σπετσοφαι | μυδια σαγανακι ακης | σπαλα χοιρινη στην κατσαρολα | σαμαλι | παναρισμα σνιτσελ χοιρινο | σπιτικες μπαρες με βρωμη | smoothies με γιαουρτι και φραουλα | τορτελινια με μαγιονεζα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατικα - Στο φουρνο

Βρέθηκαν 30 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Γαρίδες γιουβέτσι

Ένα νηστίσιμο κυριακάτικο πιάτο! Το κυριακάτικο φαγητό ήταν ανέκαθεν ιεροτελεστία για την ελληνική οικογένεια. Πάντα ετοιμασμένο με περισσότερη φροντίδα από τα[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Το ρουμελιώτικο κουρδομπλό σε κρητική[...]

Ένα βιβλίο με ρουμελιώτικες συνταγές έφτασε πρόσφατα στα χέρια μου μέσω αγαπημένου μου προσώπου που ξέρει τη μανία μου , με ιδιόχειρη αφιέρωση μιας από τις[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr

Παλαμίδα (ή άλλα ψάρια)  στο φούρνο

Γρήγορο, οικονομικό και εύκολο! Ο συνδυασμός κρέατος ή ψαριών με λαχανικά είναι πολύ συνηθισμένος στην κουζίνα μας. Δίνει νόστιμα και χορταστικά πιάτα. Κι[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Τζουλαμάς : παραδοσιακή αποκριάτικη γλυκιά[...]

Το αποκριάτικο έδεσμα της Μεσσαράς Η Μεσσαρά είναι η μεγαλύτερη πεδιάδα της Κρήτης, στα νοτιοδυτικά του νομού Ηρακλείου. Τόπος πλούσιος και παραγωγικός με[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Αγία Μαρίνα Βόνης (...και μια λιχουδιά)

Το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη Πεδιάδας Ηρακλείου είναι από τα μεγαλύτερα προσκηνύματα της Ελλάδας.Κάθε χρόνο οι προετοιμασίες για το πανηγύρι που[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Κυδώνι πελτές

Κυδώνια! Τα χρυσά φρούτα του Φθινοπώρου που έχουν πολλές χρήσεις τόσο στη Ζαχαροπλαστική όσο και στη Μαγειρική.Πρωταγωνιστές στις κουζίνες της Ανατολής. Γλυκό[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Κρέας με γιαχνόχορτα (γιαχνερά χόρτα)

Για το ρόλο των χόρτων στην κρητική διατροφή έχω γράψει και ξαναγράψει . Ευτυχήσαμε να έχουμε στο νησί μας μια από τις πιο πλούσιες ποικιλίες βρώσιμης[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Πατούδα, μυρωδάτο γεμιστό κέρασμα

Γλυκάκι κι από μένα σήμερα ! Εντάξει δεν είναι σοκολατένιο και κόκκινο και κρεμώδες, αλλά είναι κατάλληλο για όσους θεωρούν ότι πρέπει να γιορτάζουν αύριο. Τα[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ψητό στο φούρνο με πατάτες

Το ψητό της Κυριακής! Όταν στην Κρήτη λέμε "θα φτιάξω ψητό" δεν μας ρωτάνε τι ψητό! Εννοείται κρέας αρνί ή χοιρινό ψητό στο φούρνο με πατάτες. Σε κάθε άλλη[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ψάρι με πατάτες , λεμόνι  και ρίγανη στο φούρνο

Καθημερινό φαγάκι σήμερα, κι ας έρχεται αύριο Κυριακή. Μετά από την κρεοφαγία των προηγούμενων ημερών, την τελευταία εβδομάδα είπαμε τα φαγητά μας να είναι[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Σφακιανό γιαχνί (Αρνί ή κατσίκι τσιγαριστό)

Ένα παραδοσιακό πιάτο της δυτικής Κρήτης που λόγω της νοστιμιάς του έχει μεταναστεύσει σε ολόκληρο το νησί είναι το φαγητό της σημερινής συνταγής. Η[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Λαμπριάτικο αρνί Καπετανιανών Ηρακλείου

Μια τοπική παραδοσιακή συνταγή από ένα χωριό των Αστερουσίων Μια παραδοσιακή, τοπική συνταγή που είναι άγνωστη στους πολλούς. Στην ουσία περιέχει 3 υλικά όλα[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Συκώτι ψητό με σάλτσα – άλειμμα  γιαουρτιού

Ένα πιάτο διαίτης! Μετά την υπερφαγία των εορτών, όλοι αναζητούμε πιάτα διαίτης και ελαφρά γλυκίσματα. Γι άλλους είναι θέμα υγείας, για άλλους θέμα εμφάνισης[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Κρέας με μελιτζάνες

Ο συνδυασμός λαχανικών με κρέας δίνει πάντα επιτυχημένα φαγάκια. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι με την ποικιλία που έχουμε στα λαχανικά απολαμβάνουμε όλες τις[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Χορτοπιτάκια (ή χορτόπιτα) του καλοκαιριού

Χορτοκαλίτσουνα με βλίτα και ξινομυζήθρα , στο φούρνο ή στο τηγάνι! Μετά το φεστιβάλ των λιπαρών και των θερμίδων από τα σκωτσέζικα shortbread της[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μελιτζάνες : διατήρηση στην κατάψυξη

Εποχή της αφθονίας! Όχι όχι, δεν είναι ειρωνικό, δεν αφορά τα εισοδήματά μας ούτε την αγορά! Τη φύση αφορά. Το τέλος του καλοκαιριού (ποιο τέλος - θα μου[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Σαλάτα με ψητή κίτρινη κολοκύθα , μανιτάρια και[...]

Είναι η εποχή τους ! Οι γλυκοκολοκύθες , πιο ανθεκτικές από τα πράσινα κολοκυθάκια είναι από τα πιο «επίκαιρα» λαχανικά της εποχής. Τρώγεται[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Ντολμάδες με γούλα (σέσκουλα) και γέμιση κιμά ή[...]

Τα σέσκουλα στην Κρήτη τα λέμε γούλα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι ΤΑ γούλα ή Η γούλα. Απαντώνται και με τον ένα τύπο και με τον άλλο. Τα γούλα λοιπόν[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Κρητικές λιχουδιές για το γιορτινό τραπέζι

Οι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Κοκκινιστό κουνέλι

Αγαπημένο παραδοσιακό κρητικό πιάτο! Το κουνέλι είναι αγαπημένο κρέας των απανταχού κρητικών. Απ’ ότι ξέρω στην Κρήτη καταναλώνουμε τα περισσότερα[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Το πιο νόστιμο φύλλο για τυροπιτάκια ή[...]

Μια πρωτότυπη τεχνική με θαυμάσια αποτελέσματα! Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια στο γραφείο μας κατά γενική ομολογία είναι εκείνα της Μ. Όσες φορές μας τα έχει[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Γιουβέτσι : με τον κλασικό και με τον γρήγορο[...]

Το γιουβέτσι όπως το σαχανάκι είναι δυο φαγητά που έχουν πάρει το όνομά τους από το σκεύος που μαγειρεύονταν. Τώρα βέβαια όταν ακούμε γιουβέτσι σπάνια πάει το[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr
Μανιτάρια τηγανητά

Η πιο νόστιμη συνταγή για την πρωτεΐνη της νηστείας Τα μανιτάρια –«τσι αμανίτους» που λέμε στην Κρήτη- τα αγαπάμε με όποιο τρόπο κι αν τα[...]

Πηγή: cretangastronomy.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy