Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 20 συνταγές
Αν μια ξεχειλισμένη στοίβα από αχνιστά μύδια σε αρωματική σάλτσα είναι πάντα άκρως εμπνευστική στο τραπέζι, ένα γεμάτο πιάτο μ’ αυτά έτοιμα, καθαρισμένα μπορεί[...]
Πηγή: pandespani.comΜαριναρισμένος σε γκρέιπφρουτ, τόνος ψητός με τρυφερό σπανάκι Όταν ο ψαράς έχει κέφια γιατί κοιμήθηκε ή ξύπνησε καλά ή γιατί η ψαριά ανταποκρίνεται στις[...]
Πηγή: pandespani.comCasarecce – ζυμαρικά από ρεβίθια με καλαμαράκια Από τα ζυμαρικά με θαλασσινά, την κατηγορία που ακουμπάει στην πιο «φουρτουνιασμένη» καρδιά της – νότιας κυρίως[...]
Πηγή: pandespani.comΠαπατζίδικο ψάρι με κρεμμύδια, ξίδι και σαφράν Από την πολυπολιτισμική κουζίνα μιας ακμάζουσας Σμύρνης έρχεται ένα ημιεξωτικό ψάρι με κρεμμύδια, ξίδι και[...]
Πηγή: pandespani.comΜια συνταγή με γευστικά πλοκάμια, απλή αλλά ταυτόχρονα πρωτότυπη, με άποψη σε οικείο θέμα, λιτότητα υλικών και οξύτητα στην γεύση… μια συνταγή που σε[...]
Πηγή: pandespani.comΤα μύδια ανακαλύφθηκαν ως τροφή εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η ποικιλία που συνήθως τρώμε είναι τα θαλασσινά μπλε μύδια Mytilus edulis –αυτά μαγειρέψαμε και στη[...]
Πηγή: pandespani.comΌταν ο ψαράς έχει κέφια γιατί κοιμήθηκε ή ξύπνησε καλά ή γιατί η ψαριά ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών ή γιατί το κραγιόν ή το χρωματιστό γυαλί[...]
Πηγή: pandespani.comΗ ιδέα ξεκίνησε απ’ το να καταγράψω την κλασική συνταγή της μάνας μου για μπουκιές κροκέτες μπακαλιάρου που απολαμβάνω τα τελευταία 50 χρόνια, ενόψει 25ης[...]
Πηγή: pandespani.comΣτην ελληνική κουζίνα τα λέμε και φασόλια γιαχνί ή μαυρομάτικα γιαχνί, αφού έτσι αποκαλούνται τα φαγητά που μαγειρεύονται με κόκκινη σάλτσα. Στο βόρειο τμήμα[...]
Πηγή: pandespani.comΟ μπακαλιάρος στιφάδο στην αιχμή του μαγειρικού κόνσεπτ ‘ψάρι στιφάδο’ ή/και ‘ασπόνδυλο στιφάδο’ (πχ. χταπόδι στιφάδο) χαρακτηρίζει ξεκάθαρα την ελληνική[...]
Πηγή: pandespani.comΤο μικρό ασημένιο και λίγο στρουμπουλό -για τα κυβικά εκατοστά του- ψαράκι που γλυκίζει στο στόμα, η τόσο ωραία τόση δα αθερίνα, η Τίνκερμπελ των ψαρομεζέδων.[...]
Πηγή: pandespani.comκριθαράκι με μύδια και λευκό κρασί Ανοίξαμε το σεντούκι της θάλασσας με τα οστρακοειδή, διαλέξαμε από το ντουλάπι ένα φίνο ζυμαρικό και μαγειρέψαμε κριθαράκι[...]
Πηγή: pandespani.comΗ αστακομακαρονάδα όπως και η αστακοκαραβιδομακαρονάδα –φτου σκουληκομυρμη…– και η καραβιδομακαρονάδα ανήκουν στις όλως ξεχωριστές της θαλασσινής κατηγορίας.[...]
Πηγή: pandespani.comΑν και το όνομα ‘τσιπούρα του τρελού νερού’ φέρνει προς ινδιάνικο, το ‘τρελό νερό’ μου θυμίζει ‘τρελό φτερό’ και ‘γελαστό φεγγάρι’, η ίδια η συνταγή acqua[...]
Πηγή: pandespani.comΔιόλου λιπόσαρκος ιχθύς κι ευκολοταίριαστος, καλόβολος με τις γεύσεις και τα ελαφριά μαγειρέματα. Λίγοι μένουν ασυγκίνητοι μπροστά σ’ ένα ψητό ζουμερό φιλέτο[...]
Πηγή: pandespani.comγαρίδες φλαμπέ με ούζο Ο γαλλικός όρος flamber σημαίνει στη μαγειρική ότι προσθέτεις ένα οινοπνευματώδες ποτό στο φαγητό και το ανάβεις για να ενισχύσεις την[...]
Πηγή: pandespani.comΜεζές για τα ποτά της μεσημεριανής σχόλης, τα πικάντικα χταποδάκια ετοιμάζονται μέχρι να καθίσουν τα πιρούνια στο τραπέζι και να οργανωθεί η απρόσκοπτη[...]
Πηγή: pandespani.comΙταλική μακαρονάδα: λινγκουίνε με αχνιστά μύδια, ντοματίνια, κρεμμύδι και βασιλικό Τα ζυμαρικά με μύδια (ή/και άλλα οστρακοειδή) ανήκουν στους κλασικούς[...]
Πηγή: pandespani.com