Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 47 συνταγές
Η συχνότητα και μόνο με την οποία καταναλώνουμε τη χήνα στη χώρα μας την καθιστά ένα σπάνιο και ιδιαίτερα γιορτινό πουλερικό. Αφιερώστε της το χρόνο και τη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟ δάσκαλος και οι μαθητές του τμήματος αφρικάνικων κρουστών της σχολής Κabeiria Percussion φόρτωσαν τα αυτοκίνητά τους με τζέμπε και ντουντούνες και πήραν τον[...]
Πηγή: pandespani.comΧρόνια πριν, εγώ και τα μανιτάρια ήμασταν άγνωστοι! Μικρή τότε... άκουσα από την κολλητή μου ότι κάποιο μεσημέρι είχαν μανιτάρια κι έτσι ξεκίνησε η ιστορία[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤο όνομά τους, προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη αμανίτης. Για τους περισσότερους, τα μανιτάρια είναι μικρά φυτά, με περίεργο σχήμα και υφή, που φυτρώνουν[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΘα ομολογήσω ότι τη γαλοπούλα δεν την τιμούμε στο γιορτινό τραπέζι μας! Οι άντρες μου είχαν συνηθίσει στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους να έχει ψητό[...]
Πηγή: bostanistas.grΜανιτάρια φουρνιστά... Χρόνια πριν, εγώ και τα μανιτάρια ήμασταν άγνωστοι! Μικρή τότε... άκουσα από την κολλητή μου ότι κάποιο μεσημέρι είχαν μανιτάρια κι έτσι[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΧρόνια πριν, εγώ και τα μανιτάρια ήμασταν άγνωστοι! Μικρή τότε... άκουσα από την κολλητή μου ότι κάποιο μεσημέρι είχαν μανιτάρια κι έτσι ξεκίνησε η ιστορία[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΟ ξενώνας Ανέμη στα Κάτω Πεδινά στο Ζαγόρι έγινε για πέντε μέρες, στη διάρκεια των εορτών, το σπίτι μας. Και δεν χρησιμοποιώ τη λέξη “σπίτι μας” τυχαία,[...]
Πηγή: caruso.grΚαι μόνο η ονομασία εντυπωσιάζει! Έτσι λέμε εδώ στην Κέρκυρα την φραγκόκοτα... όχι ότι το εφεύραμε, κληρονομιά μαζί με τόσες άλλες λέξεις από τους Ενετούς[...]
Πηγή: bostanistas.grΚΟΚΟΡΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ Θα ομολογήσω ότι την γαλοπούλα δεν την τιμούμε στο γιορτινό τραπέζι μας! Οι άντρες μου είχαν συνηθίσει στο[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΑ υτή η εποχή είναι η χειρότερή μου από Σεπτέβρη (αντε τέλος Αυγούστου) που ξεκινά το κυνήγι ώς τα μέσα του Απρίλη. Σύζυγος κυνηγού η δόλια, έρχομαι πολύ συχνά[...]
Πηγή: armenakisyros.blogspot.gr“Γιατί ένα μπέργκερ πρέπει να μοιάζει με ένα μπέργκερ;” ήταν το μέγα φιλοσοφικό ερώτημα που με κράτησε άγρυπνο κάποιο βράδυ προ μηνών. Για να δείτε τι[...]
Πηγή: caruso.grΌσοι έχουμε παιδιά (ιδίως μεγάλα), ξέρουμε ότι όταν φέρνουν φίλους στο σπίτι για φαγητό, υπάρχει η πιθανότητα αρκετοί από αυτούς να είναι χορτοφάγοι, έτσι[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά ( 4 άτομα) 4 αφράτα ψωμάκια 1 ματσάκι ρόκα 4 λεπτές φέτες καπνιστό μετσοβόνε Για τις αργοψημένες ντομάτες 4 μικρές Ρόμα ντομάτες κομμένες[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grFor the recipe in English click here Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Είμαι ακόμα σε διακοπές, αφού τα σχολειά είναι κλειστά, πράγμα που σημαίνει ότι έχω[...]
Πηγή: theveggiesisters.grΘέλω να κλείσω τη χρονιά χαμογελώντας! Φέτος ειδικά, από καθαρή επιθυμία και άποψη, κι όχι γιατί τα βλέπω όλα ρόδινα, εννοείται, κάθε άλλο. Μπορείτε να το[...]
Πηγή: pandespani.comΚάθε αναφορά στο νουά με πάει αυτόματα σε οικογενειακά τραπέζια των παιδικών χρόνων και ειδικά στη μητέρα μου, την περιβόητη Ηώ, να’ ναι καλά στα 80τόσα της ως[...]
Πηγή: caruso.grΜια ωραία Ιταλική συνταγή! Συστατικά Στα γρήγορα Κυρίως Πιάτα Κρεατικά Ζυμαρικά Άλλες κατηγορίες Όλες οι συνταγές 4 φέτες μοσχαρίσιο κότσι με το κόκκαλο. 2[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.grΔεν υπάρχει καταλληλότερο φαγητό για ένα κρύο σαββατόβραδο με φίλους. Κουβεντούλα, καλή παρέα, μπίρα και ένα τέλειο χειμωνιάτικο φουρνιστό. Συνταγή : Περικλής[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grαφιερωμένο στη μητέρα μου Ηώ Κάθε αναφορά στο νουά με πάει αυτόματα σε οικογενειακά τραπέζια των παιδικών χρόνων και ειδικά στη μητέρα μου, την περιβόητη Ηώ,[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά 4 αρνίσια κότσια Αλάτι, πιπέρι 1 κιλό κεράσια καθαρισμένα Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο ½ κιλό κρασί 10 φύλλα αρμπαρόριζα Για τη γαρνιτούρα : 1 κιλό σπανάκι[...]
Πηγή: mamapeinao.grΚρεατάκι που ετοιμάζεται στην κατσαρόλα και ψήνεται στο φούρνο. Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό μοσχάρι (ένα κομμάτι) με λίγο λιπάκι (αν θέλετε το βάζετε σε διχτάκι) 2[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια τη νηστεία και όχι μόνο...όπου τα μανιτάρια,ως γνωστόν,αντικαθιστούν το κρέας. ΥΛΙΚΑ(3-4 μερίδες) 1/2 κούπας λευκό ξηρό κρασί1/4 κούπας ελαιόλαδο1[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤο διάβασα κάποτε σε ένα βιβλίο του «τεράστιου» Ιταλού σεφ Μάριο Μπατάλι. Έφτιαχνε ροζμπίφ με μια πάστα που δημιουργούσε αλέθοντας αποξηραμένα μανιτάρια[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΈνα πιάτο για τους λάτρεις του κρέατος και των μανιταριών. Υλικά: 5 μπριζόλες χοιρινές λαιμού 500 γραμμάρια ποικιλία μανιταριών Μισό ποτήρι του κρασιού[...]
Πηγή: fetoula.blogspot.grΈνα premium πιάτο από μια δευτερεύουσα κοπή του χοίρου: το κότσι. Σιγομαγειρεμένο διπλά σε εστίες και φούρνο, παρέα με λαχανικά, πορτσίνι, κρασί και αρωματικά[...]
Πηγή: pandespani.comυλικά 1,8 - 2 κ. αγριογούρουνο (ωμοπλάτη ή μπούτι), κομμένο σε κομμάτια 60 γρ. βούτυρο 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο 70 γρ. αλεύρι 50 γρ. σοκολάτα, 85% κακάο για το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤώρα αν νομίζετε ότι ξανανακάλυψα την πυρίτιδα, κάνετε απλώς λάθος. Το κεφτεδάκι είναι μεγάλη εφεύρεση και μάλλον μαζί του έχουμε παραγνωριστεί, τόσα χρόνια[...]
Πηγή: pandespani.com