Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 36 συνταγές
350 γρ. ρύζι μακρύκοκο 1 δαφνόφυλλο 80 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους 1 μελιτζάνα[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 80 ml ελαιόλαδο 200 γρ. γραβιέρα ξερή ρίγανη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Πλένουμε καλά τις πατάτες και[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό πατάτες, προτιμότερο βιολογικές, μεσαίου μεγέθους ( με τη φλούδα ή χωρίς) 250 γρ. κρεμώδες τυρί τύπου Φιλαδέλφεια 100 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο, πλυμένο, στεγωμένο και χοντροκομμένο 1 σαλάτα, καθαρισμένη, πλυμένη, στεγωμένη και χοντροκομμένη (ή ένα ματσάκι ρόκα) 12 λεπτές[...]
Πηγή: gastronomos.grτα τρυφερά φύλλα από 2 πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας 150 γρ. κεράσια 3 κουτ. σούπας ξύγαλο* Σητείας ή κατίκι Δομοκού 2 κουτ. σούπας ξίδι, κατά προτίμηση[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια 15 ρόγες από λευκό σταφύλι χωρίς κουκούτσια χυμός και ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι (προτιμότερο βιολογικό) 50 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.grσαλατικά της αρεσκείας μας (ποσότητα αρκετή για 4 άτομα: π.χ. 1 λόλα, 1 σαλάτα, 1 μικρό μαρούλι) 6-8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 φλιτζ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος 4 αυγά σφιχτοβρασμένα, κομμένα στα τέσσερα 8 αγκιναράκια του κουτιού, διατηρημένα στο λάδι, στραγγισμένα και καλά[...]
Πηγή: gastronomos.gr1½ φλιτζ. τσαγιού πατικωμένη πράσινη σαλάτα ή όση μάς έχει μείνει 1½ φλιτζ. τσαγιού διάφορα άλλα χόρτα κομμένα (σπανάκι ή τα εξωτερικά του[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το λαδολέμονο 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2½ φλιτζ. τσαγιού ρώγες λευκού σταφυλιού χωρίς κουκούτσια 3 κουταλιές χυμός λεμονιού 3 κουταλιές χυμός[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μεγαλούτσικες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια αλάτι και πιπέρι 1 κουτ. σούπας ξίδι λευκό (ή χυμός λεμονιού) 4 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: gastronomos.gr1½-2 μερίδες φάβα βρασμένη (πηχτή) 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια) 100 γρ. κατίκι ή[...]
Πηγή: gastronomos.grτα φύλλα από 3 ματσάκια ρόκα, χοντροκομμένα 3 ματσάκια μυρώνια (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), χοντροκομμένα 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 φλιτζ. τσαγιού πράσα, σε μεσαίου πάχους ροδέλες (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος) 2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, σε μεσαίου πάχους ροδέλες[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια 4 πορτοκάλια 2 φινόκιο τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένα 1 κουτ. σούπας σουμάκι (εξωτικό μπαχαρικό με φρουτώδες άρωμα[...]
Πηγή: gastronomos.grΔιαδικασία Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μεγάλες φέτες από ψωμί της αρεσκείας μας 2 μικρά κολοκυθάκια, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη 2 μικρά καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, περασμένα[...]
Πηγή: gastronomos.gr2 πιπεριές Φλωρίνης 2 κρεμμύδια σε ροδέλες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 αυγά 120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη με το χέρι μαϊντανός,[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τις φλογέρες 600 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κατά προτίμηση μανιάτικα με ξύσμα πορτοκαλιού, ή με πράσο (θα τα βρούμε σε καλά παντοπωλεία και σε μεγάλα σούπερ[...]
Πηγή: gastronomos.gr1½ φλιτζ. τσαγιού φακές χοντρές, ξεπλυμένες στο σουρωτήρι 2 φύλλα δάφνης 2-3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες 150 γρ. μυζήθρα ή μανούρι, κομματιασμένο με το[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, σε μέτρια κομμάτια 8 φρέσκα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά τα φύλλα από 1/3 μάτσο άνιθο, ψιλοκομμένα 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη σαλάτα: 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος) 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 φύλλο παστός μπακαλιάρος, βάρους περίπου 800 - 1.000 γρ. (ή φιλέτο παστού μπακαλιάρου) 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μάτσο ρόκα 2 φέτες πεπόνι 150 ml ελαιολαδο 50 ml ξίδι της επιλογής μας 1 κουτ. σούπας μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία[...]
Πηγή: gastronomos.gr5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 400 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα* 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα 3[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. σπανάκι 3 μέτρια αχλάδια της αρεσκείας μας οι σπόροι από 1 μικρό ρόδι 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι 2[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 μαρούλι άισμπεργκ 1 γαλλική σαλάτα 1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια 1 ματσάκι μυρώνια (ή μαϊντανός, αν δεν βρούμε) 1 μεγάλο πορτοκάλι 1 μεγάλο[...]
Πηγή: gastronomos.gr