Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 25 συνταγές
Ένα Ελληνικό παραδοσιακό, νηστίσιμο γλυκάκι με πραγματικά τρία υλικά που υπήρχαν σε κάθε σπίτι: αλεύρι, ελαιόλαδο και πετιμέζι! Όσο για το νερό, δεν το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΑπό την κ. Αναστασία Τζαχρήστου - Αγία Αννα Στη βόρεια Εύβοια το φτιάχνουν στη χάρη της Αγίας Βαρβάρας απ΄όπου πήρε και το όνομά του. Ανατολίτικο γλυκό[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΈθιμο στην γιορτή της Αγίας Βαρβάρας που προστατεύει τα μικρά παιδιά από τις αρρώστειες! Μοιράζουμε το γλυκό σε τρία τουλάχιστον σπίτια! Συστατικά Στα γρήγορα[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.grΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 500 γρ. σιτάρι χωρίς φλούδι (1 πακέτο) 450 γρ. ταχίνι (μεγάλη συσκευασία) κρύο νερό (ίσο με το βάζο του ταχινιού) ζάχαρη όση θέλουμε[...]
Πηγή: e-sofia.grΚόλλυβα με παγωτό Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά Μερίδες: 8 Υλικά 3 κούπες σιτάρι καθαρισμένο 1 κ.γ. αλάτι 1 κούπα ζάχαρη άχνη 1[...]
Πηγή: kouzzzina.grΑνουσαμπούρ – Το αρμένικο γλυκό των Χριστουγέννων Τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων στα αρμενικά σπίτια υπάρχει κατά παράδοση πάντα το[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΝηστίσιμη λιχουδιά, θρεπτική και χορταστική! Το ελαιόλαδο και το πορτοκάλι κάνουν πάρτι βιταμινών! Υλικά για τη ζύμη: 3 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού 1 ½ ποτήρι[...]
Πηγή: magiacook.grΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Όταν βράζετε σιτάρι μπορείτε να κρατήσετε το ζουμί και να φτιάξετε μια νηστίσιμη κρέμα. Υλικά: ζουμί από βρασμένο σιτάρι μετρημένο σε[...]
Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.grΌπως ξέρετε, είμαι Πολίτισσα. Από μικρή λοιπόν κάθε Αγίας Βαρβάρας αφενός κοινωνούσαμε στην εκκλησία τα παιδιά για τα Χριστούγεννα και αφετέρου φτιάχναμε για[...]
Πηγή: naleipeitovisino.blogspot.grΚΟΛΛΥΒΑ ΥΛΙΚΑ Σιτάρι½ σακουλάκι (περίπου 250 γρ) 2 κούπες αλεύρι ζάχαρη άχνη σησάμι καβουρντισμένο καρύδια χοντροκομμένα ινδοκαρυδο σπόρια ροδιού σταφίδες[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΒαρβάρα (παραδοσιακό γλυκό, έθιμο της Αγίας Βαρβάρας) Άτομα: 15, Χρόνος προετοιμασίας: 10’ , Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες, Κόστος: 7 € ΥΛΙΚΑ : 1 κιλό σιτάρι ¾[...]
Πηγή: foodtrails.gr40 γραμμάρια πλιγούρι (σπασμένο σιτάρι δηλαδή) 2 κούπες νερό 3 κοφτές της σούπας κουταλιές γλυκαντικό σε σκόνη (είτε ασπαρτάμη είτε ζαχαρίνη, βάζω canderel η[...]
Πηγή: cookpad.com/grΉθελα να υπάρχει η συνταγή για κόλλυβα στο Captain Cook, επειδή είναι ένα έθιμο που αγαπώ γιατί με κάνει και σκέφτομαι τους ανθρώπους που έχω χάσει. Εκτός[...]
Πηγή: eri-captaincook.blogspot.grΤώρα κακώς τα λέω κρίθινα, ψιλομιγαδερά θα ήταν η σωστή ονομασία σύμφωνα με την ορολογία των μιγμάτων αλεύρου που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί. Όχι δηλαδή ότι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓεια σας και απο μένα! Πλησιάζει η γιορτή της Αγ. Βαρβάρας και σκέφτηκα να σας πω για ένα γλυκό χυλό που φτιάχνουμε στην Θράκη προς τιμην της Αγίας. Το[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΓλυκιά κρέμα από βρασμένο σιτάρι με ταχίνι και διάφορους ξηρούς καρπούς. Μοιάζει με τη Βαρβάρα αλλά περιέχει ταχίνι. Παραδοσιακή νηστίσιμη κρέμα του τόπου μου[...]
Πηγή: cookpad.com/grΟ κολυβόζουμος ή αλλιώς βαρβάρα είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται συνήθως την παραμονή της Αγίας Βαρβάρας. Τι χρειαζόμαστε: 250 γρ. σιτάρι 100 γρ. σταφίδες[...]
Πηγή: cookpad.com/gr3 νεροπότηρα ηλιέλαιο 1 νεροπότηρο σταχτόνερο 1 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη ξύσμα από ένα λεμόνι 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλας 1 κουταλάκι σκόνη γαρύφαλλο 7[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΓια τη Sugar που τη ζήτησε... Τη συνταγή την έχω από τη γιαγιούλα μου, που μου στοίχισε πολύ όταν έφυγε, και πάντα μου έλεγε "να την κάνεις να[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως 1/2 κούπα αλεύρι σόγιας ή ρεβυθιού 1/2 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο 1/2 κ.γ. πιπερόριζα σε σκόνη 1 κούπα καστανή[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.grΕίναι παρα πολυ νόστιμο και θρεπτικό γλυκό. Κάνει καλό στο στομάχι,μπορουμε να το φάμε και σκέτο. Στην Θράκη το φτιάχνουμε αποβραδίς του ψυχοσάββατου και[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.gr