Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 21 συνταγές
Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι (χτένι ) 5-6 ξερά κρεμμύδια 5-6 ώριμες ντομάτες 50-60 γραμμάρια Ελαιόλαδο 3 κουτιά των 500 ml μπύρα ξανθή Αλάτι , πιπέρι . 1 κουταλιά της[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΓενικά : Το κυδώνι είναι ο καρπός του είδους Κυδωνέα . Η καταγωγή του είναι από τη νοτιοδυτική Ασία και την περιοχή του Καυκάσου, η κυδωνιά, όμως, αυτοφύεται[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΟ λαιμός , τα μπροστινά χοιρομέρια (σπάλα) και η ουρά είναι ιδανικά για κατσαρόλα, τσουκάλι και λευκά μαγειρευτά . Το νεφραμιά -φιλέτο, μπριζόλες και το μπούτι[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΚεφάλι: Έχει μαλακό κρέας, ενώ τρώγονται συνήθως το μυαλό, η γλώσσα και τα μάγουλα. Το φτιάχνουμε βραστό η ψητό. Λαιμός ή Σβέρκος : Μαζί με τα 5 - 6 πρώτα[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: (για 4 άτομα) 4 λεπτές φέτες μοσχαριού (τράνς , ποντίκι, λαιμό ) χτυπημένες 2 πιπεριές κόκκινες 50 γραμμάρια φέτα τριμμένη με τα χέρια 50-100 γραμμάρια[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΚανέλα ονομάζεται το μπαχαρικό που παράγεται από το φλοιό φυτών του γένους Κιννάμωμον ( κανελόδενδρου ) . Το δέντρο της κανέλας μπορεί να ξεπεράσει τα δέκα[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 1 κιλό μοσχάρι ποντική ή σπάλα 1 κρεμμύδι μέτριο 4-5 σκελίδες σκόρδο 1 κιλό πατάτες 50 γραμμάρια ελαιόλαδο 2 φύλλα δάφνη Μια πρέζα ρίγανη Μια πρέζα[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 2 κιλά κοιλιά ή λαπά μοσχαρίσια 4 αυγά βραστά 5 πατάτες μέτριου μεγέθους ( καθαρισμένες ) 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι 150 γραμμάρια φέτα 1-2 ντομάτα[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά : 1 ολόκληρη αρνίσια ή κατσικίσια συκωταριά 1 κιλό έντερα 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο 2-3 λεμόνια το Χυμό 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ρίγανη ½[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΑντράκλα Η Αντράκλα ή ανδράχλη ή γλυστρίδα , το επιστημονικό της όνομα είναι ανδράχνη η ολησθηρίς και το βοτανολογικό της Portulaca oleracea μεταφραζόμενο στα[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά : 1 κομμάτι στήθος από κατσίκι ( από τη μέση μέχρι το λαιμό , περίπου 2½ κιλά) 200 γραμμάρια φυτίνη Χυμό από 3 λεμόνια 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένο[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά : 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο (από σπάλα ή ελιά περασμένο μία φορά από τη μηχανή) 1 πακέτο κανελόνια 250γραμμάρια 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά : 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (από σπάλα ή ελιά περασμένο μία φορά από τη μηχανή αν θέλουμε βάζουμε το 1/2 κιμά χοιρινό ή 1/3 αρνίσιο) 5-6 μελιτζάνες φλάσκες[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 400 γραμμάρια μοσχάρι (στρογγυλό ή λαιμό ) σε κομμάτια 1 λεμόνι (το χυμό ) 1 ποτήρι λευκό κρασί ή κόκκινο γλυκό 1 κρεμμύδι μέτριο 1 σκελίδα σκόρδο[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες 4 κλωνάρια δενδρολίβανο 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο 70 γραμμάρια ελαιόλαδο ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα 4 φύλλα[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια κιμάς χοιρινός 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 κουταλιές της[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, περασμένος μία φορά από τη μηχανή του κιμά 2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο 2 αυγά 1 ματσάκι μαϊντανός[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά : 1 αρνί ή κατσίκι 1 φλιτζάνι μαργαρίνη ή ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι χυμός λεμονιού 1 φλιτζάνι αλατοπίπερο με χοντρό αλάτι 1 κεφάλι σκόρδα καθαρισμένα ρίγανη[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 350 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο 1 ½ φλιτζάνι του καφέ ρύζι (μπασμάτι ή καρολίνα ) 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό 1 ματσάκι μαϊντανό 2 αυγά μέτρια Λίγο[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.grΥλικά: 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο (κατά προτίμηση από κιλότο) ή αν θέλετε (250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο και 250 γραμμάρια κιμά χοιρινό ) 1 αυγό μεγάλο 2[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.gr1Α Λαιμός : Σβέρκος ή ελιά: Κάνει για όλα τα μαγειρέματα , εκτός από σχάρα , δηλαδή για βραστό , σούπες , μαγειρευτά (κοκκινιστά , λεμονάτα , στιφάδο) , για το[...]
Πηγή: peiragmenessyntages.blogspot.gr