Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 79 συνταγές
Η τελευταία φορά που θυμάμαι να έχω βγει Τσικνοπέμπτη για φαγητό, ήταν όταν ήμουν έγκυος στον μικρό μου γιο, δηλαδή πριν από 20 χρόνια. Μετά την απίστευτη[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈνα από τα ελληνικά προϊόντα που μου αρέσουν ιδιαίτερα, είναι η καπνιστή πέστροφα από την περιοχή των Σερρών. Με ωραίο ανοιχτό σωμόν χρώμα και κρουστή σάρκα.[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο σταμναγκάθι είναι ένα είδος ραδικιού, που φύεται σε δυσπρόσιτες περιοχές της Κρήτης. Η συγκομιδή του είναι επίπονη και πολλές φορές επικίνδυνη, γι αυτό και[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤώρα που τα πράσα είναι στην εποχή τους, μπορούμε να φτιάξουμε ένα σωρό νοστιμιές με αυτά! Δοκιμάστε το ταπεινό πλην πεντανόστιμο πρασόρυζο ή μια νόστιμη[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΌπως είπε και η Vasia προχθές, είμαστε στην εβδομάδα της Κρεατινής. Για όσους κρατούν τα έθιμα και τις νηστείες, είναι η τελευταία εβδομάδα πριν την μεγάλη[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠριν από πάρα πολλά χρόνια, δοκίμασα στο εξωτερικό ένα ψητό κρέας σερβιρισμένο με σάλτσα μήλου. Μου άρεσε τόσο πολύ (πάντα μου άρεσε ο συνδυασμός κρεατικών με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΣτο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων είθισται εκτός από την γαλοπούλα, να υπάρχει και κάποιο χοιρινό ή φρικασέ. Κάθε χρόνο φτιάχνω και κάτι διαφορετικό, αν[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μαζεύει γύρω του την οικογένεια αλλά και τους φίλους μας. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούν μαζί πρόσωπα αγαπημένα και παρέα να[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΠου θα τσικνίσετε σήμερα?? Εμείς φέτος με τέτοιο κρύο, πολύ το σκεφτόμαστε να ανάψουμε κάρβουνα!! Το πιο και πιθανόν είναι ότι θα κάνω ένα ψητό με[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜέρες γιορτινές έρχονται ...όλο και κάποιον θα χουμε που γιορτάζει, όλο και κάποιο τραπέζι ή μπουφέ θα κάνουμε. Μια καλή πρόταση λοιπόν είναι και το ρολό[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΈνα από τα αγαπημένα φαγητά του μεγάλου μου γιου, είναι οι μελιτζάνες παπουτσάκια. Μετά λοιπόν από τόση κούραση που πέρασε με το διάβασμα είπα να του το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΗ φίλη του blog μας, η Mary , μας στέλνει την συνταγή της για γκιούλμπασι, η οποία όπως μας εξομολογείται κάνει θραύση όποτε την σερβίρει. Την συνταγή αυτή η[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο χοιρινό, είναι το κρέας που συνηθίζεται από πολλούς στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κάθε χρόνο, δίπλα στην γεμιστή γαλοπούλα ή το[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΕίναι και αυτό ένα από τα Κυριακάτικα φαγάκια μας ! Εάν βρείτε φρέσκα και μικρούλια σέλινα, χωρίς μεγάλες ρίζες, μην τα προσπεράσετε, δοκιμάστε την πρότασή[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤσικνοπέμπτη σήμερα, όλο και κάποιο κρεατάκι θα ψήσουμε για το καλό! Το καλύτερο βέβαια είναι να ψήσουμε στα κάρβουνα. Επειδή όμως αυτό δεν είναι πάντα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΘα φτιάξετε μπιφτέκια ??? Μπράβο σας...καθαρίσατε στο πιτς φυτίλι...!!! Αλλά μέρες - και νύχτες - που είναι αποκριάτικες, δώστε τους και ένα στυλ! Είναι[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΔεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο τρυφερό και ζουμερό γίνεται το κότσι μαγειρεμένο με αυτόν τον τρόπο. Τυλιγμένο μέσα σε λαδόκολλα με τυριά, πιπέρια και[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΟ καλός μου, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο σταμναγκάθι. Προ ημερών πέτυχε στην αγορά φρέσκο και δροσερό σταμναγκάθι, και δεν μπόρεσε ν΄ αντισταθεί. Όταν μου[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο φαγάκι αυτό το έμαθα από την πεθερούλα μου, που το έμαθε από την Σμυρνιά δικιά της πεθερά. Δεν ξέρω την καταγωγή του, ξέρω όμως πως είναι το αγαπημένο μας[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΑπό χθες έχουμε μπει στην Κρεατινή εβδομάδα, όπου συνηθίζεται να τρώμε κρέας όλες τις μέρες. Η Πέμπτη αυτής της εβδομάδας είναι η γνωστή Τσικνοπέμπτη με τα[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr