chiz keik apo ton akis | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπράουνις συνταγή ποτήρι | πετρετζικης τσιζκεικ | cheesecake φραουλα ακης | μπραουνις με μερεντα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου, με μια δική μου μικρή παρέμβαση. Υλικά ½ κ. φύλλο κρούστας 3 1/2  κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα ¼ κούπας ζάχαρη 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος 1 αυγό 2 κροκάδια 3 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό ξύσμα από 2 πορτοκάλια ¾ κούπας λιωμένο βούτυρο   Σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό ½ κούπας γλυκόζη (θεωρώ αυτό το υλικό προαιρετικό) 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού Εκτέλεση Κόβουμε τα φύλλα κατά πλάτος σε 3 στενόμακρες λωρίδες Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πετυχαίνουμε ένα μίγμα μαλακό που στέκεται (αν είναι ρευστό βάζουμε λίγο ακόμη σιμιγδάλι, αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα κρέμα γάλακτος) Βουτυρώνουμε ελαφρά κάθε λωρίδα φύλλου και την διπλώνουμε Βουτυρώνουμε πάλι Βάζουμε σε μια άκρη μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές πάνω από την γέμιση, ξαναβουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ. Κελσίου) μέχρις ότου ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά) Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει για 5 περίπου λεπτά το σιρόπι και  περιχύνουμε τις φλογέρες μόλις βγουν από το φούρνο Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 2837 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (6)

Πηγή: greekmasa.gr

Τη συνταγή αυτή την παρουσίασε πριν χρόνια η κα Βέφα στην τηλεόραση.Είναι πανεύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη. Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας 1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κούπες βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο (δεν χρειάζεται να είναι πολύ βρασμένο γιατί θα ξαναμαγειρευτεί) 1 1/2 κούπα μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα βούτυρο ή βιτάμ 3 κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ. αλάτι,πιπέρι 1 κούπα γάλα 1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ρεγκάτο (εγώ βάζω περισσότερο) 2 αυγά χτυπημένα 1 κρόκος αυγού λίγη παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση : Σωτάρουμε στο βούτυρο ή το βιτάμ το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε συνεχώς,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Στη συνέχεια το μαϊντανό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 min σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το ρεγκάτο και αφήνουμε αρκετή ώρα να σφίξει το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα βάζουμε στο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας. Σε όλο της το μήκος κάνουμε με ένα μαχαίρι χαρακιές μήκους 8-9cm ώστε να δημιουργηθούν όμοιες λωρίδες.

Πηγή: greekmasa.gr

Αρωματικά, εύκολα και γευστικά μελομακάρονα από τη Βέφα Αλεξιάδου!! Τι χρειαζόμαστε: 1 1/2 κούπα λάδι 1/2 κούπα μαγειρικό λίπος 1 κούπα ζάχαρη 3/4 κούπας χυμό πορτοκάλι 1/4 κούπας κονιάκ 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουταλάκια μπέικιν 1 κουταλάκι σόδα 8 κούπες αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις Σιρόπι: 2 κούπες μέλι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό Γαρνίρισμα: 1/2 κούπα καρύδια 1 κουτ.γλ. κανέλα 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο Χτυπάμε το λάδι με μαγειρικό λίπος, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε μπαίκιν, σόδα, αλεύρι (κοσκινισμένα) και κάνουμε μία λακουβίτσα, όπου ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά. Πλάθουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν. Βράζουμε σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και περιχύνουμε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από το φούρνο. Οταν πιούν το σιρόπι αναποδογυρίζουμε, να μελώσουν και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Ανακατεύουμε καρύδια κανέλα γαρύφαλλο και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα.

Πηγή: sintagespareas.gr

Είναι μια πολύ νόμιστη συνταγή από το βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου. Τι χρειαζόμαστε: 1 ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες 4 κ.σ βούτυρο 1 κρεμμύδι σε φέτες 1 καρότο σε λεπτές φετούλες 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ 250γρ φέτα χοντροκομμένη 250γρ κίτρινο τυρί τριμμένο ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο Αλάτι-πιπέρι Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε τις γαρίδες σε λίγο νερό. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, το ζουμί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τον μαιντανό, την φέτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, τοποθετούμε στην επιφάνεια λίγα κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Πηγή: sintagespareas.gr

για το ρύζι 2 κούπες ρύζι για πιλάφι 1 1/2 κουταλιά βούτυρο 1/2 κουταλιά αλάτι για τη σάλτσα 2 κονσέρβες τόνο σε λάδι 2 κουταλιές λάδι από την κονσέρβα του τόνου 1 κουταλιά βούτυρο 400 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά λεμόνι 1/2 κούπα λευκό κρασί 1 κουταλιά κάρυ 1 φλούδα λεμονιού αλάτι - πιπέρι Σωτάρουμε τα μανιτάρια στο βούτυρο. Βγάζουμε τα μανιτάρια και στο λάδι που τα σωτάραμε, βάζουμε το αλεύρι. Στο λάδι του τόνου, βάζουμε μαϊντανό, λεμόνι, κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κάρυ, τα ρίχνουμε όλα μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα, να γίνει σάλτσα. Προσθέτουμε και τη φλούδα του λεμονιού και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. Ετοιμάζουμε το ρύζι με το βούτυρο και το αλάτι. Το καλουπώνουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τη φλούδα του λεμονιού, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τον τόνο και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα επάνω στο ρύζι. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Για το καλούπωμα του ρυζιού, η κυρία Βέφα, χρησιμοποίησε τη "ΦΟΡΜΑ ΠΛΕΞΙΔΑ", ΚΩΔ: 10434.

Πηγή: vefashouse.gr

2 ντομάτες κόκκινες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, σε κυβάκια 1 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 3 - 4 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό 1/2 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι ή πεκορίνο αλάτι πιπέρι καγιέν (κόκκινο καυτερό πιπέρι) Κόψτε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και ρίξτε τις σ' ένα μπολ. Προσθέστε το λιωμένο σκόρδο, το πιπέρι και το λάδι και ανακατέψτε τη σαλάτα. Πασπαλίστε με το κεφαλοτύρι και τέλος με το βασιλικό. Η συνταγή ανήκει στο κύριο Γιάννη Ντόντορο και την παρουσίασε μαζί με τη Βέφα Αλεξιάδου, στη μεσημεριανή της εκπομπή.

Πηγή: vefashouse.gr

1 1/2 κιλό μελιτζάνες φλάσκες 1 κιλό κολοκυθάκια, σε φέτες 1/4 κούπας λάδι 1/2 κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πράσινη πιπεριά, σε κομματάκια 1 κιλό ώριμες ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, ψιλοκομμένες 1/3 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 1/3 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο 150 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη 100 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο 100 γρ. κεφαλοτύρι γλυκό, τριμμένο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για τη μπεσαμέλ 2 κουταλιές βούτυρο 3 κουταλιές αλεύρι 3 κούπες γάλα, ζεστό 3 κροκάδια αλάτι και άσπρο πιπέρι Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες, πασπαλίστε τις με αλάτι κι αφήστε τις να σταθούν 1 ώρα. Ξεπλύντε τις με άφθονο τρεχούμενο νερό και στίψτε τις στις παλάμες σας, να φύγει η περίσσεια. Τηγανίστε τις ελαφρά, σε καυτό λάδι και στραγγίστε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι τα κολοκύθια κι αφήστε τα να σταθούν σε τρυπητό, να φύγει το περισσότερο από το νερό τους. Τηγανίστε τα σε λάδι και στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, ώσπου να γίνει διάφανο. Προσθέστε την πιπεριά και συνεχίστε το σοτάρισμα, να μαραθεί. Ρίξτε τη ντομάτα, το μαϊντανό, το άνηθο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε 10', να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Σ' ένα πυράντοχο σκεύος, στρώστε τις μελιτζάνες κι επάνω σ' αυτές, τα κολοκύθια. Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε τα τυριά και ρίξτε τα επάνω από τα κολοκύθια, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Περιχύστε με τη σάλτσα κι απλώστε επάνω τη μπεσαμέλ. Ψήστε το φαγητό στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα περίπου ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετέ το ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο. Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ: Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι. Ρίξτε μεμιάς γο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει η κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε τα κροκάδια, αλάτι και πιπέρι. Η συνταγή ανήκει στην κυρία Ζηνοβία Κυραμαργιού, που την παρουσίασε μαζί με τη Βέφα Αλεξιάδου, στην εκπομπή της.

Πηγή: vefashouse.gr

Pin It Υπέροχη σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα! Υλικά 5 κούπες νερό ή ακόμη καλύτερα αν υπάρχει ζωμό κρέατος 4 κουταλιές ελαιόλαδο για τη σάλτσα αυγολέμονο 1/4 κούπας χυμό λεμόνι 2 αυγά για τα γιουβαρλάκια 1/2 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/4 κούπας ρύζι καρολίνα 2 κουταλιές άνηθο 2 κουταλιές μαιντανό 2 κουταλιές λάδι αλάτι, πιπέρι αλεύρι Εκτέλεση Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Τα αραδειάζουμε σε ένα πιάτο το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να περιμένουν. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μας μαζί με το λάδι να βράσουν. Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα με την κατσαρόλα σκεπασμένη,μέχρι να μαλακώσουν. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το λεμόνι με το αυγό.Ρίχνουμε με κουτάλι αρκετό από το ζουμί του φαγητού σιγά σιγά για να ζεστάνουμε το μείγμα μας. Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με μπόλικο τριμμένο πιπέρι!!! Υπάρχουν πολλές συνταγές για γιουβαρλάκια αλλά εγώ έχω συνηθίσει αυτή με το αυγολέμονο. Αλλή μια πολύ καλή συνταγή της κυρίας Αλεξιάδου Απολαύστε την!!

Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.gr

Μια πλούσια συνταγή, η μακαρονοσαλάτα Βέφας ή των θεών, είναι πολύ χορταστική και γίνεται εύκολα! Ingredients 250 γρ. μακαρόνια 1/4 κούπας ελιές Καλαμών σε κομματάκια 1 μέτρια ντομάτα σε κομματάκια 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι 2 κουταλιές ρίγανη 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 3/4 κούπας βρασμένα κόκκινα φασόλια 1/3 κούπας φέτα σε κομματάκια για το ντρέσινγκ 1/4 κούπας χυμό λεμονιού 1/3 κούπας ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο Αλάτι-Πιπέρι Method Step 1 Ανακατεύουμε το χυμό λεμόνι με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την φέτα, αλάτι και πιπέρι Step 2 Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Step 3 Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ Step 4 Η μακαρονοσαλάτα Βέφας είναι έτοιμη! Tips Μπορείς να προσθέσεις αγγούρι Ρίξε και λίγο καλαμπόκ ι αν σου αρέσει!

Πηγή: nostimada.gr

Μια κλασσική και πολύ νόστιμη συνταγή. Εύκολα και απλά μπορείς να δοκιμάσεις φακες σουπα βεφα που είναι μια πολύ θρεπτική συνταγή διαφορετικά μαγειρεμένη που την κάνει αρκετά ιδιαίτερη. Ingredients μισό πακετο φακές πλυμένες 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες 250 ml ελαιόλαδο 100 ml ξύδι 1 φύλλο δάφνης αλάτι Method Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις τις φακές σε άφθονο νερό και βράζεις για 10 λεπτά. Step 2 Τις σουρώνεις και τις ξαναβάζεις στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να τις καλύπτει. Step 3 Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες. Step 4 Αλατίζεις και αφήνεις πάλι για 10 λεπτά. Step 5 Προσθέτεις το λάδι και το ξύδι και αφήνεις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. (περίπου 1 ώρα) Step 6 Συγχαρητήρια οι φακες σουπα Βεφα είναι έτοιμες! Καλή όρεξη. Tips Αν θέλεις μπορείς στη σούπα σου να προσθέσεις τη ντομάτα σε πιο μεγάλα κομμάτια. Μπορείς να προσθέσεις στη σούπα σου ότι λαχανικά θέλεις κομμένα σε κυβάκια. Σερβίρεται και συνδυάζεται τέλεια με παστά ψάρια και ελιές.

Πηγή: nostimada.gr

Copyright 2016 ® - Επικοινωνία