Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 58 συνταγές
Η Panzanella είναι μια παραδοσιακή ιταλική σαλάτα που ετοιμάζεται το καλοκαίρι. Φτιάχνεται με μπαγιάτικο ψωμί, φρέσκες ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια και[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΜια βόλτα προς τα χωράφια της Παλλήνης (υπάρχουν ακόμη τέτοια μέρη...σχεδόν απάτητα... μέσα στην Αττική) με έφερε πίσω στην Αθήνα μ' ένα μάτσο ανεμώνες και ένα[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΤο πιάτο αυτό είναι το αφιερωμένο στην Καρλόττα. Εξ ου και φέρει το όνομά της. Η συνταγή είναι δική μου. Αισθάνομαι, βέβαια, βαρύ το φορτίο ενός τέτοιου[...]
Πηγή: bostanistas.gr1 μεγάλο βολβό μάραθο (φινόκιο) 1 μεγάλο αγγούρι σε φέτες 4 ραπανάκια σε φέτες 2 πορτοκάλια χωρισμένα σε φέτες Για τη σάλτσα: 30 ml. ελαιόλαδο 15 ml.[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΜπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις εποχές του χρόνου χάρη σε θερμοκήπια και ορμόνες, αλλά αν θέλουμε τα λαχανικά και τα φρούτα μας να είναι[...]
Πηγή: fetoula.blogspot.grΠεντανόστιμη πατατοσαλάτα που τρώγεται ζεστή και κρύα! Εμείς εδώ στη βόρια Ελλάδα έχουμε ακόμη πολύ κρύο, την προτιμούμε ζεστή! Μόλις καλοκαιριάσει λίγο[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.grΚάθε αρχή της άνοιξης που κάνουν την εμφάνισή τους τα κουκιά και οι αγκινάρες, οι επιλογές μαγειρέματός τους είναι πολλαπλές. Με λευκή ή κόκκινη σάλτσα, λίγες[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαθώς λοιπόν μαζεύαμε με την Μαρία αμπελόφυλλα για τους ντολμάδες μας,- μεταξύ μας η Μαρία περιποιήθηκε περισσότερο εκείνα που θα έπαιρνε η Ντορίτσα μας που[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr3 φλιτζ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος 4 αυγά σφιχτοβρασμένα, κομμένα στα τέσσερα 8 αγκιναράκια του κουτιού, διατηρημένα στο λάδι, στραγγισμένα και καλά[...]
Πηγή: gastronomos.grΥλικά (για 4 άτομα) 8 μεγάλα αμπελόφυλλα από κονσέρβα Στατήρ ή Μανδραγόρας 300 γρ. τόνο ή ρίκι φιλέτο η μπακαλιάρο 1/2 κούπα αλεύρι 1/2 κούπα κορνφλάουρ 1[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΚαθώς η μαύρη τρούφα πέφτει στην κοκοτιέρα με λαχανικά, τη μεταμορφώνει σε μαγική μαρμίτα, όπου μοσχομυρίζει το πιο αρωματικό γαστρονομικό ελιξίριο. Υλικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤα τελευταία κόκκινα αυγά τα καταναλώσαμε την προηγούμενη βδομάδα. Πού; Ιδού! Αν νομίζετε πως είναι ακόμη μια τάρτα στη σειρά κάνετε λάθος! Το βραστό αυγό στη[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.gr200 γρ. καρότα κομμένα σε κύβους 200 γρ. άνθος μπρόκολου 150 γρ. πράσο κομμένο σε φέτες 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες 200 γρ. κολοκυθάκια, μόνο το[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΥλικά Μάραθο 2 φλιτζάνια του τσαγιού ψιλοκομμένα τα τρυφερά κλωνάρια Βλήτα 200 γρ Κολοκυθάκια 3 τεμ Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ Σκόρδα 2 σκελίδες Ντομάτες φρέσκιες 2[...]
Πηγή: chefoulis.gr2 σκελίδες σκόρδο 1,5 κιλό βλήτα πλυμένα και χοντροκομμένα 2 μέτριες ντομάτες 150γρ. φέτα (μπορούμε να την παραλείψουμε αν δε μας αρέσει ή να βάλουμε και λίγο[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΦαγητό υγιεινό και χωρίς κρέας. Μπορεί να γίνει και για ορεκτικό σε τραπέζι, για κυρίως φαγητό ή για να συνοδέψει κρεατικό. Εγώ το έκανα σε τραπέζι για να[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 3/4 φλιτζ. γάλα σόγιας 1 κ.σ.χυμό από λεμόνι 1 κ.σ. ξύδι 1/2 κ.σ. μουστάρδα ή 1/2 κ.γ. σιναπόσπορο 3/4 κ.σ. αλάτι Μία πρέζα ζάχαρη 3/4 κούπας ηλιέλαιο ή[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΓεμιστά μεσ’ το Χειμώνα! Γεμιστά μεσ’ το Χειμώνα; Υπό συνθήκες θα έλεγα. Γεμιστά με τις χειμωνιάτικες ντομάτες θερμοκηπίου δεν έχω φτιάξει ποτέ και ούτε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑυτή την εποχή οι αγκινάρες είναι τρυφερές και αρκετά φτηνές. Ας τις αξιοποιήσουμε, ετοιμάζοντας πολύπλοκα ή απλά και νόστιμα πιάτα, όπως μία χορταστική και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΚαθώς η μαύρη τρούφα πέφτει στην κοκοτιέρα με λαχανικά, τη μεταμορφώνει σε μαγική μαρμίτα, όπου μοσχομυρίζει το πιο αρωματικό γαστρονομικό ελιξίριο. Υλικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami