Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 98 συνταγές
Το μπρόκολο είναι ετήσιο φυτό της οικογένειας των Κραμβοειδών (Σταυρανθών) του γένους Κράμβη ( Brassica ). Είναι ένα είδος λάχανου και προήλθε από το άγριο[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΟΛΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ. ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑ. Α ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Πόνους περιόδου, Αναιμία, Ατονία,[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΤην συνταγή μας έστειλε η EVIA WEB TV alfa omega Οι ματιές συνηθίζονται σε πολλά μέρη της Εύβοιας την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων όταν σφάξουν το[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grT ο κοκορέτσι είναι παραδοσιακό φαγητό το οποίο παρασκευάζεται από εντόσθια αρνιού και είθισται να το παρασκευάζουμε της άγιες μέρες του Πάσχα Είναι ο[...]
Πηγή: mamascook.blogspot.grΓΟΜΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ(ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ) ΥΛΙΚΑ 1 κιλο αγρια χορτα (λαπατα,ζοχους,κ.λ.π.)εναλακτεικα σπανακι. 600 γρ. συκωταρια,από αρνι η΄ κατσικι Λιγα[...]
Πηγή: mamascook.blogspot.grΓλυστρίδα (Αντράκλα σε σαλάτα.) Η αντράκλα ή γλυστρίδα ή τρεβλό είναι ένα νόστιμο και υγιεινό χορταρικό που φύεται σε λαχανόκηπους και μπορεί να αποτελέσει μια[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΜΠΑΜΠΩ Σε όλη τη Θράκη την παραμονή των Χριστουγέννων ετοιμάζουν την μπάμπω, ένα έδεσμα από χοιρινό έντερο παραγεμισμένο με ψιλοκομμένο συκώτι μπαχαρικά και[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΚεφίρ, το ίαμα από τον Καύκασο Ο Καύκασος είναι καταγεγραμμένος στον επιστημονικό κόσμο για πολλά μοναδικά του χαρακτηριστικά μεταξύ αυτών για τους[...]
Πηγή: thegastrin.blogspot.grΟ μάραθος, κατά τη γνώμη μου, είναι το απόλυτο μυρωδικό της κουζίνας που τρώγεται σκέτο μαγειρεμένο. Με καταγωγή από την Κρήτη γνώρισα το μάραθο από πολύ μικρή[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΥλικά Συκωταριά αρνίσια 1 (ή κατσικίσια μαζί με τα γλυκάδια) Εντεριά 1 Λεμόνια 3 Ξύδι 3 κουταλιές της σούπας Σκόρδο 3 σκελίδες κοπανισμένο Ρίγανη 1 κουταλιά[...]
Πηγή: chefoulis.grΠήγα για πρώτη φορά στην Πόλη όταν ήμουν στο γυμνάσιο ακόμα και αυτό το ταξίδι μου έχει μείνει στην μνήμη σαν όνειρο. Θυμάμαι ομίχλη, ατμόσφαιρα και μαγεία[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό τις πλέον ευκολοχώνευτες και ευεργετικές τροφές και πρώτης τάξεως μαγειρικό υλικό. Ιδανικό για μαρινάδες κρέατος, ως βάση για σαλάτες αλλά και έξοχο[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν γύρισα στο κτήμα ύστερα από σχεδόν τρίμηνη απουσία, μια απ' τις πρώτες μου δουλειές ήταν να επιθεωρήσω τις κανκιόφολες. Όταν έφυγα, καλά-καλά δεν[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα χοιροσφάγια έχουν τις ρίζες τους στην εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και είχαν χαρακτήρα ειδωλολατρικό, που όμως έγινε αποδεκτός από την ορθοδοξία.[...]
Πηγή: bostanistas.grαρνι-στο-φουρνο-με-σπανακι Αρνάκι στο φούρνο με σπανάκι Υλικά 1½ κιλό αρνί 1 κιλό σπανάκι 4 κρεμμυδάκια 200 γραμμάρια εντεράκια Το συκώτι από το αρνί 1[...]
Πηγή: greekouzina.grΑρνί στη σούβλα και κοκορέτσι με συνταγή από την Αρχαία Ελλάδα Το Pontos-News.Gr σας προτείνει α ρνί στη σούβλα και κοκορέτσι με συνταγή από την Αρχαία Ελλάδα.[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΗ λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Satureja thymbra (Σατουρέγια η θύμβρα). Ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών και στη χώρα μας το συναντούμε με τις κοινές[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.gr