Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 88 συνταγές
Από την εποχή που οι νοικοκυρές, με ελάχιστα υλικά, έκαναν θαύματα. Ένα πολύ ωραίο, γρήγορο και εύκολο ορεκτικό, που θα τρελάνει τους φίλους της φέτας. Φτιάξτε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟι παλιές νοικοκυρές, μπορεί να μην είχαν στη διάθεσή τους εντυπωσιακά υλικά, ήξεραν όμως και με τα πιο απλά, να φτιάχνουν πολύ νόστιμα φαγητά και εξαιρετικούς[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤι θα λέγατε αν βλέπατε τα παιδιά σας να τσακώνονται γι᾿ αυτά τα νερόβραστα λαχανικά; Θα το πιστεύατε; Κι όμως είναι αλήθεια. Απλά βράζουμε ολόφρεσκα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΦτιάξτε τα και θα δείτε τα παιδιά σας να τσακώνονται, για το ποιό θα φάει τα περισσότερα λαχανικά. Είναι σίγουρο ότι δεν θα πιστεύετε τα μάτια σας! Κι όμως,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑπό τους πιο νόστιμους τρόπους για να φτιάξουμε το κουνουπίδι και χωρίς δυσάρεστες μυρωδιές στην κουζίνα μας. Γίνεται εξαιρετικά ωραίο, τόσο που ακόμα και τα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ παράδοση θέλει τα αυγά, να βάφονται τη Μ. Πέμπτη, την ημέρα του Μυστικού Δείπνου, όπου φτιάχνονται και τα τσουρέκια , αλλά και η Λαμπροκουλούρα, ή[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια σαλάτα, που μπορεί άνετα να αποτελέσει και το κύριο γεύμα μας. Ο συνδυασμός των υλικών δίνει μια πολύ ισοροπημένη γεύση, που αρέσει στους περισσότερους. Αν[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο καταπληκτικό αυτό φαγάκι, μπορείτε να το πείτε και «τα γρήγορα γεμιστά». Η γιαγιά μου το έφτιαχνε σχεδόν πάντα στον ξυλόφουρνο και το έψηνε αφού[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΠου να το ᾿ξερε η γιαγιά μου, όταν μου τηγάνιζε τα αυγουλάκια σε σάλτσα με φρέσκιες ντομάτες, ότι η νοστιμότατη συνταγή της, ήταν μια παραλλαγή των αυγών[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤους κολοκυθοκεφτέδες τους φτιάχνουμε συνήθως με τα κλασικά κολοκυθάκια και όχι με κίτρινη κολοκύθα. Όμως αν τους δοκιμάσουμε έτσι, θα δούμε ότι γίνονται πάρα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο μασχαράκι με μαρούλια, φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο, είναι ένα από εκείνα τα φαγάκια, που άμα τα δοκιμάσεις, είναι δύσκολο να τα ξεχάσεις. Τρώγεται[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟι άνθρωποι, όταν δεν είχαν άλλο τρόπο να συντηρήσουν τις ντομάτες, τις ξέραιναν στον ήλιο, αφαιρώντας όλα τα υγρά τους, έτσι ώστε να διατηρηθούν στην αποθήκη[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ σαλάτα μαρούλι είναι για μένα η ωραιότερη που υπάρχει. Με ότι κι αν την φτιάξουμε, είναι πάντα υγιεινή και δροσερή, ιδανική για να συνοδέψουμε όλα τα ψητά[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑπό τις ωραιότερες Πασχαλινές πίτες. Φτιάξτε τη και είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψετε και θα θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια. Νοστιμότατη και πάρα πολύ εύκολη,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνας μεζές καταπληκτικός, για κρασάκι και καλή παρέα. Το καλό με τα μύδια σαγανάκι, είναι ότι μπορούμε να τα φτιάξουμε όπως μας αρέσουν, κοκκινιστά ή άσπρα, με[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια πολύ νόστιμη πρόταση, για να μαγειρέψουμε το μπρόκολο και να το κάνουμε πολύ πιο γευστικό, ώστε να το φάνε ευχάριστα τα παιδιά μας. Γίνεται πολύ ωραίο και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΓια μένα, που μου αρέσει η φέτα, ακόμα και σκέτη σε αλουμινόχαρτο να την ψήσεις, μου φαίνεται όνειρο. Η συγκεκριμένη όμως, ψημένη αργά - αργά στο φούρνο, με το[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΓια μένα, οι πατατοκεφτέδες είναι συνώνυμο με τα καλοκαιρινά απογεύματα. Κι αυτό, γιατί όταν ήμουνα μικρή και γυρίζαμε από τη θάλασσα, (βλέπεται τότε πηγαίναμε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ σαλάτα με κόκκινο, κατσαρό μαρούλι, ή λόλα όπως λέγεται, δίνει ξεχωριστό χρώμα στο τραπέζι μας. Η λόλα ρόσσα, όπως λέγεται, είναι ένα μαρούλι, που έγινε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια καταπληκτική σαλάτα, που ανήκει στην κατηγορία «μ' αρέσει μαμά», πολύ χορταστική, που μπορεί να γίνει και το μεσημεριανό μας. Γίνεται πανεύκολα,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια πάρα πολύ νόστιμη και θρεπτική σαλάτα, που αρέσει σε όλους, ακόμη και στα μικρά παιδιά, για τις περιόδους των νηστειών και όχι μόνο. Γίνεται εύκολα και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο πιο αγαπημένο ορεκτικό, εντός, αλλά και εκτός Ελλάδας, που το σερβίρουμε κυρίως συνοδεύοντας ψητά κρεατικά. Μπορούμε να το σερβίρουμε και αλειμμένο πάνω σε[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνας μεζές που φτιάχνεται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά πιο ξακουστός είναι αυτός της Σαντορίνης, επειδή φτιάχνεται με το ντόπιο ντοματάκι που υπάρχει στο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΕίναι εύκολες, αφράτες και πάρα πολύ γευστικές. Οι τονοκροκέτες είναι από τους μεζέδες, που πάνε εξαιρετικά με το ουζάκι μας. Μπορούμε να τις φτιάξουμε και με[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνας μερακλίδικος μεζές για τους μεγάλους, αλλά κι ένας πολύ ωραίος τρόπος να κάνουμε τα παιδιά μας, να φάνε λαχανικά. Πανεύκολα και γρήγορα, μπορούμε να[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤουρσί ή αλλιώς «εδώδιμα εν οξάλμη» όπως τα λέγανε παλιά, γίνονται όλα τα φρέσκα λαχανικά, αλλά και μερικοί βολβοί, αφού μπουν σε γυάλινα βάζα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr