Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 18 συνταγές
Θα λείψω για μερικές μέρες το Δεκαπενταύγουστο και σας αφήνω μια σαλατίτσα δροσερή να τη βλέπετε και να με σκέφτεστε. θα χρειαστούμε για 2 άτομα 1/2 ματσάκι[...]
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.gr500γρ γλυστρίδα (χρησιμοποιούμε τις τρυφερές κορυφές.. μπορείτε και τα πιο κάτω χοντρά κοτσανάκια αν είναι τρυφερά) 200γρ μηλόξιδο 20γρ χοντρό αλάτι 10γρ[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΗ αντράκλα ή γλυστρίδα, όπως αλλιώς λέγεται, είναι ένα νόστιμο χορταρικό, που φυτρώνει μόνο του την Άνοιξη, στις αυλές, στους κήπους και στα χωράφια του τόπου[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comphoto: Εύη Σκούρα Οι σαλάτες και, γενικά, τα πιάτα με λαχανικά είναι οι πρώτες μας επιλογές με το που ζεσταίνει ο καιρός. Ευτυχώς, η εποχή αυτή μας χαρίζει[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά: 1 κιλό Ινδικό σπανάκι (malabar spinach) 2 κ.σ. έλαιον σησαμιού 1 κ.σ. καβουρντισμένοι σπόροι σησαμιού (+1 κ.σ. επιπλέον για το σερβίρισμα) 1 πρέζα[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥλικά: 1/2 κιλό κορυφές γλιστρίδες Λεμόνι ή μηλόξιδο Ρίγανη Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Παρασκευή: Πλένετε την γλιστρίδα. βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα και[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.gr500γρ πατάτες καθαρισμένες μισό λεμόνι 250γρ φρέσκια γλυστρίδα (χρησιμοποιούμε τις τρυφερές κορυφές.. μπορείτε και τα πιο κάτω χοντρά κοτσανάκια αν είναι[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΌποιος θέλει να επεκτείνει τις γευστικές του εμπειρίες είναι σίγουρο πως πρέπει να ταξιδεύει. Είτε είναι επαγγελματίας, είτε ερασιτέχνης, ένα ταξίδι[...]
Πηγή: foodjunkie.euΗ Αντράκλα ή ανδράχλη ή γλυστρίδα είναι είδος του γένους Πορτουλάκη . Είναι γνωστό σαλατικό που φύεται άφθονα, χωρίς ιδιαίτερη καλλιέργεια κυρίως σε[...]
Πηγή: tofagitotismamas.blogspot.grΗ πρώτη μου γνωριμία με την κυρία αυτή, ήταν όταν ήμουνα-δεν-ήμουνα 15-16 χρονών. Είχαμε πάει επίσκεψη σε ένα σπίτι φιλικό σε ένα παραλιακό μέρος και μας[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΈνα πιάτο γεμάτο Ω-3! Άλλη μια σύντομη ανάρτηση αφού ο φόρτος εργασίας που σας περιέγραφα πριν λίγες μέρες δεν λέει να υποχωρήσει. Μπορεί η συνταγή να είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr3 κουταλιές φρέσκο χυμό από λεμόνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλιές σουμάκ 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ή ένα μικρό ξερό κρεμμύδι 1 αγγουράκι Νείλου/Κρήτης 1 μέτρια[...]
Πηγή: cooktherapy.grΈνα τζατζίκι διαφορετικό! Γλυστρίδα ή αντράκλα ή ανδράχλη ! Ένα χρήσιμο ζιζάνιο που κάνει πιο δροσερές τις σαλάτες μας. Εδώ και 2-3 χρόνια σε μερικές γλάστρες[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜία σαλάτα είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες A, B C (χάρις στη γλυστρίδα) . Επιπλέον, επίσης σε Α και C, αλλά και σε Ε και Κ, σε κάλιο και μαγγάνιο, σε[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια 2 άτομα Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου Βασικά συστατικά σπανάκι | μαρούλι | αντράκλα | μαϊντανός Διαφημίσεις φύλλα από σπανάκι φύλλα από[...]
Πηγή: toarkoudi.grΥλικά : 1 κούπα ή περίπου 150 γρ. ωμά ξερά αμύγδαλα 2 κούπες νερό 4 μέτρια αγγούρια (συνολικά περίπου 500 γρ.) 4 μικρές σκελίδες σκόρδο (ή 2 ανάλογα πόσο το[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΥΛΙΚΑ Λάχανο πράσινο ψιλοκομένο (περίπου 2 γλ.τσαγιού) Μαρούλι ψιλοκομένο (περίπου 2 γλ.τσαγιού) 1 καρότο τριμένο Φρέσκο κρεμύδι (2 είναι αρκετά) ή 1 ξηρό σε[...]
Πηγή: cooktherapy.gr