Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 157 συνταγές
υλικά 12 μεγάλα λευκά μανιτάρια (πολύ φρέσκα και σφιχτά) 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (από κομμάτι) 50 γρ. αμυγδαλόψιχα σκόνη (αλεσμένη στο μούλτι) 50 γρ. αλεύρι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiφωτό: Βαγγέλης Πατεράκης Παραδοσιακό φαγητό, συνοδευτικό άλλων εδεσμάτων, το οποίο πολύ συχνά σερβίρεται ως πρώτο πιάτο. Το προτιμούν επίσης (όπως και το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 8 μεγάλα αμπελόφυλλα από κονσέρβα Στατήρ ή Μανδραγόρας 300 γρ. τόνο ή ρίκι φιλέτο η μπακαλιάρο 1/2 κούπα αλεύρι 1/2 κούπα κορνφλάουρ 1[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 8 φρέσκα αυγά 1/2 φλιτζ. πρόβειο γάλα 3 κ.σ. βούτυρο 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι, λευκό πιπέρι Φρέσκια μαύρη τρούφα ή λάδι μαύρης τρούφας[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΜια πικάντικη «κοπανιστή» φτιαγμένη έτσι, ώστε να έχει έξτρα κάψα και έντονη γεύση σε ένα εντυπωσιακό νεοπαραδοσιακό ποπ σερβίρισμα με σαρδέλες[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣε στιλ Ferran Adria, ο Tσίγκας μεταμορφώνει παράταιρα υλικά (την πέτσα γιαουρτιού) σε οικεία τροφή (τορτελόνι), δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του ζυμαρικού,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 3-4 πολύ φρέσκα αβγά 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος ελαφριά 4 φέτες καπνιστό σολομό 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, πολύ ψιλοκομμένα 2 κ.σ. βούτυρο 6 φέτες ψωμί[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 6 μεγάλα αβγά 5-6 μέτριες πατάτες 1 μέτριο κρεμμύδι 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι παρασκευή Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑπό το βιβλίο «Food to die for: The Secrets of Kay Scarpettas Kitchen»: Η ηρωίδα της Κόρνουελ είναι ιατροδικαστής, αλλά και σπουδαία μαγείρισσα. Τα αυγά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 250 γρ. κριθαράκι χοντρό 150 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι (baby σπανάκι, κατά προτίμηση) 120 γρ. φέτα, χοντροκομμένη με το πιρούνι 10 τοματίνια,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans) 1 κονσέρβα καλαμπόκι 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες 1 μέτριο κρεμμύδι,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 κομμάτια) 10 γρ. σέλινο 1Ο γρ λάχανο 1Ο γρ. καρότο 5 γρ. σκόνη από πικάντικα καρυκεύματα 5 Spices 2 γρ. τζίντζερ 2 γρ σκόρδο 5 γρ. λάδι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 1 φρέσκος μπακαλιάρος, περίπου 2 κιλά ½ κιλό πατάτες ½ φλιτζ. ελαιόλαδο ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος 4 μικρά φινόκιο 3[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 4 κριθαροκούλουρα 1 1/2 ντομάτα 1/3 κρεμμύδι 1/4 πράσινη πιπεριά Τυρί κατίκι Κάππαρη Ελαιόλαδο Ξίδι Αλάτι Ρίγανη Εκτέλεση Χτυπάμε το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Αγριοσπάραγγα 1 ματσάκι οβριές (είναι πιο λεπτές και αρκετά πιο πικρές από τα σπαράγγια) 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κιλό άγρια χόρτα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 1 κιλό ψάρια γλώσσες σε φιλέτα 500 γρ. σπαράγγια 1 ποτήρι κρασί 1 κρεμμύδι Πιπέρι άκοπο 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 4 αβγά 1 κουταλιά της σούπας[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥπό το φως του umami, καταλαβαίνουμε τώρα γιατί η περίφημη Caesar salad είναι μια από τις μεγάλες συνταγές του 20ού αιώνα. Οφείλει τη δημοφιλία της σε umami[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami