάς, είναι ένα από πιο καλοκαιρινά φαγητά που γίνεται με ό,τι λαχανικό είναι διαθέσιμο. Πιπεριές από όλα τα χρώματα, καρότα, κρεμμύδια[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σκορδάτες αγκινάρες με μάραθο

Ξαναγυρνώ στην αγκινάρα, την αγαπημένη μου βασιλοπούλα του χειμώνα και της πρώιμης άνοιξης. Για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, επειδή καθώς δρασκελάμε τον Φλεβάρη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Πατάτες γιαχνί, νηστίσιμες και μη

Ποιος αντιστέκεται στις πατάτες; Από τηγανητές μέχρι ψητές, γιατί όχι και κοκκινιστές λοιπόν. Η εποχή είναι η πλέον κατάλληλη γιατί μπορούμε να βρούμε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το θερινό μου μοσχαράκι

Μήπως το παρακάναμε με τα λαδερά και τα ψαρικά; Ακόμη κι οι γιατροί συστήνουν μία φορά την εβδομάδα κρέας. Πεθύμησα κρέας, κόκκινο κρέας, πυκνό, τρυφερό και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Νοστιμιές της εποχής: μπάμιες φουρνιστές

Ο Αύγουστος είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για να βρούμε φρέσκες μπάμιες στους πάγκους των λαϊκών και σίγουρα η καλύτερη στιγμή για να τις μαγειρέψουμε. Η[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μελιτζάνες σκορδοστούμπι όπως στο Τζάντε

Τι είναι ακριβώς το σκορδοστούμπι; Η ανάμειξη του σκόρδου με ξύδι και η προσθήκη στη συνέχεια άλλων καρυκευμάτων. Στη Ζάκυνθο ένα ονομαστό πιάτο βασίζεται[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το κουνουπίδι γιαχνί που έγινε viral

Ένας χαμός στα social media με το κουνουπιδάκι γιαχνί! Πρώτος ξεκίνησε τον «χορό» ο Ηλίας Μαμαλάκης, ακολούθησε η bostanista Κική Τριανταφύλλη και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αρακάς λαδερός με πατάτες και καρότα

Ο φρέσκος αρακάς έχει λαμπερό πράσινο χρώμα, εξωτερικά μοιάζει με φρέσκο φασολάκι και στο εσωτερικό του έχει τουλάχιστον πέντε ολοστρόγγυλους σπόρους. Ο Μάϊος[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι και μπακαλιάρο

Μια άλλη πρόταση για μπακαλιάρο ή μια άλλη πρόταση για αγκινάρες, όπως σας αρέσει. Είναι ένα φαγητό που δεν είχα φτιάξει ποτέ άλλοτε και είχα αγωνία για την[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Φασολάκια πράσινα με μοσχαράκι

Κάλεσα τους φίλους μου για φαγητό χωρίς να έχω αποφασίσει τι θα τους φτιάξω. Συνήθως θέλω να τους εντυπωσιάζω με φαγητά που δεν είναι αυτό που λέμε "της[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα γεμιστά αλλιώς: ψητές ντομάτες και πλιγούρι

Η αφορμή για τα γεμιστά – ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας- δόθηκε από τη δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μελιτζάνες στη σχάρα με καρυδάτη σκορδαλιά

Αυτή την εποχή γεμίζει ο τόπος μελιτζάνες. Εκτός του ότι μπορούν να μαγειρευτούν με χίλιους δυο τρόπους, είναι δυνατόν καλοψημένες να συνοδεύσουν άλλα φαγητά.[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy