Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 75 συνταγές
Το κυδώνι, το «χρυσό μήλο» της αρχαιότητας, είναι άρρηκτα δεμένο με τον έρωτα. Πιθανότατα προϋπήρχε του μήλου με το οποίο είναι συγγενές, μάλιστα στην ιστορία[...]
Πηγή: pandespani.comΑν ένα κέικ καφέ δεν έχει άρωμα και γεύση καφέ,δεν προϊδεάζει με εμπνευσμένη σαγήνη και δεν μεταφέρει αυτό που δείχνει σε κάθε ψίχουλο και κάθε πιρουνιιά,ΑΝ[...]
Πηγή: pandespani.comμαρμελάδα ροδάκινο σε 30 λεπτά Το μήλο απ την Περσία όπως αποκαλείται το ροδάκινο (Prunus persica) έχει έρθει (με βαπόρι όπως λέει το άσμα) απ’ την Κίνα. Τα[...]
Πηγή: pandespani.comΠαραδοσιακά η Μ. Πέμπτη ανήκει στο βάψιμο των κόκκινων αυγών αλλά και στην ετοιμασία των λαμπριάτικων εδεσμάτων. Το σπίτι γεμίζει από μυρωδιές από τα[...]
Πηγή: pandespani.comΑν υπάρχει ένα σημείο που ανέκαθεν εντυπωσιάζει τους κοινούς θνητούς, σαν εμάς για παράδειγμα -κι εσάς πιθανόν-, είναι το υψηλό επίπεδο της πλειοψηφίας των[...]
Πηγή: pandespani.comΖεστό επιδόρπιο με φρούτα που ελευθερώνουν τους χυμούς τους μέσα στο αρωματικό κόκκινο κρασί, στην καραμέλα και στο βούτυρο. Η χειμωνιάτικη εσωστρέφεια βρίσκει[...]
Πηγή: pandespani.comΤο κυδώνι, το «χρυσό μήλο» της αρχαιότητας, είναι άρρηκτα δεμένο με τον έρωτα. Πιθανότατα προϋπήρχε του μήλου με το οποίο είναι συγγενές, μάλιστα στην ιστορία[...]
Πηγή: pandespani.comΠολυπρόσωπη και πολυδιάστατη, με οινική άποψη και ευαισθησίες που δεν ανέχονται το καπέλωμα της υπερβολικής ζάχαρης. Γλυκιά από μόνη της, ευέλικτη στους[...]
Πηγή: pandespani.comΟι μαρμελάδες άπειρες κι εμείς πρόθυμοι να τις ανακαλύψουμε όλες, μία προς μία. Στάση λοιπόν στο ζουμερό φρούτο ονόματι βανίλια, για άλλους 'μπουρνέλα', το[...]
Πηγή: pandespani.comΑπό την μοντέρνα ιταλική ζαχαροπλαστική έρχεται μια υπέροχη λεμονάτη τούρτα συνδυασμένη με διάφορα ζελέ φρούτων. Μαζί της φέρνει την πιο ανάλαφρη γεύση και την[...]
Πηγή: pandespani.comΒαθυκόκκινη μαρμελάδα μούρο από τους -συχνά δωρεάν- γλυκούς καρπούς του δένδρου που άνοιξε τους δρόμους του μεταξιού και ενέπνευσε τις τέχνες. Ιδιαίτερη[...]
Πηγή: pandespani.comκαρπουζόπιτα Μήλου Η καρπουζόπιτα εποπτεύει τα πρωινά και τα απογεύματα της Μήλου με την αρωματική της γλύκα. Λιτή, καλοκαιρινή λιχουδιά που απαντάται σε πολλά[...]
Πηγή: pandespani.comΜάλλον όλες οι μαμάδες περνούν την φάση του γλυκού με τα δαμάσκηνα που τα γεμίζουν με καρύδι και τα σερβίρουν μέσα στο αρωματισμένο με γαρύφαλλα και κανέλα[...]
Πηγή: pandespani.comΠαγωτό, καφές και σοκολάτα. O καλύτερος συνδυασμός τους λέγεται παγωτό καφέ και παγωτό μόκα. Η κλασική γαλλική εκδοχή θέλει αυγά· η πιο λάιτ αμερικάνικου στιλ[...]
Πηγή: pandespani.comΤο τσιζκέικ (cheesecake) εκτός από πλούσια γεύση έχει κουλτούρα, παράδοση και τελετουργικό. Δεν είναι εφεύρεση ενός ατόμου αλλά αποτέλεσμα εξέλιξης στο[...]
Πηγή: pandespani.comΝοσταλγικές μνήμες παιδικής ηλικίας δεμένες με ένα παραδοσιακό γλυκό από την Αρκαδία. "Εκτεθειμένη" γαλατόπιτα χωρίς φύλλο που λιώνει στο στόμα, έχει υψηλή[...]
Πηγή: pandespani.comΑνασκουμπώσαμε μανίκια και αρχίσαμε να σχηματίζουμε σοκολατένιες μικρές μπαλίτσες για να τρατάρουμε μικρούς και μεγάλους. Κάποιες εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς[...]
Πηγή: pandespani.comαμυγδαλωτά με μανταρίνι Τα κάτασπρα απ’ την άχνη αμυγδαλωτά (μας) ή και υπόλευκα, όταν το χρώμα της γεύσης τους ξεμυτίζει στην επιφάνεια υγραίνοντας ύπουλα τη[...]
Πηγή: pandespani.com“If you want to make an apple pie from scratch, you must first create the universe.” Το απόφθεγμα αυτό «Αν θέλεις να φτιάξεις μια μηλόπιτα απ’ το μηδέν,[...]
Πηγή: pandespani.comΗ γλυκιά πίτα-κέικ των 9 υλικών και των ευχών σε καινούργια, νόστιμη εκδοχή: φανουρόπιτα με καρύδια, γευστικά πλούσια, αρωματική, πασπαλισμένη με μπόλικη[...]
Πηγή: pandespani.comΤο πιο απολαυστικό σορμπέ φράουλα που έχω φάει, το κάνει ο φίλος μου ο Νάκης και αρκετές φορές το καλοκαίρι ήμουν με μεγάλη χαρά παρέα στην κουζίνα, όσο το[...]
Πηγή: pandespani.comΚόκκινη, γλυκιά και ζουμερή η μαρμελάδα φράουλα θυμίζει θηλυκό που αποπλανεί κι αναστατώνει. Άπιστη, πάει από ψωμί σε φρυγανιά κι άλλοτε σε κρουασάν ή σε[...]
Πηγή: pandespani.comΗ κλασική καραμελέ με ένα τουίστ γεύσης πορτοκαλιού, σερβιρισμένη με φρουτοσαλάτα. Προετοιμασία: Η κρέμα καραμελέ πρέπει να γίνει μία μέρα πριν. Η[...]
Πηγή: pandespani.comΑπό την μεριά της Πέρα Φαγητούπολης, οι συνοικίες είναι τεράστιες πιατέλες γεμάτες λουκουμάδες με πορτοκάλι και κάθε λογής γλυκό συστατικό. Κάθε συνοικία έχει[...]
Πηγή: pandespani.comΚαθυστερημένα μάλλον, έρχεται η συνταγή με τα μοναδικά σπιτικά μελομακάρονα που φάγαμε φέτος από τα χεράκια της κυρίας Ελένης. Είχε έρθει εκείνη τη μέρα με ένα[...]
Πηγή: pandespani.comΤο μαγικό μπισκοτογλυκό του Δεκεμβρίου κρύβεται στην άχνη και μυρίζει βούτυρο, άρωμα καβουρδισμένων αμύγδαλων και ροδόνερο. Κουραμπιέδες χιονάτοι. Τους κάναμε[...]
Πηγή: pandespani.comΤα κουλουράκια με ελαιόλαδο και πορτοκάλι προέκυψαν απ’ τα λεμόνια, την ντάτουρα και τους ναυτικούς κόμπους. Ίσως αυτό δεν βγάζει και πολύ νόημα εν πρώτοις,[...]
Πηγή: pandespani.comΧίλια φύλλα σφολιάτας, χρυσά και βουτυρένια είναι το σήμα κατατεθέν αυτού του γλυκού, εξ’ ου και το όνομά του, μιλφέιγ στα γαλλικά (mille=χίλια[...]
Πηγή: pandespani.com