Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 129 συνταγές
Με την τράπουλα δεν είχα ποτέ στενές σχέσεις αλλά κάθε χρόνο, την εβδομάδα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, διοργανώνουμε την Χαρτοπαικτική[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι κλασική συνταγή της Σαρδηνίας και ίσως ακόμα προλαβαίνετε να φτιάξετε το ασυνήθιστο αυτό χωνευτικό λικέρ για να το χαρείτε ή και για να το χαρίσετε στις[...]
Πηγή: bostanistas.grΖουμερά, νόστιμα, θερμαντικά – τα καλά λουκάνικα, χειροποίητα, καθαρά, φροντισμένα μπορούν να μεταμορφωθούν από μεζεδάκι σε φαγητό αξιώσεων. Να[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ απάντηση στο ερώτημα δεν έχει να κάνει με ποιότητες αλεύρων και είδη βουτύρων. Δεν αφορά το ροδόνερο ή το ανθόνερο, πόσο ζυμώνουμε και αν κοσκινίζουμε την[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα χοιροσφάγια έχουν τις ρίζες τους στην εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και είχαν χαρακτήρα ειδωλολατρικό, που όμως έγινε αποδεκτός από την ορθοδοξία.[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Pasta fasoul» αποκαλεί το φαγητό ο Ντιν Μάρτιν στο τραγούδι That’s amore αλλά ο πιο σωστός τίτλος για τον κλασικό συνδυασμό ζυμαρικών με[...]
Πηγή: bostanistas.grΑφού γνώρισε και σιγά - σιγά ανακαλύπτει τον μυστηριώδη και γοητευτικό κόσμο της μαγειρικής, ο εργένης αποφάσισε να μοιραστεί τα επιτεύγματά του με φίλους και[...]
Πηγή: bostanistas.grΈνας απλός γιορτινός μπουφές που αποδεικνύει πως δεν χρειάζονται ακριβά υλικά. Το τραπέζι τούτο αξιοποιεί τα πλούσια σε γεύση εποχιακά εδώδιμα, την κολοκύθα,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα "συκωτάκια με τα λάχανα*" τα έφτιαχνε η γιαγιά μου η Κατερίνα παραμονή Χριστουγέννων. Το έθιμο το συνέχισε η μητέρα μου και εξακολουθεί να είναι[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαρακαλώ, χρειάζομαι ένα διάλειμμα! Ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, ανάμεσα σε ατελείωτα τραπεζώματα και άπειρες μαγειροώρες, θέλω να γευτώ κάτι που[...]
Πηγή: bostanistas.grΠριν από πολλά χρόνια, είχα βρεθεί το Πάσχα στην Ιταλία, φιλοξενούμενη της φίλης μου της Claudia. Ανήμερα την Πασχαλιά, είμασταν καλεσμένοι στο σπίτι ενός[...]
Πηγή: bostanistas.grΞεκίνησα να ετοιμάσω μια αραμπιάτα, τη θυμωμένη μακαρονάδα μπας και εκτονωθεί η ένταση που σφυροκοπούσε τα μηνίγγια μου. Άλλαξα γνώμη, φάνηκε πολύ εύκολη[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ μνήμη είναι πολύ παλιά, σχεδόν έχει ξεθωριάσει. Δεν θυμάμαι πώς έγινε και βρεθήκαμε καλεσμένοι σε μια μακρινή θεία μου από την Κάρπαθο. Ήταν πάλι κάποιο[...]
Πηγή: bostanistas.grΦαγητό ζεστό, θερμό, γεμάτο αψάδα και ζωή. Το αντικείμενο του πόθου μου: κεμπάπ γιαουρτλού. Πιάτο ζουμερό, που συνήθως σερβίρεται πάνω σε καλοψημένες πίτες[...]
Πηγή: bostanistas.grΜε καταγωγή από την Κύπρο, όπου φαίνεται να καθιερώθηκε κατά το διάστημα τη Φραγκοκρατίας στο νησί, η σεφταλιά αποτελεί νοστιμιά για μερακλήδες: κιμάς,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο χοιρινό είναι ένα κρέας αρκετά παρεξηγημένο ως πολύ λιπαρό. Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από το κομμάτι που θα χρησιμοποιήσουμε, όπως και στο μοσχάρι. Η[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Εδώ και πολύ καιρό θέλω να φτιάξω λαχανοντολμάδες, αλλά η μεγάλη πίεση χρόνου με κάνει να το αναβάλλω, γιατί όπως και να το κάνουμε,[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα λες και μπέργκερ. Είναι φαγητό χειμωνιάτικο, με λεπτή γεύση, που την δίνει το κόκκινο, γλυκόξινο και πικάντικο λάχανο. Αλλά και τα καραμελωμένα κρεμμύδια[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο μαστέλο, ο μεγάλος πήλινος σιφνέικος «κουβάς» κάνει το πιο νόστιμο αρνί. Τύφλα νάχει το σουβλιστό, που έτσι κι αλλιώς εμάς τουλάχιστον δεν μας[...]
Πηγή: bostanistas.grKofta, kefteh, kefta ή kebab - όποια κι αν είναι η ακριβής ονομασία και οι παραλλαγές τους ανά περιοχή, κοινό σημείο για τους ανατολίτικους κεφτέδες παραμένει[...]
Πηγή: bostanistas.grΚατσικάκι φουρνιστό και ευωδιαστό. Αυτό τα λέει όλα. Γήινο και μεστό αλλά και με μια υποψία άνοιξης, χάρις στο δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Photo:[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο λάχανο είναι το φυσικό σαπούνι για τον οργανισμό μας. Αυτή είναι μια από τις πολλές ιδιότητες που έχει, αλλά είναι η πιο σημαντική. Το λάχανο, αφού περάσει[...]
Πηγή: bostanistas.gr