ροξακια νηστισιμα βεφα | χοιρινο σνιτσελ τηγανιτο | τυροκροκετες μονο με φετα | ταχινοπιτες κυπριακες | πασχαλινα κουλουρακια σμυρνεικα | πως να φτιαξω τρουφακια | νηστισιμα κουλουρακια χωρις λαδι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ψαρικα χωρις καπαρη καρολινα σουσαμι

Βρέθηκαν 38 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Calamari in umido (καλαμαράκια κοκκινιστά)

Για τα καλαμαράκια 40 ml ελαιόλαδο 10 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε) 2 πιπερίτσες πεπεροντσίνο* τριμμένες ή 1 κουτ. σούπας μπούκοβο[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Φέτες ψαριού με κολοκυθάκια και σάλτσα[...]

4 μεριδιάρικες φέτες ψαριού, γύρω στα 200 - 250 γρ., φρέσκες ή κατεψυγμένες 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 6 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες 2[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Λιγκουίνι με μύδια αχνιστά και φινόκιο

500 γρ. λιγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας 1 φρέσκα κιλό μύδια (με το κέλυφος) 1 φινόκιο, καθαρισμένο και κομμένο σε ψιλά καρέ 1 σκελίδα σκόρδου,[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Τηγανητά καλαμαράκια χωρίς αλεύρι

1 κιλό καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες, με τα πλοκάμια τους κομμένα σε μικρότερα κομμάτια 1½ σφηνάκι ούζο 2[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Αλμυρίκια με γαύρο μαρινάτο και βινεγκρέτ[...]

1 κιλό αλμυρίκια, καθαρισμένα από τα χοντρά κοτσάνια περίπου 40 φιλέτα γαύροι μαρινάτου (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ στο τμήμα με τα αλίπαστα) Για τη[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Ζυμαρικά με πέστροφα, ούζο και κρέμα γάλακτος

1 πακέτο ταλιατέλες (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας) 1 πακέτο φιλέτα καπνιστής πέστροφας (περίπου 200 γρ.) ή καπνιστός σολομός 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαλάτα με πικάντικο καλαμάρι

3 μέτρια καλαμάρια, φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Κουσκούς με καπνιστό σολομό, αγγούρι και σάλτσα[...]

Για το κουσκούς 300 γρ. κουσκούς (όχι το ζυμαρικό, αλλά το ψιλοσπασμένο πλιγούρι, αυτό που χρησιμοποιείται για τις σαλάτες ταμπουλέ - το βρίσκουμε στα σούπερ[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πατατούλες με πέστροφα και κρέμα γιαουρτιού

10 πατατούλες μικρές νέας εσοδείας 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη ή[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πανδαισία σολομού

1 φέτα ή φιλέτο σολοµού, περίπου 500 γρ. 1 μεγάλη χούφτα αλμύρα ή σταμναγκάθι 4 μέτριες πατάτες 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 1 μεγάλη ντομάτα 1 μικρή καυτερή[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Ζωμός από γαρίδες

100 ml ελαιόλαδο 1½ κιλό μέτριες φρέσκες γαρίδες 3 μέτρια βιολογικά καρότα σε φέτες 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 5 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Φουρνιστό χταπόδι με σάλτσα με πορτοκάλι και[...]

Για το χταπόδι 1 χταπόδι, κατά προτίμηση φρέσκο, βάρους περίπου 1.200 γρ., καθαρισμένο (αν δεν βρούμε ένα μεγάλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο μικρότερα,[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σπανακοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα

250 - 300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού (επειδή κατά το καθάρισμα υπάρχει φύρα, αγοράζουμε περί τα 400 γρ.) 1 πράσινη σαλάτα 1 πακέτο φιλέτα καπνιστής πέστροφας[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα

1 χταπόδι, 1½-2 κιλά, καθαρισμένο, χωρισμένο στα πλοκάμια του (η κουκούλα κομμένη στα δύο) 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, περασμένα από τον χοντρό τρίφτη 3[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Φιλέτο σολομού στο τηγάνι με αρωματικό πιλάφι

4 φέτες ή φιλέτα σολομού (περίπου των 200 - 230 γρ. η καθεμία) 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό 1 σφηνάκι γλυκό λευκό κρασί 1[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Γαλέος μαγειρευτός με ελιές

4 φέτες γαλέου (200 γρ. περίπου η καθεμία), φρέσκες ή κατεψυγμένες 4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε χοντρές ροδελίτσες τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Φιλέτα γλώσσας με πράσα στη λαδόκολλα

4 φιλέτα γλώσσας (180 γρ. περίπου το καθένα) 6 - 7 πράσα τρυφερά (το άσπρο μέρος και το τρυφερό πράσινο), καθαρισμένα και κομμένα σε μέτριες ροδέλες 2 - 3[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Μπακαλιάρος σε κουρκουτόπιτα και σκορδαλιά

1 φύλλο παστός μπακαλιάρος, βάρους περίπου 800 - 1.000 γρ. (ή φιλέτο παστού μπακαλιάρου) 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Γεμιστά καλαμαράκια από τη Σίκινο

1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα (ψιλοκόβουμε τα μουστάκια τους για τη γέμιση) 3 μεγάλα κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 4 γεμάτες κουτ. σούπας «φυλλαράκια»[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Καλαμαράκια ψητά με σάλτσα καυκαλήθρας

Για τα καλαμαράκια 1.600 γρ. καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Για τη σάλτσα καυκαλήθρας 1 ματσάκι καυκαλήθρες* με τα[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σουπιές κρασάτες με ξερά δαμάσκηνα

Διαδικασία Οι κατεψυγμένες σουπιές είναι συνήθως καθαρισμένες. Μάλιστα, στην αγορά θα βρούμε και κατεψυγμένες σουπιές με το μελάνι τους σε ξεχωριστό σακουλάκι[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Γαρίδες σαγανάκι σε στυλ κρητικό και μοντέρνο

1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλα 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Ψητά καλαμάρια γεμιστά με «πάστα» αρωματικών

1 κιλό καλαμάρια μέτρια ή μεγάλα (ολόκληρα), φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα Για την «πάστα» αρωματικών 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού,[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Καλαμάρι ψητό με πορτοκάλι και μυρωδικά

750 γρ. καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα, χωρισμένα τα πλοκάμια από το σώμα 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκάλι 1 κουτ. σούπας[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Γαριδομακαρονάδα με σπανάκι

1 πακέτο σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους (πάντως όχι πολύ μικρές, για να μην μας ταλαιπωρήσουν στο[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Σαρδέλες escabeche (σαν σαβόρο)

Για τις σαρδέλες 100 ml ελαιόλαδο 24 σαρδέλες, καθαρισμένες από λέπια και εντόσθια αλεύρι για το πανάρισμα αλάτι Για το μείγμα escabeche 100 ml ελαιόλαδο 1[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Γαύρος τηγανητός, ριγανάτος και λεμονάτος

1 κιλό φρέσκος γαύρος 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη 1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, κοπανισμένος[...]

Πηγή: gastronomos.gr
Πέρκα στο φούρνο με λαχανικά

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα περνάμε από το αλεύρι. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τα[...]

Πηγή: gastronomos.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy