κερασοπιτα ακης | πράσινα φασολάκια σαλάτα | χοιρινο κατσαρολας συνταγες | κεικ με μερεντα στη μεση | παγωτο γιαουρτι φραουλα αργυρω | χοιρινη σπαλα στην κατσαρολα | σαλατα με πατατες και αυγα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Γλυκα

Βρέθηκαν 55 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Γελαστή ωδή στα λεμονάτα ροδάκινα

Πρώτα η επιβεβλημένη γκριμάτσα. Αν και σας διαβεβαιώ πως με στενοχωρεί πολύ που αισθάνομαι υποχρεωμένος να της δώσω αυτήν τη θέση. Δεν εννοεί να πέσει χάμω η[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Του κουταλιού: θέλετε ένα νεραντζάκι;

Παλιότερα, δεν υπήρχε ελληνικό σπίτι που να μην είχε μια γυάλα με νεραντζάκια. Βύσσινο, κυδώνι, φράπα, νεραντζάκι, σταφύλι. Οι μαγευτικές γυάλες που[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κουμκουάτ: και στο φαγητό

«Το κλαδάκι που θα μοσχεύεται στο δέντρο για να γίνει κουμκουάτ πρέπει να βρίσκεται στο χέρι μιας όμορφης κόρης καθώς ένας άντρας θα της κάνει[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το ζεστό κρασί των Χριστουγέννων

Έχει πολλά ονόματα, τα γνωστότερα εκ των οποίων είναι: mulled wine, vin chaud, Glühwein, glögg, vin brulé και quentão. Να σας πω την[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η ζωή μου όλη: Ελιξήριο για μιαν άγνωστη

Χτες έλαβα ένα μέιλ από μια κυρία που με συγκίνησε πολύ. Έγραφε με αίσθημα και παλμό, ντροπαλοσύνη, σαν να ’παιρνε βαθιά αναπνοή και ταυτοχρόνως να[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γουαδελούπη- Κέρκυρα: σημειώσατε χ

Στην βιβλιοθήκη μου έχω ένα μικρό βιβλιαράκι με συνταγές από τις γαλλικές Αντίλες –“Les meilleures recettes de la Cuisine Antillaise”. Το[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κουμ-κουάτ και περγαμόντο: μαρμελάδα μυρωδάτη

Κέρκυρα χωρίς κουμ-κουάτ δε νοείται, έτσι όταν πρωτοήρθα και είδα ότι στο κτήμα ευδοκιμούν τα εσπεριδοειδή φύτεψα δύο δεντράκια. Τώρα που ξέρω πιο πολλά[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Άσπρα μούρα, μαύρα μούρα

Σε ένα όχι και πολύ μακρινό κάποτε, ο δρόμος έξω από το σπίτι μας ήταν χωμάτινος, αυλακωμένος από τα νερά της βροχής, γεμάτος πέτρες που τρύπαγαν ενίοτε τα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ασουρές: το γλυκό του Νώε

Ο λεπτός στη γεύση, σιταρένιος ασουρές είναι γλυκό που, εδώ και αρκετές δεκαετίες, φτιάχνεται παραδοσιακά σε Ελλάδα και Τουρκία. Στη γείτονα είναι γνωστός και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χειμωνιάτικο γλυκό χωρίς τύψεις

Εμένα σπάνια με πιάνει μανία να φάω κάτι γλυκό και η μητέρα μου μόνο τις γιορτινές μέρες έφτιαχνε γλυκά. Το επιδόρπιό μας ήταν τα εποχιακά φρούτα. Ο άντρας[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το κρέας των χορτοφάγων

Ξεχωριστός μεζές στο κέντρο του τραπεζιού, τα μανιτάρια αναφέρονται συχνά σαν το “ κρέας των χορτοφάγων” και μπορούν να αποτελέσουν κύριο πιάτο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ένα βουνό λεμόνια

Συνήθως τα λεμόνια μας τα αφήνουμε πάνω στο δέντρο μέχρι να τα χρειαστούμε κι έτσι μας κρατάνε μέχρι το καλοκαίρι. Βέβαια, αφού έχουν ωριμάσει πια, πέφτουν[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπάρες δημητριακών με κινόα και τζίντζερ

Όσες συνταγές κι αν έχω φτιάξει για μπάρες δημητριακών, δεν μου είναι αρκετές. Θέλεις η αγάπη μου για τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς, θέλεις η αδυναμία[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μαρμελάδα, ροδάκινο ή βερύκοκο;

Οι φετινές μαρμελάδες μου είχαν μεγάλη επιτυχία. Τελειώνουν όμως στο πι και φι γιατί δεν κάνω μεγάλες ποσότητες. Το βερίκοκο το καταναλώσαμε ήδη, το τελευταίο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Εύκολη μαρμελάδα με μήλο και κανέλα

Προχτές μάζεψα τα πράσινα μήλα από μια - και μόνη - μηλιά του κήπου. Αθόρυβο δέντρο και καρπερό. Μόνο του φύτρωσε και κάθε χρόνο τέτοια εποχή μαζεύω τα μήλα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μαρμελάδα βερύκοκο με φρέσκο τζίντζερ και[...]

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι το νεοελληνικό "βερίκοκο", όταν καθόμουν ακόμη στα θρανία, το γράφαμε βερύκοκκο. Με βεβαιότητα δεν μπορώ, όμως, να πω[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μαρμελάδα λεμόνι απ' την Κρήτη μέσω Σκωτίας

Επαναφορά με μια γλυκιά συνταγή. Από τα πρώτα πράγματα που έμαθα στα Αγγλικά -ίσως γιατί από μικρή με ενδιέφερε ό,τι είχε σχέση με τη γαστρονομία- ήταν ότι[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μαρμελάδα φράουλα και τα κόλπα της

Αν έχει μαγειρευτεί σωστά, χωρίς πολύ βράσιμο και με φρούτα καλλιεργημένα χωρίς φυτοφάρμακα, η σπιτική μαρμελάδα φράουλα είναι ένα πραγματικό θαύμα. Την[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κομπόστα μήλο-κυδώνι, μαζί ή χώρια

Οι κομπόστες ήταν ανέκαθεν ένα από τα πιο ελαφριά και ανώδυνα γλυκά της κουζίνας μας. Ένα κλικ θερμίδες παραπάνω από τα σκέτα φρούτα. Γλυκό για αρρώστους και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Και η κανέλα ταιριάζει στη μαρμελάδα βερίκοκο

Η μαρμελάδα βερίκοκο είναι η διαχρονικά αγαπημένη μου και κάθε χρόνο δεν παραλείπω να την φτιάχνω, δοκιμάζοντας παράλληλα να την αρωματίσω με διάφορα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Του κουταλιού: το κυδώνι της έριδος

Εκ πρώτης όψεως μοιάζει σκληρό, άχαρο και πολύ συχνά στυφό στη γεύση, όμως μόλις ψηθεί το άρωμα, η υφή και το χρυσοκόκκινο χρώμα του το κάνουν ακαταμάχητο.[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy