Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 22 συνταγές
Γλυκάκια από το ...τίποτα στο άψε σβήσε! Στα πλαίσια της «οικιακής οικονομίας» με ό,τι αυτή σημαίνει, τα παξιμαδάκια λεμονιού της προηγούμενης[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑρωματικό και χριστουγεννιάτικο ! […]Μα τ’ άλλα δεν εμέτρησα γιατ’ ο Χριστός επέρνα κι εκειά που στάθηκ' ο Χριστός ώρια - πανώρια βρύση κι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια τους οπαδούς της υγιεινής διατροφής και όχι μόνο! Τα προϊόντα του χαρουπιού αρχίζουν και μπαίνουν όλο και πιο δυναμικά στην κουζίνα μας και όχι άδικα. Η[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΙδανικό για τη Μεγαλοβδομάδα! Αυτήν την εβδομάδα, τη Μεγάλη Εβδομάδα, νηστεύουν περισσότεροι άνθρωποι από οποιαδήποτε άλλη περίοδο νηστείας. Πολλοί μάλιστα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈχουμε Αντώνη και - αν και είναι μακριά μας -εμείς τον γιορτάζουμε! Και την αρτοπλασία μας την κάναμε, και το γλυκάκι μας θα κεράσουμε, κι ευχές θα δεχτούμε.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌσοι έχουν μεγαλώσει σε αστικές και ημιαστικές περιοχές μετά από τη δεκαετία του 60 , γνωρίζουν πολύ καλά το ζαχαρούχο γάλα. Ένα γάλα μακράς διαρκείας που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια τούρτες ,κορμούς , και ό,τι άλλο χρειάζεται παντεσπάνι! Επειδή και η νηστεία θέλει καλοπέραση , πέρα από τα νηστίσιμα βουτήματα ( κουλουράκια πορτοκαλιού[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜαμαδίστικο γλυκό των παιδικών μας χρόνων για τη σημερινή μέρα! Η σημερινή συνταγή είναι η πρώτη που έγραψα στο πρώτο δικό μου τετράδιο συνταγών, μ ‘[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ μαρμελάδα πορτοκάλι αλλιώς! Δυο συνεχόμενα post με πορτοκάλια, μπορεί να πηγαίνει πολύ, αλλά επειδή είναι στο τέλος τους είπα να μη το καθυστερήσω…[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓλυκιές μπουκίτσες για κάθε γούστο, για κάθε ώρα… Εποχή για μηλόπιτες. Κλασικές ή αποδομημένες, αμερικάνικες, γερμανικές, ρώσικες, γαλλικές,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια να γλυκάνουμε το 2015! Καλή Χρονιά σε όλους για άλλη μια φορά. Γλυκιά επιλογή –καθιερωμένο πια - για την πρώτη ανάρτηση της χρονιάς, μιας και οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜέχρι να το σκεφτούμε, το φτιάξαμε! Όσο καλοκαιριάζει, τα κέικ αραιώνουν. Άλλα γλυκά πιο καλοκαιρινά ,πιο κρεμώδη κάνουν την εμφάνισή τους . Αρκετοί όμως[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤΟ γ λ υ κ ό ! Δεν θα γράψω πολλά λόγια σήμερα. Ευχές για Καλό Πάσχα μόνο θα δώσω σε όλους, και τη συνταγή για το δικό μας πασχαλιάτικο γλυκό. Δεν ξέρω κανένα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά αντικαθιστώ σε διάφορες συνταγές γλυκών τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο. Διαπιστώνω ότι γίνονται το ίδιο νόστιμες και σαφώς[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑυτοσχεδιασμοί… Είχε ξεμείνει από τη Μεγαλοβδομάδα μέσα στο ψυγείο και δεν επρόκειτο να φαγωθεί με κανένα άλλο τρόπο. Το ότι ταιριάζει με ψωμί και άλλα [...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα εξαιρετικό υγιεινό κέρασμα! Τις συκομαΐδες (ή συκομαγίδες ) τις ξέρετε; Αγαπημένο έδεσμα των νησιών μας και όχι μόνο. Σύκα μαζί με ξηρούς καρπούς, ποτό,[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr