Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 45 συνταγές
8 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο 200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη 200 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο 100 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό πατάτες, προτιμότερο βιολογικές, μεσαίου μεγέθους ( με τη φλούδα ή χωρίς) 250 γρ. κρεμώδες τυρί τύπου Φιλαδέλφεια 100 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο, πλυμένο, στεγωμένο και χοντροκομμένο 1 σαλάτα, καθαρισμένη, πλυμένη, στεγωμένη και χοντροκομμένη (ή ένα ματσάκι ρόκα) 12 λεπτές[...]
Πηγή: gastronomos.grτα τρυφερά φύλλα από 2 πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας 150 γρ. κεράσια 3 κουτ. σούπας ξύγαλο* Σητείας ή κατίκι Δομοκού 2 κουτ. σούπας ξίδι, κατά προτίμηση[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια 15 ρόγες από λευκό σταφύλι χωρίς κουκούτσια χυμός και ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι (προτιμότερο βιολογικό) 50 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr200 γρ. ταραμάς λευκός 100 γρ. ψωμί χωρίς κόρα 1/2 λίτρο ελαιόλαδο χυμός από 2 λεμόνια 1 κρεμμύδι ξερό Διαδικασία Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και μετά το[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μάτσο γλιστρίδα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χοντροκομμένη με το χέρι 700 γρ. μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, με τη φλούδα 1 αγγούρι, βιολογικό,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1½ φλιτζ. τσαγιού πατικωμένη πράσινη σαλάτα ή όση μάς έχει μείνει 1½ φλιτζ. τσαγιού διάφορα άλλα χόρτα κομμένα (σπανάκι ή τα εξωτερικά του[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το λαδολέμονο 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2½ φλιτζ. τσαγιού ρώγες λευκού σταφυλιού χωρίς κουκούτσια 3 κουταλιές χυμός λεμονιού 3 κουταλιές χυμός[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μεγαλούτσικες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό (ή χυμός λεμονιού) 4 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μέτριο μπρόκολο 4 - 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 1/2 σκελίδα σκόρδο 10 - 12 ντοματίνια 150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας (προτιμότερο μαλακιά) 150 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 φλιτζ. τσαγιού πράσα, σε μεσαίου πάχους ροδέλες (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος) 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, σε μεσαίου πάχους ροδέλες[...]
Πηγή: gastronomos.grτα φύλλα από 3 ματσάκια ρόκα, χοντροκομμένα 3 ματσάκια μυρώνια (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), χοντροκομμένα 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 αυγά 30 ml γάλα 1 πρέζα κύμινο, σε σκόνη 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σε σκόνη 1 πρέζα γαρίφαλο, σε σκόνη 1 πρέζα κάρδαμο, σε σκόνη 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό,[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια 4 πορτοκάλια 2 φινόκιο τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένα 1 κουτ. σούπας σουμάκι (εξωτικό μπαχαρικό με φρουτώδες άρωμα[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη σαλάτα 2 μαρούλια, καθαρισμένα, χωρισμένα στα φύλλα τους, ή χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα μάς αρέσει, χοντροκομμένη 150 - 200 γρ. φλούδες[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τις φλογέρες 600 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κατά προτίμηση μανιάτικα με ξύσμα πορτοκαλιού, ή με πράσο (θα τα βρούμε σε καλά παντοπωλεία και σε μεγάλα σούπερ[...]
Πηγή: gastronomos.gr300 γρ. φακές, χοντρές ή ψιλές 1 φύλλο δάφνης 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, καλά κοπανισμένη ) 80 γρ. ελιές της[...]
Πηγή: gastronomos.gr8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 50 ml φρέσκο γάλα 200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη 100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο 400 γρ. μανιτάρια λευκά, σκουπισμένα με μια[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια την κρέμα σκόρδου (για ένα βαζάκι με 6 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου)* 2 κεφάλια σκόρδου 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη 1/2[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 γεμάτα φλιτζ. τσαγιού χωριάτικη σαλάτα, με το λάδι της 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό ντομάτες, σφιχτές αλλά ώριμες 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα 1 φλιτζ. τσαγιού ντομάτες[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 φύλλο παστός μπακαλιάρος, βάρους περίπου 800 - 1.000 γρ. (ή φιλέτο παστού μπακαλιάρου) 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2[...]
Πηγή: gastronomos.gr150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 2 μεγάλες κριθαροκουλούρες Για το πέστο κάππαρης τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μάτσο ρόκα 2 φέτες πεπόνι 150 ml ελαιολαδο 50 ml ξίδι της επιλογής μας 1 κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. σπανάκι 3 μέτρια αχλάδια της αρεσκείας μας οι σπόροι από 1 μικρό ρόδι 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι 2[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια 1 φύλλο δάφνης 1 καρότο, καθαρισμένο, ολόκληρο 1 ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο, ολόκληρο 1 κλωνάρι σέλερι Για τη σαλάτα 3 κόκκινες[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 80 ml ελαιόλαδο 200 γρ. γραβιέρα ξερή ρίγανη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Πλένουμε καλά τις πατάτες και[...]
Πηγή: gastronomos.gr