Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 42 συνταγές
Με τις οδηγίες της κ. Βασιλικής Μούντριχα - Αγιος Γεώργιος Αυλωναρίου Η κ. Βασιλική είναι μια σεβάσμια οικοδέσποινα σήμερα ηλικίας 84 ετών, δραστήρια και[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΜια πίτα με κιμά, που όμως δεν θα μοιάζει με κλασική κιμαδόπιτα, ήταν η ιδέα που γυρόφερνα στο μυαλό μου, τον τελευταίο καιρό. Και καθώς οι μέρες περνούσαν και[...]
Πηγή: caruso.grΗ μαμά Χρύσα προτείνει: Μέχρι τώρα συνήθιζα να χρησιμοποιώ έτοιμο φύλλο κουρού όπου το χρειαζόμουν, για οικονομία χρόνου. Επειδή τον τελευταίο καιρό φτιάχνω[...]
Πηγή: syntagesmamas.grΕίναι τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκά παξιμαδάκια. Τα φτιάχνουν στην Κρήτη όταν οι μέρες ψυχραίνουν. Συντροφεύουν καλά τους απογευματινούς καφέδες με τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο προζύμι του Σταυρού το πιάνουμε ανήμερα, δηλαδή στις 14 Σεπτεμβρίου! Έτσι μου λεγε η γιαγιά μου ανήμερα του Σταυρού: "πάω να πιάσω το προζύμι" Και κάθε[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΓια κάθε χρήση! Τα χουμε ξαναπεί… Όλα ναι (υ)φάδι της κοιλιάς και το ψωμί στημόνι. Έτσι λέει η παλιά κρητική παροιμία και έτσι νοιώθουν οι περισσότεροι.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΙΤΑ (TORTA PASQUALINA) για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE Εφτασε και το Πάσχα και βέβαια το μηνιαίο ραντεβού της ομάδας των Quanti Modi di Fare e[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΠάει, φεύγει το καλοκαίρι, ο Σεπτέμβρης είναι προ των πυλών, οι φοιτητές επιστρέφουν στα σπίτια τους κι ετοιμάζονται για ένα μήνα ατελείωτου διαβάσματος,[...]
Πηγή: dieticious-zoisamara.blogspot.grΣαλάτα με σολωμό και σος μπλε τυριού & τραγανά κριτσίνια με δεντρολίβανο Τις προάλλες, βρισκόμουν σε μία κατάμεστη αίθουσα αναμονής. Κι όταν βρίσκεσαι σε[...]
Πηγή: sundayspoon.blogspot.grΤα πιο αγαπημένα μου πιτάκια. Για το σπίτι, το γραφείο, το σχολείο, το πάρτι. Για το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ. Για κάθε μικρή λιγούρα της ημέρας που δεν[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΟ καλύτερος τρόπος λοιπόν να μάθεις τις "παραξενιές" του κεφίρ, είναι να το "καλλιεργήσεις". Όταν λέμε καλλιέργεια, διευκρινίζω ότι δεν πρόκειται για φυτό![...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.gr« Όλα είναι υφάδια της κοιλιάς και το ψωμί στημόνι » Αυτή η φράση τα λέει όλα για τη σημασία του ψωμιού στη διατροφή μας .Από κοντά έρχεται και η[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤην ιδέα για τα ψωμάκια αυτά, την πήρα από την αγαπημένη μου big mama . Αφού τα έφτιαξα πρώτα 2 φορές με το δικό της τρόπο, μετά, μου ήρθε μια ιδέα, αφού[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΟ καλύτερος τρόπος λοιπόν να μάθεις τις "παραξενιές" του κεφίρ, είναι να το "καλλιεργήσεις". Όταν λέμε καλλιέργεια, διευκρινίζω ότι δεν πρόκειται για φυτό![...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤι χρειαζόμαστε: 2 φυλλα σφολιατας 1 φλιτζ. τσαγιου φετα τριμμενη 100γρ. τριμμενη παρμεζανα 200 ml κρεμα γαλακτος 2 αβγα Προθερμαινετε το φουρνο στους 180[...]
Πηγή: cookpad.com/grYλικά για 5,6 άτομα 5,6 περιστέρια ½ κιλό ρύζι καρολίνα 4 κ.σ. πράσινο σιτάρι 250 γραμ συκωτάκια πουλιών 4 κ.σ. βούτυρο 3 κρεμμύδια 3 σκελίδες σκόρδο[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥλικά (για μια βάση τάρτας διαμέτρου 28 έως 32 εκ.): 200 γρ. αλεύρι τύπου 55 (ή για όλες τις χρήσεις) 40 ml νερό παγωμένο 1 κρόκος αυγού 100 γρ. βούτυρο Σε[...]
Πηγή: greekmasa.grΤον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι φούρνοι παράγουν ψωμί, παξιμάδια, κουλούρια, ακόμα και ζυμαρικά από αλεύρι ζέας. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.gr