Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 31 συνταγές
2 μαρούλια, χοντροκομμένα με το χέρι 200 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου (ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί όπως παρμεζάνα ή παλαιωμένη κρητική γραβιέρα), κομμένο σε όσο[...]
Πηγή: gastronomos.gr20 γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες εντελώς 0.5 κιλό καλαμαράκια φρέσκα μικρά 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο το ίδιο 2 πιπεριές Φλωρίνης[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜανιτάρια, ο μύκητας που είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης γαστρονομικών απολαύσεων ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Άργησα να τα γνωρίσω ή μάλλον άργησαν να μας[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΜανιτάρια, ο μύκητας που είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης γαστρονομικών απολαύσεων ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Άργησα να τα γνωρίσω ή μάλλον άργησαν να μας[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΜαγειρική αξία για την αρχαία Ελλάδα πιθανόν από το 200 πΧ. αλλά με ιστορία 3000 χρόνων που φτάνει στην αρχαία Αίγυπτο, και αγαπημένα των Ρωμαίων (Cambridge[...]
Πηγή: pandespani.comΚάτι σαν τάρτα μάραθου… Τις κλασικές μαραθόπιτες της Κρήτης δεν τις έχω βάλει ακόμη στο blog.Οι φωτογραφίες υπάρχουν στην παλιά μου μηχανή και πρέπει να τις[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟ Χριστόφορος Πέσκιας μάς δίνει τη δική του, ελληνοπρεπή εκδοχή της διάσημης σαλάτας. Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜία λαχταριστή σαλάτα για το μεσημεριανό σας. Προετοιμασία 40΄ Ψήσιμο 30΄ Υλικά για 4 μερίδες 2 μαρούλια, χοντροκομμένα με το χέρι 200 γρ. σκληρό[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΠανδαισία γεύσεων με απλά υλικά..."Παντρεύουμε" τις γαριδούλες, με λουκανικάκι και προσθέτουμε πιπεριές και κρασί. Η φετούλα δεν θα μπορούσε να λείψει και η[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 μεγάλο κουνουπίδι, περίπου 1½ κιλό ή 2 μικρότερα, χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε βαζάκι μέσα σε[...]
Πηγή: gastronomos.grΜανιτάρια Portobello! Τα ιδανικά μανιτάρια για να τα γεμίσεις και να τα απολαύσεις σε όλο τους το μεγαλείο. Σήμερα διάλεξα να τα συνοδεύσω με το σολωμό[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΚαλοκαιρινό και πικάντικο πιάτο! Τι χρειαζόμαστε: 20 μύδια με το κέλυφος 20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες μισο ποτήρι ούζο ή όσο μας αρέσει.. 3 μεγάλα κρεμμύδια[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤο σαγανάκι είναι μεζές της ελληνικής κουζίνας. Ουσιαστικά πρόκειται για τηγανητό τυρί, συνηθέστερα γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, όμως γίνεται και με φορμαέλα ή φέτα[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΥλικά (για 4 άτομα) 2 φιλέτα σολομού κομμένο σε μέτρια κομματάκια, 1 μικρό μπρόκολο (500-600γρ.) κομμένο σε μπουκετάκια, 2 κουταλιές βούτυρο light, ½[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΖώντας στην Ολλανδία, υπάρχουν φορές που ξεχνάω μερικές γιορτές. Για παράδειγμα ξαφνικά συνειδητοποίησα πως η ερχόμενη Δευτέρα είναι Καθαρή Δευτέρα. Εδώ φυσικά[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΥλικά: 200 γρ. φέτα τριμμένη 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη ή αλεσμένη στο μούλτι 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μικρή πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη 1 κουτ.σ.σκληρό[...]
Πηγή: lixoudiesmarifanis.blogspot.grΟύτε σούπα ούτε γιαχνί ούτε στο φούρνο. Και με το κλασικό συνοδευτικό, τη φέτα, παρούσα μέσα στο πιάτο. Κάναμε τα φασόλια σαλάτα, ωραιότατη για τις[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά 500 γρ. κοχύλια ή άλλα κοντά ζυμαρικά 150 γρ. μπέικον σε κύβους 2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά (κασέρι, γραβιέρα, γκούντα κ.λπ.) 5[...]
Πηγή: icookgreek.comΠράσινα σπαράγγια – φωτο: wikipedia/commons Μαγειρική αξία για την αρχαία Ελλάδα πιθανόν από το 200 πΧ. αλλά με ιστορία 3000 χρόνων που φτάνει στην αρχαία[...]
Πηγή: pandespani.com