Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 32 συνταγές
Ξεκινάω το μήνα με το αγαπημένο μου φαγητό: ζυμαρικά. Κι όταν συνδυάζεται με σολομό και είναι εύκολο, γρήγορο και light, είναι ακόμα καλύτερο. Συμπαθάτε με για[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠλησιάζει η 25η Μαρτίου, που παραδοσιακά μαγειρεύουμε βακαλάο σκορδαλιά με πατάτα ή ψωμί . Το πόσο μου αρέσει να πειραματίζομαι και να δοκιμάζω νέες γεύσεις,[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα έχουμε ξαναπεί. Λατρεύω τις μακαρονάδες, ειδικά αυτές που δεν περιέχουν κιμά ή κρέας. Μου αρέσουν τα θαλασσινά επίσης. Για τους λάτρεις της μακαρονάδας[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΕίχα 40 λεπτά στη διάθεσή μου. Άντε, μία ώρα... Είχα και πέρκα φιλέτο που δεν είχα ξεπαγώσει. Είχα ξυπνήσει και νωρίς και δεν έβλεπα τι έκανα! Οπότε... Βάζω το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑς φτιάξουμε ένα μεζεδάκι, που μπορεί να μπει στο γιορτινό τραπέζι μας ή μπορεί να συνοδέψει το ποτό μας με φίλους και μπορεί να ετοιμαστεί από μέρες νωρίτερα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΞέρω, ξέρω. Κανονικά, το ριζότο γίνεται με ρύζι ειδικό για ριζότο. Ναι αλλά δεν είχα! Είχα όμως ωραία ιδέα και την υλοποίησα με άλλο ρυζάκι. Πειράζει; Εσείς[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈνα από τα πιάτα που έφτιαχνε η μάνα μου στις 25 Μαρτίου και των Βαΐων (αλλά και άλλες φορές), ήταν σκορδαλιά , με βακαλάο που τηγάνιζε σε κουρκούτι. Για ακόμα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠώς να αρχίσεις να μιλάς για συνταγή που έχει ζυμαρικά και μάλιστα με θαλασσινά; Όχι, πείτε μου πώς;;; Διότι άμα αρχίσω λέγοντας ότι λατρεύω τα ζυμαρικά, θα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ πρόσφατα, ο Διονύσης που δουλεύει εκεί, φροντίζει να με ενημερώνει για τα νέα προϊόντα και να με προκαλεί να τα δοκιμάσω :-p[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜιλώντας για τα μύδια που είχα φτιάξει τις προάλλες με το φίλο μου τον Θοδωρή, μου λέει: "κάνε τα αχνιστά. Τα έκανα και ήταν τέλεια". Ε και αφού πήρα φόρα, τα[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌπως σας έλεγα στο περασμένο ποστ , αφού καθάρισα τα μύδια, πέρασα στην μακαρονάδα μέσα στην οποία τα ονειρευόμουν. Ήταν μία από τις ωραιότερες μακαρονάδες που[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤελικά κι αυτή η Δευτέρα ξημέρωσε. Κι ο ήλιος βγήκε από την Ανατολή όπως κάθε μέρα και ουχί απ΄ τη Δύση. Κι αφού βγήκε από την Ανατολή και όσο μπορώ/ούμε,[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈνα φαγητό που δοκίμασα στην πεθερά μου σας γράφω σήμερα. Κάτι σαν τις σουπιές με σπανάκι , μόνο που εδώ έχουμε βακαλάο με σπανάκι. Εύκολο και γρήγορο. Δεν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑναμφισβήτητα το χταποδάκι ξυδάτο είναι ο τελειότερος μεζές του καλοκαιριού. Οκ. Ίσως μετά τις γαρίδες σαγανάκι. Οκ. Ίσως και μετά τα μύδια. Εντάξει λοιπόν! Το[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΛατρεύω τα ζυμαρικά. Μου αρέσει να τα τρώω με οποιαδήποτε σάλτσα. Από απλή έως πολύπλοκη. Το αστείο είναι, ότι ενώ στον περισσότερο κοσμο αρέσουν τα μακαρόνια[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ καινούρια εβδομάδα ξεκινάει. Μια δύσκολη βδομάδα θα είναι για μας. Ελπίζω να είναι καλύτερη για σας. Μπορείτε να μου εξηγήσετε, πώς είναι δυνατόν, όταν[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟι λιαστές ντομάτες είναι σίγουρα ένα πολύ γκουρμεδιάρικο μεζεδάκι, πολυαγαπημένο και πεντανόστιμο. Μπορούν να φαγωθούν σκέτες ή να προστεθούν σε σαλάτες,[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤον μαρινάτο γαύρο τον έμαθα εδώ και πολλά χρόνια στην ταβέρνα του Σπύρου στα Ξύγκια. Είναι από τους νοστιμότερους που έχω φάει ποτέ. Αλλά ακόμα πιο νόστιμο,[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΌταν ήμουν στην Αθήνα, είχα κατά νου να μαγειρέψω στην κόρη μου ό,τι δεν μαγειρεύει αυτή! Έτσι, μέσα στα σχέδια ήταν να της κάνω και λίγο ψάρι. Η σχέση μου με[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈνα φαγητό που μαγείρεψα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ήταν αυτό που περιγράφω παρακάτω: χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Κλασικό νηστίσιμο φαγητό, αλλά και καλοκαιρινό λόγω[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ Τζένη κατάγεται από τη Ζάκυνθο αλλά μένει στο Βόλο. Με παρακολουθεί από πέρυσι από το φωτογραφικό μου μπλογκ . Όταν άνοιξα αυτό εδώ, με χαρά μου έστειλε μια[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜε χάσατε; Είμαστε χωρίς ίντερνετ από την Τετάρτη. Ευτυχώς που είχα δουλειά, διαφορετικά τα νεύρα μου θα είχαν γίνει λαστιχάκια για σφεντόνα...Με τον πρώτο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΣτα φαγητά με γαρίδες, μου αρέσει να χρησιμοποιώ φρέσκιες γαρίδες. Και ξέρετε γιατί; Όχι γιατί είναι καλύτερες ή σε ίδια τιμή τελικά με τις κατεψυγμένες, αλλά[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΗ Κάτια παρακολουθούσε τη μικρή κουζίνα, αλλά γνωριστήκαμε μέσα στο facebook. Mαγείρεψε χταποδάκι κρασάτο, μου έστειλε τη συνταγή και τη μοιράζομαι μαζί σας.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΕδώ και πολύ καιρό, είχαμε συνεργαστεί με τον Κώστα για να κάνει σουπιές με σπανάκι. Ο Κώστας είχε σπανάκι από τον κήπο του, αλλά μέχρι τότε, δεν το είχε κάνει[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤι θα λέγατε για ένα εύκολο, νηστίσιμο και πεντανόστιμο φαγητό; Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ κυκλοφορούν κατεψυγμένα σακουλάκια με γαρίδες και μύδια μαζί, σε[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr