τυροκαυτερη συνταγη με ανθοτυρο | ψαρονεφρι με πιπεριες ακης | κολοκυθοπιτα σιμιγδάλι γλυκια | πορτοκαλοπιτα χωρις φυλλο καλιδης | Αφρατα κεφτεδακια με φρυγανια | ρυζι γιαμπουφε
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Γλυκα χωρις γκουντα μαγια

Βρέθηκαν 46 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


french toast όπως λέμε ... french kiss -[...]

ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ …ούτε french fries, οι γνωστές τηγανιτές πατάτες, ούτε french manicure, η λεπτή άσπρη γραμμή στα νύχια (προτιμώ την μαύρη), ούτε french[...]

Πηγή: pandespani.com
τράιφλ πορτοκάλι: γλυκιά χειμωνιάτικη δροσιά -[...]

Τα τράιφλ (trifles) είναι ένα επιδόρπιο με στρώσεις από φρούτα, σαβαγιάρ ή παντεσπάνι, σαντιγί και αγγλική κρέμα (κρεμ ανγκλέζ, crème anglaise ή custard), στις[...]

Πηγή: pandespani.com
πλούσια μους σοκολάτας: γλυκό παιχνίδι[...]

Eκατοντάδες χρόνια τώρα, η σοκολάτα χρησίμευσε για να αποπλανήσει υποψήφιους εραστές και ερωμένες ή να ξανακερδίσει κάποιον όταν η σπίθα άρχιζε να τρεμοσβήνει…[...]

Πηγή: pandespani.com
ζαμπαγιόνε με vinsanto, ma che sbaglione? -[...]

Γύρω στα 1500 ο καπιτάνο Emiliano Giovanni Baglioni στρατοπέδευσε έξω απ’ την Reggio Εmilia και κατά πως συνηθιζόταν την εποχή εκείνη αλλά και πολύ αργότερα,[...]

Πηγή: pandespani.com
ποιός φοβάται τα 100 σοκολατένια muffins? -[...]

μάφιν με σοκολάτα Πόσα γοητρόνια (*) μπορεί να κρύβονται σ’ ένα muffing top και τί είδους? Ο αυστραλέζικος όρος επινοήθηκε για να χαρακτηρίσει υποτιμητικά το[...]

Πηγή: pandespani.com
αφράτα πασχαλινά κουλουράκια από την Σμύρνη -[...]

Παραδοσιακά η Μ. Πέμπτη ανήκει στο βάψιμο των κόκκινων αυγών αλλά και στην ετοιμασία των λαμπριάτικων εδεσμάτων. Το σπίτι γεμίζει από μυρωδιές από τα[...]

Πηγή: pandespani.com
μάφιν με κολοκύθα και μπαχαρικά - Pandespani.com

O φίλος μου ο Σταύρος κατέφθασε κάποια Παρασκευή κρυμμένος πίσω από μια γινωμένη κολοκύθα μεγέθους αγκαλιάς! Ακούμπησε το πορτοκαλί μενίρ στον πάγκο της[...]

Πηγή: pandespani.com
καστανιόλε (castagnole): οι βενετσιάνικοι[...]

Mπαίνω προ ημερών στην κουζίνα και βλέπω την ‘Ετνα (η τζούνιορ της οικογένειας) ανεβασμένη στη μικρή σκάλα, να επιδεικνύει με ύφος περισπούδαστο στη νταντά μας[...]

Πηγή: pandespani.com
κρεμ μπρουλέ: η παρακμιακή γοητεία της βανίλιας[...]

Η κρεμ μπρουλέ (crème brûlée) ήταν κλασικό επιδόρπιο σε καλέσματα για ντινέ στις δεκαετίες του 70 και 80 στη Βρετανία, αλλά η δημοτικότητά της αργότερα[...]

Πηγή: pandespani.com
σοκολατόπιτα: να μας ζήσει  - Pandespani.com

Η σοκολατόπιτα είναι ζαχαροπλαστικός νεολογισμός, τόσο καινούργιος που κι ο Μπάμπι (της ‘νιότης’, ξέρετε) ενδέχεται να μην τον έχει συμπεριλάβει ακόμη στα[...]

Πηγή: pandespani.com
περί γλουτένης και κοιλιοκάκης - Pandespani.com

Δοκιμάζοντας και μαθαίνοντας για την γλουτένη Τελευταία φορά που χρησιμοποίησα τη λέξη γλουτένη ήταν σε σκραμπλ και κέρδισα λόγω στρατηγικής θέσης καμιά[...]

Πηγή: pandespani.com
η ιστορία του μπέργκερ - απ' τα σαλόνια[...]

Το χάμπουργκερ είναι ένα καλό παράδειγμα -όχι το μοναδικό- για να δει κανείς, αν και απλοϊκά ως ένα βαθμό, την παγκοσμιοποίηση μέσα από το φαγητό. Έχει παλιά[...]

Πηγή: pandespani.com
τάρτα μαργαρίτα –άνω των 18 - Pandespani.com

τάρτα μαργαρίτα Η ιδέα για την τάρτα μαργαρίτα γεννιέται ένα ζεστό σούρουπο Κυριακής, από αυτά τα καλοκαιρινά που κοιτάς τον ανεμιστήρα με άλλο μάτι και[...]

Πηγή: pandespani.com
12 στρώσεις μόκα-σοκολάτα: black is beautiful![...]

Το πρώτο κανονικό ποστ στον φετινό καινούργιο χρόνο δεν μπορεί παρά να είναι γλυκό. Για γούρι και ποδαρικό στο pandespani και για σοκολατένιο καλωσόρισμα σε[...]

Πηγή: pandespani.com
κρέμα ζαχαροπλαστικής - αγγλική κρέμα - custard[...]

Η πλέον βασική από τις κρέμες για γλυκά: κρέμα ζαχαροπλαστικής ή γαλλόφωνα crème pâtissière ή confectiner’s custard, αγγλιστί. Με ελάχιστα υλικά (αυγά, γάλα,[...]

Πηγή: pandespani.com
πάβλοβα με φράουλες και σπιτική μαρέγκα -[...]

Η σπιτική μαρέγκα αποτελεί ένα γλυκό παράδοξο. Αρχικά θα περίμενε κανείς από μια συνταγή με δύο μόνο βασικά υλικά να έχει μια βαρετή επίπεδη γεύση. Η[...]

Πηγή: pandespani.com
μελαχρινή καρυδόπιτα & παγωτό βανίλια με[...]

Μελαχρινή ή καρυδόπιτα; Ή μελαχρινή καρυδόπιτα; Μιλάμε για το ίδιο μελαψό, αρωματικό, επίπεδο κέικ με καρύδια και μπαχαρικά, που ποτίζεται με ζαχαρένιο[...]

Πηγή: pandespani.com
baby πατάτες με μασκαρπόνε και αβγά ψαριών -[...]

Από το Caviar House στο Παρίσι, ο φίλος μου ο Δ. μού έφερε ένα καταπληκτικό μαύρο κουτάκι, ίδια στολή παραλλαγής βραδινής κρέμας προσώπου! «Η prairie με το[...]

Πηγή: pandespani.com
τάρτα σοκολάτας με μους σοκολάτας &[...]

τάρτα σοκολάτας με μους σοκολάτας & βατόμουρα Κάθε που βρίσκεσαι σε ποθερό τετ-α-τετ με την ένταση μιας σοκολατένιας γεύσης είναι σαν πρώτη φορά. Σε εξάπτει[...]

Πηγή: pandespani.com
καραμελωμένο κέικ με χουρμάδες: απλώς[...]

To στίκι τόφι πούντινγκ (sticky toffee pudding) είναι ένα πολύ βρετανικό γλυκό, με ρίζες στη δεκαετία του ’60. Στην ουσία πρόκειται για ένα ζουμερό σπογγώδες[...]

Πηγή: pandespani.com
αμυγδαλωτά απ' την Τήνο με μανταρίνια Χίου[...]

αμυγδαλωτά με μανταρίνι Τα κάτασπρα απ’ την άχνη αμυγδαλωτά (μας) ή και υπόλευκα, όταν το χρώμα της γεύσης τους ξεμυτίζει στην επιφάνεια υγραίνοντας ύπουλα τη[...]

Πηγή: pandespani.com
ρυζόγαλο αρωματικό της παράδοσης & του[...]

Ρυζόγαλο με κάρδαμο και κανέλα Ό,τι έμεινε στον πάτο απ’ το κατσαρόλι που το ρυζόγαλο έβρασε, πριν μπει σε μπολ, αυτή είναι η πρώτη γεύση του. Κι όποιος δεν[...]

Πηγή: pandespani.com
μηλόπιτα ανοιχτή με ...έτοιμο το σύμπαν -[...]

“If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe.” Το απόφθεγμα αυτό «Αν θέλεις να φτιάξεις μια μηλόπιτα απ’ το μηδέν,[...]

Πηγή: pandespani.com
βασιλόπιτα κέικ - το κυνήγι του τυχερού[...]

Ο γνωστός ενθουσιασμός και η σχεδόν παιδική -μα τόσο γλυκιά- αγωνία του να είμαστε εμείς φέτος οι τυχεροί που θα βρούμε το φλουρί και η επιμονή μας να κάνουμε[...]

Πηγή: pandespani.com
Κρέμα καραμελέ πορτοκάλι με φρουτοσαλάτα[...]

Η κλασική καραμελέ με ένα τουίστ γεύσης πορτοκαλιού, σερβιρισμένη με φρουτοσαλάτα. Προετοιμασία: Η κρέμα καραμελέ πρέπει να γίνει μία μέρα πριν. Η[...]

Πηγή: pandespani.com
τάρτα φράουλας ή φραουλόπιτα ποτισμένη άρωμα -[...]

Αν η ζωή ήταν φράουλα, θα ήταν ζουμερή, λαχταριστή και με μια δόση τσαχπινιάς -είπε η Δάφνη (που λατρεύει τη γεύση του σαρκώδους καρπού και βρήκε στην τάρτα[...]

Πηγή: pandespani.com
σύκο γλυκό του κουταλιού σαν παρακλάδι πόθου -[...]

‘Virtue? A fig!’ (…)  Whereof I take this that you call love to be a sect or scion» Οθέλλος, Σέξπιρ Τα σύκα σηκώνουν περισσότερες μαγειρικές και άλλες[...]

Πηγή: pandespani.com
παγωτό ντομάτα με βασιλικό με αυγά ή χωρίς[...]

Αν σας αρέσουν οι γλυκές ντομάτες, σαρκώδεις, ζουμερές και αρωματικές, θα τις έχετε σίγουρα ευχαριστηθεί σε ντοματοσαλάτες κάθε είδους και ορεκτικά. Εδώ,[...]

Πηγή: pandespani.com
muffins μπουκιές με πορτσίνι

Tα μικρά μάφιν με πορτσίνι δεν τα πιάνει το μάτι σου. Στις περί τα γεύματα και δείπνα συνάξεις, υπάρχουν πάντα οι δίσκοι με τις μπουκιές-teaser: όταν περνάνε[...]

Πηγή: pandespani.com
τιραμισού: η ζωή μου όλη* - Pandespani.com

Η πρώτη φορά που έφαγα τιραμισού ήταν στη Ρώμη πριν 25 περίπου χρόνια. Μετά την 3η μερίδα στο τραπέζι, πήγα στην κουζίνα και ζήτησα όλο το ταψί! Ο σεφ-μάγειρας[...]

Πηγή: pandespani.com

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy