Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 56 συνταγές
Το πρώτο από τα πιάτα του γεύματος αυτού (που πολύ έχω καθυστερήσει να το ανεβάσω), το ορεκτικό, ήταν και το πιο εύκολο να αναπαραχθεί: Κόβεις πολύ λεπτές[...]
Πηγή: saffrongatherer.blogspot.grΣε όλα τα σπίτια, ανάμεσα στα απομεινάρια της Λαμπρής κάθε χρόνο βρίσκεται αρκετό αρνάκι. Πιστή στη λογική «τίποτα δεν πάει χαμένο», σας προτείνω[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο cassoulet είναι κάτι σαν την ισπανική παέγια! Ένα πιάτο που συγκεντρώνει πολλά είδη κρέατος (όχι βέβαια θαλασσινά) σε ένα πιάτο, με κυρίαρχο συστατικό[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΣε όλους σχεδόν (τους μη χορτοφάγους) αρέσουν τα μπιφτέκια. Οι χορτοφάγοι όμως; Είχαμε βρεθεί φιλοξενούμενοι σε σπίτι συγγενών σχεδόν χορτοφάγων οι οποίοι[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.gr500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 800γρ. ντομάτες κονκασέ 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη ή 1 κ.γ. σκόνη τσίλι 2[...]
Πηγή: cooklos.grΗ ουρά του αγελάδας -παλιότερα βοδινή (oxtail), λες και μόνον τα αρσενικά ζώα σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήταν κολοβά- θα ανήκε ακόμη στις δευτεροκλασάτες κοπές του[...]
Πηγή: pandespani.comΤο αρνί είναι ο βασιλιάς στο γιορτινό τραπέζι των Λιβανέζων. Ότι κρέας και, αν διαλέξουν πάντως, πρέπει να έχει τούτη την αβανταδόρικη γέμιση. Υλικά (για 12[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΌταν πρόκειται για φαγητό με ψυχή, όπως το περίφημο κασουλέ, δεν χωράνε συμβιβασμοί. Πρέπει κανείς να το μαγειρέψει αυθεντικά και με πολλή αγάπη, όπως το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΛατρεύουμε την ινδική κουζίνα. Ετσι λοιπόν πήγαμε στο ινδικό εστιατόριο στη Τζέντα που λέγεται "Taj Mahal" - καμία σχέση με το ομώνυμο γνωστό μνημείο που[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΑς κάνουμε πάλι ένα ταξίδι αρωμάτων, χρωμάτων και γεύσεων στις μακρινές χώρες της Ασίας, απ' όπoυ μας έρχονται πραγματικοί θησαυροί! Μας προσκαλεί το κάρυ κι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΕπειδή δεν μπορούσα να περιμένω άλλο την Αναστασία με τις ωραίες φωτογραφίες της, είπα να επιχειρήσω για μία ακόμη φορά να απαθανατίσω τα αναλισκόμενα!! Κάπως[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΗ ουρά του αγελάδας -παλιότερα βοδινή (oxtail), λες και μόνον τα αρσενικά ζώα σ’ αυτό τον κόσμο δεν ήταν κολοβά- θα ανήκε ακόμη στις δευτεροκλασάτες κοπές του[...]
Πηγή: pandespani.comΑυτό το ρύζι είναι μια ελαφριά και γευστική εναλλακτική πρόταση στο κλασσικό πιλάφι, για να συνοδεύσετε κρέας ή κοτόπουλο. Παίρνει ένα εντυπωσιακό κίτρινο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά για 4 άτομα ½ κιλό μοσχάρι ή αρνί 1 κρεμμύδι Γαρίφαλα Αλάτι & πιπέρι Κάρδαμο 2 κλαράκια κανέλας Κύμινο Ξερό κόλιανδρο Ψωμί ναν Υλικά για σάλτσα κρέατος.[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΑν η εφεύρεση της σούπας θεωρείται τόσο παλιά όσο η μαγειρική, άλλο τόσο παλιά θεωρείται ειδικά η κρεατόσουπα, αφού κατά τον Ηρόδοτο, οι Σκύθες (απ’ τον 8ο[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά 1 κιλό μοσχάρι 1 μικρή κόκκινη πιπεριά 1 μικρή κίτρινη πιπεριά 1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά 1 μικρή πράσινη πιπεριά 1 μεγάλο κρεμμίδι Μισή κούπα φασόλια[...]
Πηγή: greekmasa.grΥΛΙΚΑ Για το πουλί 1 γαλοπούλα 100 γρ. βούτυρο 1 κρεμμύδι 1 πράσινο μήλο θυμάρι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι πιπέρι Για τη μαρινάδα 4 λίτρα νερό 2[...]
Πηγή: megatv.com/cookΓια τα σουτζουκάκια 250 γρ φακές 2 μεγάλα κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 100-120 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες περασμένες στο μπλέντερ) ελαιόλαδο 1 φύλλο δάφνης[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά (4 μερίδες) : 1 μπούτι αρνιού ξεκοκαλισμένο (1 κιλό περίπου) 2 κρεμμύδια ξερά 1 ξύλο κανέλας 10 γαρύφαλλα Φλούδα από μισό πορτοκάλι 1 κλαδί φρέσκου[...]
Πηγή: yumyum.grυλικά 1,8 - 2 κ. αγριογούρουνο (ωμοπλάτη ή μπούτι), κομμένο σε κομμάτια 60 γρ. βούτυρο 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο 70 γρ. αλεύρι 50 γρ. σοκολάτα, 85% κακάο για το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΆλλο ένα φαγητό που φτιάχτηκε εξαιτίας της Ειρήνης. Είχε βγάλει η Μαρία κιμά να φτιάξει μπιφτέκια κι η Ειρήνη κόλλησε: αντί μπιφτέκια να γίνει κιμαδόπιτα. Κι[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤο μοσχάρι είναι ένα κρέας κατεξοχήν συνδεδεμένο με το κοκκινιστό! Είναι ένα πιάτο που συνηθίζεται σε κυριακάτικα γεύματα ή όταν κάποιος έχει καλεσμένους στο[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤο πιλάφι αυτό θυμίζει αρκετά το ινδικό μπιριάνι και είναι έξοχη λύση για να αξιοποιήσετε ό,τι περίσσεψε από τα μαγειρέματα των τελαυταίων ημερών: ρεβύθια,[...]
Πηγή: bostanistas.gr