Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 43 συνταγές
Η συνταγή αυτή είναι μια τολμηρή mare e monte, εξαιρετικά επιτυχημένη όμως, διότι καταφέρνει να ισορροπεί θαυμάσια τα –φαινομενικά– παράταιρα υλικά. Yλικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami1 κιλό αστακό λίγο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 100 ml ούζο 3 κρόκους αυγού 3 λεμόνια 2 φύλλα ζελατίνας 6 μικρά κολοκυθάκια 12 πράσινα σπαράγγια[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΥλικά: 1 μοσχαρίσια γλώσσα 2 μέτρια κρεμύδια 2 καρότα ½ σάλτσα ντομάτας 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους 2 φυλαράκια δάφνη 1 φλυτζανάκι καφέ[...]
Πηγή: greekcook.grΤα φιλέτα τσιπούρας με σπανάκι Φλορεντίν σε τούρτες σφολιάτας είναι μια δικιά μου “πρωτότυπη” ιδέα για ένα επίσημο ή γιορταστικό δείπνο με ψάρι, όταν θέλει[...]
Πηγή: caruso.grπως μαγειρεύεται το χταπόδι – χταπόδι στη σχάρα Γιατί είναι σκληρό το χταπόδι; Και πως το συμπαθές και νόστιμο μαλάκιο γίνεται μαλακό; Θα το βράσετε σε νερό,[...]
Πηγή: pandespani.com1/2 κιλό καπνιστός σολομός 2 κεσεδάκια (400 γραμμ.) στραγγιστό γιαούρτι 2 κ.σ. γεμάτες μαγιονέζα 1 μεγάλο λεμόνι (χυμός) 1/2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού 2 κ.σ.[...]
Πηγή: argiro.grΥλικά (για 4 άτομα) Σάλτσα καλαμαριών 1 κρεμμύδι 1 πράσο 100 γρ. μικρά καλαμάρια 3 μελάνια από καλαμάρια 100 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί 1 σκ. σκόρδο 1 lit[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiJust a few more days till Valentine's day... I thought it would be fun to prepare a five course meal for the occasion, a feast that is easy to prepare and will[...]
Πηγή: cookandfeed.blogspot.grΗ όλη ιδέα είχε να κάνει με μια εναλλακτική πρόταση για τον μπακαλιάρο χωρίς σκορδαλιά. Στο οικογενειακό συμβούλιο - στο πόδι πια, γιατί ούτε εγώ ούτε η[...]
Πηγή: bostanistas.grJust a few more days till Valentine's day... I thought it would be fun to prepare a five course meal for the occasion, a feast that is easy to prepare and[...]
Πηγή: cookandfeed.blogspot.grΤο έφτιαξα χθες βράδυ σαν ένα ακόμα πιάτο στο νηστίσιμο τραπέζι που ετοίμασα. Η γυναίκα μου έλεγε ότι κρίμα οι σουπιές.. όμως όταν το δοκίμασε μου είπε ότι[...]
Πηγή: aktidadimitris.blogspot.grΥλικά (για 4 άτομα) Σάλτσα καλαμαριών 1 κρεμμύδι 1 πράσο 100 γρ. μικρά καλαμάρια 3 μελάνια από καλαμάρια 100 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί 1 σκ. σκόρδο 1 lit[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΆντε φτάνουν τα γλυκάκια πια, (για λίγο φυσικά:) ας γράψουμε και κανένα φαγάκι! Αυτή η συνταγή είναι και των δυο φιλενάδων γιατί εγώ την έχω κάνει παλιότερα[...]
Πηγή: cookandfeed.blogspot.grBραστών συνέχεια: Της "Σωτήρως" σήμερα και το έθιμο θέλει μπακαλιάρο παστό! Εδώ στη Μεσσηνία μάλιστα συνηθίζεται ο τηγανητός με σάλτσα ντομάτα. Εγώ θυμήθηκα[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.gr1 Μπακαλιάρο γύρω στα 3 κιλά φιλεταρισμένο και ξεκοκαλισμένο. 1 κιλό αλάτι χοντρό Για το κουρκούτι 150 γρ. αλεύρι 75 γρ. corn flour 30 γρ. baking powder 330[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΈνα ακόμη νηστίσιμο φαγάκι πριν τα γιορτινά! Τα καλαμαράκια ήταν διαφόρων μεγεθών. Άλλα μικρά, άλλα μεγάλα, άλλα μέτρια. Διάλεξα τα πιο μεγάλα γι αυτό το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά (για 4 άτομα) Γαρίδες 20 γαρίδες καθαρισμένες ¼ από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού, ψιλοκομμένη 75 γρ. ελαιόλαδο 10 γρ. καρυδέλαιο 25 γρ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 6 φύλλα ζελατίνας 200 γραμμ. Ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι 200 γραμμ. Κατίκι. 200 γραμμ. Μασκαρπόνε 2 πιπεριές φλωρίνης (από βαζάκι)ψιλοκομμένες 2 κ.σ.[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά για 8-10 άτομα 1 φιλέτο σολομού από το κέντρο το πιο παχύ μέρος του ψαριού, 2 περίπου κιλά, 1 φλ. άσπρο ξηρό κρασί, 1/4 φλ. χυμό λεμονιού, 1 πράσο, το[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥλικά 1 κιλό μικρές γαρίδες 2 κίτρινες ή πορτοκαλιές πιπεριές φυλλαράκια από άνηθο ή φρέσκο κόλιανδρο Για το ζωμό ψαριού και τη ζελατίνη κεφάλια φρέσκων[...]
Πηγή: icookgreek.comΑ φού ο καιρός δεν μας αφήνει να ψαρέψουμε καλαμάρια λέω να μαγειρέψουμε απ'αυτά που είχαμε πιάσει τότε! Την επόμενη φορά θα σας περιγράψω το κρύο "της[...]
Πηγή: armenakisyros.blogspot.gr1/2 κιλό καπνιστός σολομός 2 κεσεδάκια (400 γραμμ.) στραγγιστό γιαούρτι 2 κ.σ. γεμάτες μαγιονέζα 1 μεγάλο λεμόνι (χυμός) 1/2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού 2 κ.σ.[...]
Πηγή: argiro.gr