Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 88 συνταγές
Αρωματικό, εύκολο και σχετικά ελαφρύ. Μπορεί να σερβιριστεί είτε ως ουζομεζές είτε ως κύριο πιάτο. Τι χρειαζόμαστε: 1/2 ποτηρι κρασιου ουζο με άρωμα μαστίχας ή[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά αμπελόφυλλα μεγάλα: 30 γιαούρτι στραγγιστό: 200 γρ. Για το ραγού καραβίδας κρεμμύδι ξερό: 300 γρ. ψιλοκομμένο δυόσμος: 2 κουταλιές της σούπας[...]
Πηγή: icookgreek.com500 γρ γαρίδες 1 φρεσκο αυγό 1 κσ μουστάρδα 1 μικρή σκελίδα σκόρδο 1 μεγάλο ρεπανάκι 2 κγ πελτέ ντομάτας 1 κγ ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι 1/2 κγ στέβια (ή 1κγ[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚαλό μήνα! Φτάσαμε στον πρώτο μήνα της Άνοιξης, κρατήστε γερά και σε λίγο ο καιρός θα αρχίσει τις καλοσύνες! Ξέρω ότι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχα[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.gr1 κιλό καραβίδες 3 κρεμμύδια μέτρια 6 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαϊντανό 80 γραμμ. αποξηραμένα δαμάσκηνα 60 γραμμ. αποξηραμένα σύκα 100 γραμμ. αποξηραμένους[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΒαρεθήκατε το χταπόδι μια από τα ίδια μαγειρεμένο? Εγώ πάντως δεν αντέχω την ίδια συνταγή πάνω από 2 φορές να εκτελέσω! Ευτυχώς υπάρχει απόθεμα στο αρχείο που[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grγια το ψωμί: ½ κιλό αλεύρι μαλακό ½ κιλό αλεύρι σκληρό ½ κιλό αλεύρι ολικής άλεσης 1 κουταλιά γλυκάνισο σπόρο μια χούφτα ρεβίθια 4 κουταλιές της σούπας[...]
Πηγή: sidagi.grΣας αναδημοσιεύω ένα άρθρο από το περιοδικό οινοχόος της Καθημερινής, σχετικά με τους συνδυασμούς των θαλασσινών με τα υπέροχα κρασιά μας. Το άρθρο το[...]
Πηγή: psarotopos.blogspot.grΤο χταπόδι στιφάδο είναι μία κλασική παραδοσιακή ελληνική συνταγή που φτιάχνεται πρακτικά παντού. Από την Κρήτη έως το Άγιο Όρος! Κατά την προσωπική μας άποψη[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΥλικά σολομός φρέσκος: 4 φέτες ελαιόλαδο: 150ml φινόκιο (βολβός): 420 γρ. μάραθος (φύλλα): 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος γλυκάνισο: 1/2 κουταλιά της[...]
Πηγή: icookgreek.comΕύκολη και πεντανόστιμη συνταγή! Τη φτιάχνω και με κατεψυγμένες γαρίδες και κατεψυγμένα μανιτάρια baby πλευρώτους και είναι το ίδιο πεντανόστιμη! Τι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά για 5 άτομα 1 κιλό καλαμαράκια Για τη γέμιση 2 ντομάτες ψίχα 2 λεμονιών 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης 200 γρ.ψίχα ψωμιού 150 γρ. γραβιέρα Για τη βάση στο[...]
Πηγή: greekmasa.grΝα πιάσουμε και πάλι θάλασσα! H θάλασσα είναι ΖΩΗ! Είναι ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και καταφέρνει να ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ότι άλλο κι' αν εμείς πιστεύουμε... Γιαλό-γιαλό[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΗ μαμά Χρύσα προτείνει Γαρίδες. Τη δική της συνταγή!!! Γαρίδες με ντομάτα, γλυκό κρασί και γλυκάνισο είναι δική μου συνταγή που τη μαγειρεύω χρόνια και αρέσει[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΥλικά σολομός φρέσκος: 4 φέτες ελαιόλαδο: 150ml και λίγο επιπλέον για το γαρνίρισμα φινόκιο (βολβός): 1 κομμένος σε κυβάκια σελινόριζα: 200 γρ. κομμένη σε[...]
Πηγή: icookgreek.com700 γρ χταπόδι μικρό ολόκληρο Kallimanis 150 γρ κοφτό μακαρονάκι 200 γρ κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες 100 γρ πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια 100 γρ πιπεριές[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 πράσινη πιπεριά 1 κρεμμύδι 3 σκ. σκόρδο 2 μεσαίες τομάτες 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική 500 γρ. γαρίδες Νο0 καθαρισμένες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 1 μεγάλο κατεψυγμένο καλαμάρι (το δικό μου ζύγιζε 850 γρ.) 1 γεμάτη κ. σούπας σόδα μαγειρικής ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο 1[...]
Πηγή: e-sofia.grΙδού πώς ένας παραδοσιακός αγαπημένος μεζές του ούζου φλερτάρει ακόμη περισσότερο μαζί του, χάρη στο καυτερό κουρκούτι που τον ντύνει. Υλικά ½ κιλό[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΕίναι πολλά αυτά που λέω ότι θα γίνω όταν θα μεγαλώσω αν και μεγάλη πια. Γητεύτρια γερακιών, εργάτρια στο Maranello, ντράμερ και άλλα. Εκείνο όμως που οι[...]
Πηγή: bostanistas.grΑν καταφέρουμε να βρούμε φρέσκες σαρδέλες, που να είναι και μεγαλούτσικες, μπορούμε να τις κάνουμε ψητές στη σχάρα, στα κάρβουνα, ή στην κουζίνα μας και να[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ τέλεια αλληλεπίδραση! Η ιωδιούχα γεύση του αυγοτάραχου, υπογραμμίζεται όμορφα από το λεμόνι και δίνει στις γαρίδες την ένταση που χρειάζονται για να[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami