Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 182 συνταγές
Αλλά… αλα κρητικά, με ελαιόλαδο και πετιμέζι! Θα μου πείτε τι δουλειά έχει το κέικ φρούτων που είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό της Αγγλίας σε[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜαμαδίστικο γλυκό των παιδικών μας χρόνων για τη σημερινή μέρα! Η σημερινή συνταγή είναι η πρώτη που έγραψα στο πρώτο δικό μου τετράδιο συνταγών, μ ‘[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓιατί έρχονται Απόκριες... Απανωτές οι γιορτές φέτος… Μέχρι να περάσουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, προ των πυλών οι Απόκριες. Και να σου οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΉ απλώς κουλουράκια ή μπισκότα βουτύρου... Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Άλλωστε έχουμε ακόμη Χριστός Ανέστη! Αν και έχουν περάσει οι μέρες του Πάσχα τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤον τελευταίο καιρό είχα πολλά τρεξίματα. Μερικές φορές νόμιζα πως δεν προλάβαινα να ανασάνω. Μέσα λοιπόν σ’ αυτή την μπόρα, οι αναρτήσεις μου αραίωσαν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι μια ενδιαφέρουσα πρόταση αντικατάστασης των αυγών σε συνταγές! Υποθέτω-αν κρίνω από τις απόψεις των ηλικιωμένων που ρώτησα- ότι κανείς στην κατοχική και τη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα μαμαδίστικα! Το πλαστήρι μου, καινούριο απόκτημα με άλλη διάμετρο από αυτά που ήδη είχα, έπρεπε να δοκιμαστεί. Και τι πιο νόστιμο, εύκολο, και γρήγορο από[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια να απολαμβάνουμε τα χειμωνιάτικα ροφήματα! Αυτή την εποχή είναι τα εσπεριδοειδή στις δόξες τους. Τα χρώματά και τα αρώματά τους είναι έντονα και είναι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠάντα με ελαιόλαδο! Τελευταία μέρα του Αυγούστου σήμερα... Σχεδόν ένας ολόκληρος μήνας από την τελευταία μου ανάρτηση. Πλήρης και αποκλειστική η απασχόληση με[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕνα πλούσιο κέικ με ολόκληρα κομμάτια αρωματικής κρητικής μπανάνας! Σήμερα θα κατεβούμε νοτιοανατολικά, σε ένα παραλιακό οικισμό του δήμου Βιάννου, την Άρβη.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι φυσικά με ελαιόλαδο! Την ιδέα για το κέικ αυτό την πήρα από μια συνταγή από εγγλέζικο βιβλίο που έχω εδώ και χρόνια . Δεν είχε βέβαια θέση σε ένα blog[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια τον Άγιο Τρύφωνα και τους αμπελουργούς… Καλό μήνα! Του Αγίου Τρύφωνα σήμερα, τ’ Αγιού Τρυφώνου όπως λέμε στην Κρήτη. Του προστάτη των[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα κλασικό κέικ που η μητέρα μου ποτέ δεν το έφτιαξε με κακάο γιατί είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που ενώ αγαπά την σκέτη σοκολάτα δεν ενθουσιάζεται με[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑφράτο, μυρωδάτο ,φίνο κέικ για όλες τις ώρες Του Αγίου Νικήτα σήμερα. Γιορτινή μέρα για πολλές περιοχές της Κρήτης αφού πολλά χωριά έχουν εκκλησιές και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝόστιμη μαρμελάδα με ώριμα σύκα ! (Και τα αποτελέσματα της κλήρωσης) Τα σύκα φέτος είναι άφθονα στην περιοχή μας. Η πρώτη παρτίδα δεν είναι από τη δική μας[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑρωματική και νόστιμη. Μια μαρμελάδα με πολλές χρήσεις! Οι επισκέπτες της σελίδας γνωρίζουν ότι μαρμελάδες φτιάχνω συνήθως με τα όψιμα φρούτα. Για δυο λόγους:[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣαν συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης θέλω να δείτε τη σημερινή. Εξάλλου υποσχέθηκα στην τελευταία παρατήρηση του προηγούμενου post, ότι έπεται συνταγή για[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈτοιμη σε μια ώρα πάνω κάτω! Εγώ λοιπόν την μαρμελάδα με ροδάκινα ή γιαρμάδες την φτιάχνω χωρίς πρόγραμμα. Δεν πάω δηλαδή όπως σε όλες σχεδόν τις άλλες[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr«Σ’ όλο σχεδόν το νησί το γνησιότερο χριστουγεννιάτικο γλυκό ήταν τα ξεροτήγανα» Αυτό αναφέρουν οι Ν. και Μ. Ψιλάκη στο βιβλίο τους[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑγαπημένη και πολυμορφική... Η ζύμη για την τάρτα αυτή είναι από τις αγαπημένες μας. Τραγανή και αρωματική, ταιριάζει με πολλές γεμίσεις . Γεμίζεται ψημένη, με[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜοναστηριακή συνταγή! Η ανάρτηση αυτή έπρεπε να γίνει την περίοδο της Σαρακοστής αλλά αναβλήθηκε λόγω «φόρτου εργασίας». Επειδή όμως τα γλυκάκια αυτά[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο παραδοσιακό γλυκό του Σεπτέμβρη ! Λόγοι ανωτέρας βίας, ανεξάρτητοι από τη θέλησή μου και καθόλου ευχάριστοι... Αυτό μόνο έχω να πω προς το παρόν για την[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΆρχισα να γράφω τη σημερινή συνταγή, χωρίς να ξέρω τι όνομα να δώσω σ’ αυτά τα βουτηματάκια! Στο τετράδιό μου όπως βλέπετε τα λέω[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά αντικαθιστώ σε διάφορες συνταγές γλυκών τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο. Διαπιστώνω ότι γίνονται το ίδιο νόστιμες και σαφώς[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤΟ γ λ υ κ ό ! Δεν θα γράψω πολλά λόγια σήμερα. Ευχές για Καλό Πάσχα μόνο θα δώσω σε όλους, και τη συνταγή για το δικό μας πασχαλιάτικο γλυκό. Δεν ξέρω κανένα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΛουκουμάδες ! Κλασικό ελληνικό γλυκάκι τηγανιού ! http://verygoodrecipes.com/breakfasts-of-the-world-challenge Θα μπορούσατε να σκεφτείτε κάτι πιο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι κομπόστες είναι το πιο ελαφρύ και υγιεινό επιδόρπιο που μπορούμε να έχουμε γι αυτό πολλοί τις θεωρούν το γλυκό των αρρώστων! Πράγματι είναι ελαφρύτερες κι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα τσουρέκια στην ανατολική Κρήτη όσο ήμουνα παιδί δεν τα λέγαμε τσουρέκια. Δεν ήταν εξάλλου ακριβώς τσουρέκια παρόλο που είχαν ακριβώς τα ίδια υλικά, αν και[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤρία υλικά για μια αρωματική, διάφανη και πολυχρηστική μαρμελάδα! Επαναφορά με μια γλυκιά συνταγή. Αν και η μέρα σήμερα ζητά κοψίδια και τσικνίσματα,[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr"Αχλαδάκια" αμυγδάλου για την ώρα την καλή! Και στα δικά σας , και στων παιδιών σας ! Άσπρα και μυρωδάτα γλυκάκια όπως λέει το έθιμο για όλες τις χαρές της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι πολύ υγιεινά θα έλεγα… Υγιεινότερα από άλλα αφού γίνονται με ελαιόλαδο και περιέχει 1/25 του αυγού καθένα τους! Η συνταγή αυτή είναι άλλη μια[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕδώ και 2-3 χρόνια δεν είχα φτιάξει χαρουπόμελ ο . Δεν έχω πια δικά μου χαρούπια(ακόμη με πονά η απώλεια της χαρουπιάς μου στην πυρκαγιά του 2012) και την[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο ηρακλειώτικο έθιμο της Πρωτοχρονιάς! Αν βρεθείτε το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο Ηράκλειο, θα εκπλαγείτε όσοι δεν ξέρετε το ηρακλειώτικο έθιμο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια να γλυκάνουμε το 2015! Καλή Χρονιά σε όλους για άλλη μια φορά. Γλυκιά επιλογή –καθιερωμένο πια - για την πρώτη ανάρτηση της χρονιάς, μιας και οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓλυκιές μπουκίτσες για κάθε γούστο, για κάθε ώρα… Εποχή για μηλόπιτες. Κλασικές ή αποδομημένες, αμερικάνικες, γερμανικές, ρώσικες, γαλλικές,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜελένια παστέλια με σουσάμι, με αμύγδαλο, με φιστίκι, με ό,τι μας αρέσει! Πριν αρχίσουν οι χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις, ένα ακόμη νηστίσιμο γλυκό . Νηστίσιμο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστα υλικά, κι όμως αρέσουν! Έχω πουλιά κι αυγά! Αυτή την έκφραση χρησιμοποιούμε στα μέρη μας όταν έχουμε πολλές δουλειές. Μάλλον[...]
Πηγή: cretangastronomy.grAll time classic! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στη γιορτή μου η μάνα μου έφτιαχνε μπακλαβά. Μπακλαβά Κοπεγχάγης τον έλεγε και δεν ξέρω αν είχε στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΔεν έχουν περάσει πολλές μέρες που έκανα την ανάρτηση για τον πελτέ από κυδώνι. Είχα γράψει τότε ότι τα απομεινάρια ,φλούδια και κουκούτσια, τα χρησιμοποίησα[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr3 σε 1 το είπα εγώ! Ένα πολύ ενδιαφέρον λικέρ για τα εορταστικά κεράσματα, αλλά και για το κλείσιμο ενός εορταστικού γεύματος αν δεν θέλουμε να το[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα παλιό κλασικό κέικ με κακάο που αναβαθμίστηκε με το αγουρέλαιο! Οι παλιές συνταγές της μάνας μου για κέικ σοκολάτας είναι στην ουσία κέικ κακάου. Την[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΣτην Κρήτη τα λέμε τσουρεκάκια αμμωνίας Το έχω ξαναγράψει ότι στα μέρη μας οι ονομασίες είναι ανάποδες: τσουρεκάκια λέμε τα κουλουράκια του Πάσχα και[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr