Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 46 συνταγές
Το γιουβέτσι είναι από τα αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Η ζεστασιά και τα αρώματά του είναι μοναδικά. Κατά κανόνα είναι κοκκινιστό, αν και πάντα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο ψητό της Κυριακής! Όταν στην Κρήτη λέμε "θα φτιάξω ψητό" δεν μας ρωτάνε τι ψητό! Εννοείται κρέας αρνί ή χοιρινό ψητό στο φούρνο με πατάτες. Σε κάθε άλλη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔεν μπορώ να φανταστώ την κουζίνα μου χωρίς preserved lemons (λεμόνια παστά), μια από τις πολλές καταπληκτικές νοστιμιές που εφηύραν οι Μαροκινές[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ Αίγινά μας είναι νησί. Την βρέχει από παντού η θάλασσα κι έχει έτσι πολλά όμορφα ακρογιάλια. Αμμουδερές παραλίες και μικρούς βραχώδεις κόλπους με διάφανα[...]
Πηγή: bostanistas.grΜπορεί το κρέας του κουνελιού να μην επισκέπτεται συχνά την κουζίνα και το τραπέζι μας - γιατί άραγε; - όμως συγκεντρώνει όλα τα καλά: τιμή προσιτή, ελάχιστα[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 450 γρ. μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο: 200 γρ., σε θερμοκρασία δωματίου ζάχαρη καστανή: 200 γρ. γάλα: 60[...]
Πηγή: icookgreek.comυλικά 1 κουνέλι περ. 1800 γρ., κομμένο σε μερίδες 1/2 κ. γιαούρτι στραγγιστό 3 λεμόνια, το χυμό 1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 4 αβγά 1 κ.γ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami1 κουνέλι γύρω στα 2 κιλά 6 μεγάλες πατάτες Για να αλείψουμε το κουνέλι 2 κ. σ. δεντρολίβανο 2 κ. γ. θυμάρι 1 κ. γ. ματζουράνα αλάτι πιπέρι 1 κ.γ. πάπρικα 2[...]
Πηγή: cooktherapy.grΓλυκάκι κι από μένα σήμερα ! Εντάξει δεν είναι σοκολατένιο και κόκκινο και κρεμώδες, αλλά είναι κατάλληλο για όσους θεωρούν ότι πρέπει να γιορτάζουν αύριο. Τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια συνταγή για κουνελάκι διαφορετική και πεντανόστιμη Θα χρειαστούμε 1 κουνέλι 1- 11/2 κιλό 1 κουταλάκι γλυκού γεμάτο σκόνη κόλιαντρου 5-6 σκελίδες σκόρδο 1[...]
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.grΠαρόλο που στο σπίτι μου ο λαγός θεωρείτο βασιλικό φαγητό και όποτε μας δινόταν η ευκαιρία να τον μαγειρέψουμε σαλμί ή στουφάτο το θεωρούσαμε σπουδαίο[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτη ζακυνθινή κουζίνα, το κουνέλι κατέχει εξέχουσα θέση. Είναι κρέας που το μαγειρεύουν τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι ταβέρνες, με πολλούς διαφορετικούς[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr1 κουνέλι γύρω στα 1.200 γρ. 2/3 νεροπότηρου λάδι 1 κρεμμύδι μεγάλο χυμός 3 μεσαίων λεμονιών 1 κουταλιά σούπας θυμάρι ή ένα κουτ. του γλυκού ρίγανη αλάτι,[...]
Πηγή: ucook.gr/cook2 κουνέλια βάρους περίπου 1.500 γραμμάρια το καθένα 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου (δείτε τη συνταγή) ½[...]
Πηγή: sidagi.grΗ χήνα είναι το αρχέτυπο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στο δυτικό κόσμο από τα πολύ παλιά χρόνια. Μετά την έλευση της γαλοπούλας από τον νέο κόσμο στην Ευρώπη το[...]
Πηγή: pandespani.comΘυμάστε που σας είπα ότι σχεδόν 15 (ω, ναι!!) χρόνια, ζαχαρώνω τις πήλινες γάστρες στα Τέμπη και μέχρι τώρα δεν είχα αξιωθεί....??? Ολο κάτι τύχαινε και έλεγα[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΚουνέλι σε σάλτσα λαγού, και όχι, μην μπερδευτείτε με το γνωστο λαγωτό που γίνεται κατά τόπους και ειδικά στην Αρκαδία με διάφορα κρέατα. Δεν βάζουμε κρεμμύδι[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.gr1 κουνέλι γύρω στα 1.200 γρ. 2/3 νεροπότηρου λάδι 1 κρεμμύδι μεγάλο χυμός 3 μεσαίων λεμονιών 1 κουταλιά σούπας θυμάρι ή ένα κουτ. του γλυκού ρίγανη αλάτι,[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΤι χρειαζόμαστε: 1 κουνέλι κομμένο σε 6-8 μερίδες Ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κ.σ. ψιλοκομμένη[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ συνταγή είναι της φίλης μου Νταϊάνας Φαρ Λούη από το βιβλίο «Πανδαισία και Νηστεία στην Κρήτη» των εκδόσεων Κέδρος, ένα βιβλίο που ξεπερνάει[...]
Πηγή: bostanistas.gr