Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 31 συνταγές
Στην Πλάκα, το λιμανάκι του Λεωνιδίου, άνοιξε πέρυσι ένα καινούριο εστιατόριο, ο Ευκάλυπτος. Στον Ευκάλυπτο πήγαμε πολλές φορές για φαγητό με την Αγγελική .[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grH φίλη μας η Μέτη , αφού περιηγήθηκε αρκετές μέρες στο διαδίκτυο, μάζεψε διάφορα tips, που κάνουν την ζωή μας στην κουζίνα ευκολότερη, και τα μοιράζεται μαζί[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΥλικά 2-2,5 κιλά χοιρινό κατά προτίμηση τρανς, είναι το καλύτερο κομμάτι από το μπούτι 3 πορτοκάλια και 2 μανταρίνια 1,5 κουταλιά της σούπας μέλι 3 κουταλιές[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑυτό το φαγάκι να το δοκιμάσετε μόνο αν σας αρέσουν τα (αρκετά) καυτερούτσικα πιάτα. Ο γιος μου τους έχει μεγάλη αδυναμία και για χάρη του ….. καιγόμαστε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤα πουλερικά ήταν ανέκαθεν οι πρωταγωνιστές στο τραπέζι των Χριστουγέννων. Καλοθρεμμένες κότες ή κοκόρια, πάπιες, χήνες και αργότερα γαλοπούλες γεμίζονταν με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΌπου Βαγγελίτσα, η μανούλα μου! Τους περίφημους ντολμάδες της, μας τους μαγείρεψε κάποια μέρα και τους απολαύσαμε με την Έλενα, την Μαρία και την Μέτη. Τα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑς δώσω κι εγώ μια συνταγούλα πολύ νόστιμη, για τους φίλους μας που νηστεύουν αυτές τις μέρες!! Μανιτάρια μέσα σε μια υπέροχη σάλτσα μαϊντανού! Ταιριάζουν με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο γεμιστό καπόνι, είναι το παραδοσιακό, οικογενειακό, κυρίως πιάτο, για τα Χριστούγεννα. Κάτι σαν σημείο αναφοράς για αυτές τις γιορτές και τα εδέσματα που[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠιστεύω πως δεν πρέπει να υπάρχουν πολλοί στην χώρα μας, που να γνωρίζουν αυτό το φαγητό. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ το είχα ξανακούσει. Μου μίλησε γι αυτό[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈνα νόστιμο και αρωματικό ριζότο μαγειρέψαμε σήμερα, που θα αρέσει ακόμα και στους πιο δύσκολους! Ιδανικό για να συνοδεύσει όλα σχεδόν τα κρεατικά σας, αλλά[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr…… ή αλλιώς Στιφάδο Φλαμανδίας. Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε σήμερα συνταγή της αγαπημένης μας φίλης Μαίρης , γνωστής στους περισσότερους ως[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜια εξωτική συνταγή πολύ νόστιμη, που θα αρέσει πολύ στους φίλους αυτών των γεύσεων. Η Αμαλία κλασσικά…ΔΕΝ…..οπότε περισσεύει η μερίδα της;-) Πάμε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈνα από τα ωραιότερα φαγάκια της σμυρναίικης κουζίνας!! Η πεθερά μου συνήθιζε να το κάνει με συκωτάκια, εγώ το φτιάχνω με μοσχαράκι κομμένο σε μικρές[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΌταν αναφέρομαι σ’ αυτό το φαγητό, έρχονται πάντα αναμνήσεις από το πατρικό μου σπίτι. Άλλωστε στα περισσότερα Ελληνικά σπίτια, πολλά από τα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠοιο είναι το πρώτο φαγάκι που θα σας ερχόταν στο μυαλό, αν σας ρωτούσαν τι θα θέλατε να φάτε μια κρύα, χειμωνιάτικη ημέρα;; Εγώ θα απαντούσα χωρίς δεύτερη[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο Πάσχα το έχουμε συνδέσει με το σουβλιστό αρνί, ένα έθιμο που προέρχεται από τη Ρούμελη και έχει καθιερωθεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Η νοστιμιά του[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΞέρετε πόσο δύσκολα είναι τα πιτσιρίκια όταν πρόκειται να δοκιμάσουν λαχανικά!! Η κόρη μου τουλάχιστον ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία, των[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤην εβδομάδα των Φώτων την πέρασα στα πάτρια, στο χωριατοσπιτάκι μου. Επέστρεψα στην Αθήνα με 30 μαρούλια!!!! Ναι, ναι, καλά διαβάσατε, ούτε ένα ούτε δύο,[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟ περισσότερος κόσμος όταν θέλει να μαγειρέψει μπριζόλες τις σκέφτεται ψητές ή τηγανητές. Εμένα ο αγαπημένος μου τρόπος μαγειρέματος είναι στην κατσαρόλα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟύτε που το κατάλαβα πότε άνοιξε το Τριώδιο, σαν χθες μου φαίνεται ότι ήταν Χριστούγεννα. Και να που μπήκαμε στην Κρεατινή εβδομάδα και έκπληκτη άκουσα ότι[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣτον τόπο καταγωγής μου τα Δωδεκάνησα, το γεμιστό αρνί ή κατσίκι αποτελεί απαράβατο έθιμο για το Πασχαλινό τραπέζι. Στην Κάρπαθο το ονομάζουμε βυζάντι ή[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΓιουβαρλάκια με αυγολέμονο Είτε με αυγολέμονο τα φτιάξουμε, είτε κοκκινιστά, ζυμώνουμε τα υλικά από κοινού και στην περίπτωση που κάποιος, όπως στο δικό μου[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈνα πολύ εύκολο φαγάκι που πιστεύω οι περισσότερες καλονοικοκυρές (και καλονοικοκύρηδες βεβαίως) ξέρετε να κάνετε. Επειδή όμως ο καθένας βάζει την δική του[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΕντάξει….. εντάξει ….. ξέρω! Ο Άγιος είναι ξενόφερτος, η αγάπη πρέπει να γιορτάζεται κάθε μέρα, είναι γιορτή που μας εκμεταλλεύονται ένα σωρό έμποροι που[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΦαντάζομαι οι περισσότεροι ξέρετε αυτό το νόστιμο Κερκυραϊκό φαγητό. Όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει, ευκαιρία είναι να το φτιάξετε και να το απολαύσετε. Πριν[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr