Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 46 συνταγές
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ …ούτε french fries, οι γνωστές τηγανιτές πατάτες, ούτε french manicure, η λεπτή άσπρη γραμμή στα νύχια (προτιμώ την μαύρη), ούτε french[...]
Πηγή: pandespani.comΤα τράιφλ (trifles) είναι ένα επιδόρπιο με στρώσεις από φρούτα, σαβαγιάρ ή παντεσπάνι, σαντιγί και αγγλική κρέμα (κρεμ ανγκλέζ, crème anglaise ή custard), στις[...]
Πηγή: pandespani.comEκατοντάδες χρόνια τώρα, η σοκολάτα χρησίμευσε για να αποπλανήσει υποψήφιους εραστές και ερωμένες ή να ξανακερδίσει κάποιον όταν η σπίθα άρχιζε να τρεμοσβήνει…[...]
Πηγή: pandespani.comΓύρω στα 1500 ο καπιτάνο Emiliano Giovanni Baglioni στρατοπέδευσε έξω απ’ την Reggio Εmilia και κατά πως συνηθιζόταν την εποχή εκείνη αλλά και πολύ αργότερα,[...]
Πηγή: pandespani.comμάφιν με σοκολάτα Πόσα γοητρόνια (*) μπορεί να κρύβονται σ’ ένα muffing top και τί είδους? Ο αυστραλέζικος όρος επινοήθηκε για να χαρακτηρίσει υποτιμητικά το[...]
Πηγή: pandespani.comΠαραδοσιακά η Μ. Πέμπτη ανήκει στο βάψιμο των κόκκινων αυγών αλλά και στην ετοιμασία των λαμπριάτικων εδεσμάτων. Το σπίτι γεμίζει από μυρωδιές από τα[...]
Πηγή: pandespani.comO φίλος μου ο Σταύρος κατέφθασε κάποια Παρασκευή κρυμμένος πίσω από μια γινωμένη κολοκύθα μεγέθους αγκαλιάς! Ακούμπησε το πορτοκαλί μενίρ στον πάγκο της[...]
Πηγή: pandespani.comMπαίνω προ ημερών στην κουζίνα και βλέπω την ‘Ετνα (η τζούνιορ της οικογένειας) ανεβασμένη στη μικρή σκάλα, να επιδεικνύει με ύφος περισπούδαστο στη νταντά μας[...]
Πηγή: pandespani.comΗ κρεμ μπρουλέ (crème brûlée) ήταν κλασικό επιδόρπιο σε καλέσματα για ντινέ στις δεκαετίες του 70 και 80 στη Βρετανία, αλλά η δημοτικότητά της αργότερα[...]
Πηγή: pandespani.comΗ σοκολατόπιτα είναι ζαχαροπλαστικός νεολογισμός, τόσο καινούργιος που κι ο Μπάμπι (της ‘νιότης’, ξέρετε) ενδέχεται να μην τον έχει συμπεριλάβει ακόμη στα[...]
Πηγή: pandespani.comΔοκιμάζοντας και μαθαίνοντας για την γλουτένη Τελευταία φορά που χρησιμοποίησα τη λέξη γλουτένη ήταν σε σκραμπλ και κέρδισα λόγω στρατηγικής θέσης καμιά[...]
Πηγή: pandespani.comΤο χάμπουργκερ είναι ένα καλό παράδειγμα -όχι το μοναδικό- για να δει κανείς, αν και απλοϊκά ως ένα βαθμό, την παγκοσμιοποίηση μέσα από το φαγητό. Έχει παλιά[...]
Πηγή: pandespani.comτάρτα μαργαρίτα Η ιδέα για την τάρτα μαργαρίτα γεννιέται ένα ζεστό σούρουπο Κυριακής, από αυτά τα καλοκαιρινά που κοιτάς τον ανεμιστήρα με άλλο μάτι και[...]
Πηγή: pandespani.comΤο πρώτο κανονικό ποστ στον φετινό καινούργιο χρόνο δεν μπορεί παρά να είναι γλυκό. Για γούρι και ποδαρικό στο pandespani και για σοκολατένιο καλωσόρισμα σε[...]
Πηγή: pandespani.comΗ πλέον βασική από τις κρέμες για γλυκά: κρέμα ζαχαροπλαστικής ή γαλλόφωνα crème pâtissière ή confectiner’s custard, αγγλιστί. Με ελάχιστα υλικά (αυγά, γάλα,[...]
Πηγή: pandespani.comΗ σπιτική μαρέγκα αποτελεί ένα γλυκό παράδοξο. Αρχικά θα περίμενε κανείς από μια συνταγή με δύο μόνο βασικά υλικά να έχει μια βαρετή επίπεδη γεύση. Η[...]
Πηγή: pandespani.comΜελαχρινή ή καρυδόπιτα; Ή μελαχρινή καρυδόπιτα; Μιλάμε για το ίδιο μελαψό, αρωματικό, επίπεδο κέικ με καρύδια και μπαχαρικά, που ποτίζεται με ζαχαρένιο[...]
Πηγή: pandespani.comΑπό το Caviar House στο Παρίσι, ο φίλος μου ο Δ. μού έφερε ένα καταπληκτικό μαύρο κουτάκι, ίδια στολή παραλλαγής βραδινής κρέμας προσώπου! «Η prairie με το[...]
Πηγή: pandespani.comτάρτα σοκολάτας με μους σοκολάτας & βατόμουρα Κάθε που βρίσκεσαι σε ποθερό τετ-α-τετ με την ένταση μιας σοκολατένιας γεύσης είναι σαν πρώτη φορά. Σε εξάπτει[...]
Πηγή: pandespani.comTo στίκι τόφι πούντινγκ (sticky toffee pudding) είναι ένα πολύ βρετανικό γλυκό, με ρίζες στη δεκαετία του ’60. Στην ουσία πρόκειται για ένα ζουμερό σπογγώδες[...]
Πηγή: pandespani.comαμυγδαλωτά με μανταρίνι Τα κάτασπρα απ’ την άχνη αμυγδαλωτά (μας) ή και υπόλευκα, όταν το χρώμα της γεύσης τους ξεμυτίζει στην επιφάνεια υγραίνοντας ύπουλα τη[...]
Πηγή: pandespani.comΡυζόγαλο με κάρδαμο και κανέλα Ό,τι έμεινε στον πάτο απ’ το κατσαρόλι που το ρυζόγαλο έβρασε, πριν μπει σε μπολ, αυτή είναι η πρώτη γεύση του. Κι όποιος δεν[...]
Πηγή: pandespani.com“If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe.” Το απόφθεγμα αυτό «Αν θέλεις να φτιάξεις μια μηλόπιτα απ’ το μηδέν,[...]
Πηγή: pandespani.comΟ γνωστός ενθουσιασμός και η σχεδόν παιδική -μα τόσο γλυκιά- αγωνία του να είμαστε εμείς φέτος οι τυχεροί που θα βρούμε το φλουρί και η επιμονή μας να κάνουμε[...]
Πηγή: pandespani.comΗ κλασική καραμελέ με ένα τουίστ γεύσης πορτοκαλιού, σερβιρισμένη με φρουτοσαλάτα. Προετοιμασία: Η κρέμα καραμελέ πρέπει να γίνει μία μέρα πριν. Η[...]
Πηγή: pandespani.comΑν η ζωή ήταν φράουλα, θα ήταν ζουμερή, λαχταριστή και με μια δόση τσαχπινιάς -είπε η Δάφνη (που λατρεύει τη γεύση του σαρκώδους καρπού και βρήκε στην τάρτα[...]
Πηγή: pandespani.com‘Virtue? A fig!’ (…) Whereof I take this that you call love to be a sect or scion» Οθέλλος, Σέξπιρ Τα σύκα σηκώνουν περισσότερες μαγειρικές και άλλες[...]
Πηγή: pandespani.comΑν σας αρέσουν οι γλυκές ντομάτες, σαρκώδεις, ζουμερές και αρωματικές, θα τις έχετε σίγουρα ευχαριστηθεί σε ντοματοσαλάτες κάθε είδους και ορεκτικά. Εδώ,[...]
Πηγή: pandespani.comTα μικρά μάφιν με πορτσίνι δεν τα πιάνει το μάτι σου. Στις περί τα γεύματα και δείπνα συνάξεις, υπάρχουν πάντα οι δίσκοι με τις μπουκιές-teaser: όταν περνάνε[...]
Πηγή: pandespani.comΗ πρώτη φορά που έφαγα τιραμισού ήταν στη Ρώμη πριν 25 περίπου χρόνια. Μετά την 3η μερίδα στο τραπέζι, πήγα στην κουζίνα και ζήτησα όλο το ταψί! Ο σεφ-μάγειρας[...]
Πηγή: pandespani.com