σαλατα λαχανο καροτο αργυρω | μανιταροσουπα βελουτε νηστισιμη | παστα ταψιου αργυρω | κοτοπουλο κοκκινιστο στη γαστρα | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | ροδι λικερ βεφα | ταρτακια αργυρω
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τη συνταγή αυτή την παρουσίασε πριν χρόνια η κα Βέφα στην τηλεόραση.Είναι πανεύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη. Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας 1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κούπες βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο (δεν χρειάζεται να είναι πολύ βρασμένο γιατί θα ξαναμαγειρευτεί) 1 1/2 κούπα μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα βούτυρο ή βιτάμ 3 κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ. αλάτι,πιπέρι 1 κούπα γάλα 1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ρεγκάτο (εγώ βάζω περισσότερο) 2 αυγά χτυπημένα 1 κρόκος αυγού λίγη παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση : Σωτάρουμε στο βούτυρο ή το βιτάμ το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε συνεχώς,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Στη συνέχεια το μαϊντανό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 min σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το ρεγκάτο και αφήνουμε αρκετή ώρα να σφίξει το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα βάζουμε στο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας. Σε όλο της το μήκος κάνουμε με ένα μαχαίρι χαρακιές μήκους 8-9cm ώστε να δημιουργηθούν όμοιες λωρίδες.

Πηγή: greekmasa.gr

Είναι μια πολύ νόμιστη συνταγή από το βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου. Τι χρειαζόμαστε: 1 ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες 4 κ.σ βούτυρο 1 κρεμμύδι σε φέτες 1 καρότο σε λεπτές φετούλες 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ 250γρ φέτα χοντροκομμένη 250γρ κίτρινο τυρί τριμμένο ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο Αλάτι-πιπέρι Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε τις γαρίδες σε λίγο νερό. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, το ζουμί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τον μαιντανό, την φέτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, τοποθετούμε στην επιφάνεια λίγα κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Πηγή: sintagespareas.gr

3 κουταλιές λάδι 1/3 κούπας κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 1/3 κούπας ρύζι 3 1/2 κούπες ζωμό κότας ζεστό 1/3 κούπας ξανθή σταφίδα 3 κουταλιές χυμό λεμονιού 1/4 κούπας κουκουνάρι 1/4 κούπας παρμεζάνα αλάτι - πιπέρι Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ώσπου να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το ρύζι κι ανακατέψτε το επάνω στη φωτιά, ώσπου να λαδωθούν οι κόκκοι. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου το ρύζι να γίνει διάφανο. Ρίξτε το ζωμό, τις σταφίδες και το χυμό λεμονιού και σιγοβράστε 20' περίπου ή ώσπου να φουσκώσει το ρύζι και να πιεί όλο το ζωμό. Κατεβάστε από τη φωτιά κι ανακατέψτε μέσα στο ρύζι την παρμεζάνα, τα κουκουνάρια, αλάτι, αν χρειάζεται και φρέσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήστε το ριζότο να σταθεί 10'. Σερβίερετέ το πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Grill Power" της Αμερικανίδας συναδέλφου της κυρίας Βέφας, Holly Rudin και την παρουσίασαν μαζί στην εκπομπή "ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ".

Πηγή: vefashouse.gr

1 1/2 κιλό μελιτζάνες φλάσκες 1 κιλό κολοκυθάκια, σε φέτες 1/4 κούπας λάδι 1/2 κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πράσινη πιπεριά, σε κομματάκια 1 κιλό ώριμες ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, ψιλοκομμένες 1/3 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 1/3 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο 150 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη 100 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο 100 γρ. κεφαλοτύρι γλυκό, τριμμένο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για τη μπεσαμέλ 2 κουταλιές βούτυρο 3 κουταλιές αλεύρι 3 κούπες γάλα, ζεστό 3 κροκάδια αλάτι και άσπρο πιπέρι Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες, πασπαλίστε τις με αλάτι κι αφήστε τις να σταθούν 1 ώρα. Ξεπλύντε τις με άφθονο τρεχούμενο νερό και στίψτε τις στις παλάμες σας, να φύγει η περίσσεια. Τηγανίστε τις ελαφρά, σε καυτό λάδι και στραγγίστε τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι τα κολοκύθια κι αφήστε τα να σταθούν σε τρυπητό, να φύγει το περισσότερο από το νερό τους. Τηγανίστε τα σε λάδι και στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, ώσπου να γίνει διάφανο. Προσθέστε την πιπεριά και συνεχίστε το σοτάρισμα, να μαραθεί. Ρίξτε τη ντομάτα, το μαϊντανό, το άνηθο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε 10', να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Σ' ένα πυράντοχο σκεύος, στρώστε τις μελιτζάνες κι επάνω σ' αυτές, τα κολοκύθια. Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε τα τυριά και ρίξτε τα επάνω από τα κολοκύθια, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια. Περιχύστε με τη σάλτσα κι απλώστε επάνω τη μπεσαμέλ. Ψήστε το φαγητό στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 1 ώρα περίπου ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετέ το ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο. Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ: Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι. Ρίξτε μεμιάς γο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει η κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε τα κροκάδια, αλάτι και πιπέρι. Η συνταγή ανήκει στην κυρία Ζηνοβία Κυραμαργιού, που την παρουσίασε μαζί με τη Βέφα Αλεξιάδου, στην εκπομπή της.

Πηγή: vefashouse.gr

Pin It Υπέροχη σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα! Υλικά 5 κούπες νερό ή ακόμη καλύτερα αν υπάρχει ζωμό κρέατος 4 κουταλιές ελαιόλαδο για τη σάλτσα αυγολέμονο 1/4 κούπας χυμό λεμόνι 2 αυγά για τα γιουβαρλάκια 1/2 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/4 κούπας ρύζι καρολίνα 2 κουταλιές άνηθο 2 κουταλιές μαιντανό 2 κουταλιές λάδι αλάτι, πιπέρι αλεύρι Εκτέλεση Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Τα αραδειάζουμε σε ένα πιάτο το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να περιμένουν. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μας μαζί με το λάδι να βράσουν. Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε περίπου μισή ώρα με την κατσαρόλα σκεπασμένη,μέχρι να μαλακώσουν. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το λεμόνι με το αυγό.Ρίχνουμε με κουτάλι αρκετό από το ζουμί του φαγητού σιγά σιγά για να ζεστάνουμε το μείγμα μας. Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με μπόλικο τριμμένο πιπέρι!!! Υπάρχουν πολλές συνταγές για γιουβαρλάκια αλλά εγώ έχω συνηθίσει αυτή με το αυγολέμονο. Αλλή μια πολύ καλή συνταγή της κυρίας Αλεξιάδου Απολαύστε την!!

Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.com

Δευτέρα σήμερα και τι έχουμε?? Το κέικ της Δευτέρας, σύμφωνα με το παιχνίδι της Νοτούλας, όπου δυο Δευτέρες κάθε μήνα σερβίρουμε σπιτικό κέικ με το καφεδάκι σας!! Με τον καφέ, σας το χω ξαναπεί, έχω μια σχέση εξάρτησης. Πίνω……. δεν λέω πόσους καφέδες, μονίμως κυκλοφορώ με μια κούπα καφέ στο χέρι, έχει καταντήσει το σήμα κατατεθέν μου πλέον. Οποιοδήποτε γλυκό, λικέρ ή παγωτό έχει άρωμα καφέ, με ξετρελαίνει. Γι αυτό το θέμα coffee cake το χω ψάξει πολύ, κι έχω καταλήξει σε δυο συνταγές πολύ πετυχημένες. Θα σας δώσω σήμερα την μία και εν καιρώ και την άλλη. Όποιαν και από τις δύο αν φτιάξετε, θα την λατρέψετε! Η σημερινή συνταγή είναι το γνωστό coffee cake της Βέφας, με κάποιες αλλαγές που έχω κάνει. Το κεκάκι ίσως σας φανεί λίγο μπελαλίδικο, αλλά πιστέψτε με δεν είναι καθόλου! Μία φορά αν το φτιάξετε, θα το φτιάχνετε συνέχεια, είναι απίστευτα νόστιμο. Πλούσιο άρωμα καφέ ξεχύνεται στην κάθε μπουκιά, ενώ η αρωματισμένη με καφέ κρέμα στην γέμιση αλλά και στο γλάσο και το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι το κάνουν ακαταμάχητο. Είναι το τέλειο κέικ για να συνοδεύσει ένα ζεστό αρωματικό καφέ. Πάμε να το φτιάξουμε! Τα υλικά μας: Για το κέικ 240 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του) 240 γρ. ζάχαρη 75 γρ. βούτυρο λιωμένο 3 αυγά 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ 50 ml νερό 60 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο μισό κουταλάκι σόδα 1/4 κουταλάκι αλάτι Για το γλάσο 80 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο 40 γρ. ζάχαρη 60 ml ζεστό γαλλικό καφέ 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ 2 κρόκους αυγών 1 καψουλάκι βανίλια άρωμα 85 γρ. βούτυρο 115 γρ. ζάχαρη άχνη Επιπλέον 60 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα Στην πράξη: Ξεκινάμε καβουρντίζοντας τα αμύγδαλα. Κόβουμε τα αμύγδαλα σε 2-3 μικρότερα κομμάτια, τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο, και τα καβουρντίζουμε ελαφρά, να αλλάξουν χρώμα (δεν θέλουμε να μας καούν, γιατί θα πικρίζουν) Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, και τα ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε στην άκρη. Φτιάχνουμε το κέικ Διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ στο νερό και το ρίχνουμε σε βαθύ μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά του κέικ. Χτυπάμε καλά το μείγμα με μίξερ χειρός, να αφρατέψει. Το αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και το ψήνουμε στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 45΄ ή μέχρι το κέικ μας να είναι έτοιμο (ελέγχουμε βυθίζοντας την λάμα ενός μαχαιριού). Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζουμε το γλάσο Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τον γαλλικό καφέ, το γάλα, την ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ και τους κρόκους. Τα χτυπάμε καλά με το σύρμα, να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε το κατσαρολάκι πάνω από μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Εδώ θέλει λίγο υπομονή, το γλάσο πρέπει να πήξει σχετικά, γι αυτό μην βαρεθείτε να το ανακατεύετε για ένα δεκάλεπτο. Βάζουμε το κατσαρολάκι στο ψυγείο για μισή ώρα, να κρυώσει το γλάσο. Στην συνέχεια σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και την βανίλια. Προσθέτουμε και το μείγμα του καφέ που έχουμε φυλάξει στο ψυγείο και ανακατεύουμε καλά, να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Συναρμολόγηση Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το κέικ που θα έχει ήδη κρυώσει σε δυο κομμάτια οριζόντια. Απλώνουμε το μισό γλάσο , πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμυγδαλάκι και ενώνουμε τα δύο κομμάτια. Καλύπτουμε όλη την εξωτερική επιφάνεια του κέικ με το υπόλοιπο γλάσο και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καβουρντισμένα μυγδαλάκια. Φτιάχνουμε έναν ωραίο καφέ, σερβίρουμε στον εαυτό μας ένα μεγάλο κομμάτι, κλείνουμε τα μάτια και απολαμβάνουμε άρωμα και γεύση! Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!

Πηγή: syntageskardias.blogspot.com

Μια πλούσια συνταγή, η μακαρονοσαλάτα Βέφας ή των θεών, είναι πολύ χορταστική και γίνεται εύκολα! Ingredients 250 γρ. μακαρόνια 1/4 κούπας ελιές Καλαμών σε κομματάκια 1 μέτρια ντομάτα σε κομματάκια 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι 2 κουταλιές ρίγανη 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 3/4 κούπας βρασμένα κόκκινα φασόλια 1/3 κούπας φέτα σε κομματάκια για το ντρέσινγκ 1/4 κούπας χυμό λεμονιού 1/3 κούπας ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο Αλάτι-Πιπέρι Method Step 1 Ανακατεύουμε το χυμό λεμόνι με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την φέτα, αλάτι και πιπέρι Step 2 Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Step 3 Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ Step 4 Η μακαρονοσαλάτα Βέφας είναι έτοιμη! Tips Μπορείς να προσθέσεις αγγούρι Ρίξε και λίγο καλαμπόκ ι αν σου αρέσει!

Πηγή: nostimada.gr

Μια κλασσική και πολύ νόστιμη συνταγή. Εύκολα και απλά μπορείς να δοκιμάσεις φακες σουπα βεφα που είναι μια πολύ θρεπτική συνταγή διαφορετικά μαγειρεμένη που την κάνει αρκετά ιδιαίτερη. Ingredients μισό πακετο φακές πλυμένες 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες 250 ml ελαιόλαδο 100 ml ξύδι 1 φύλλο δάφνης αλάτι Method Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις τις φακές σε άφθονο νερό και βράζεις για 10 λεπτά. Step 2 Τις σουρώνεις και τις ξαναβάζεις στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να τις καλύπτει. Step 3 Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες. Step 4 Αλατίζεις και αφήνεις πάλι για 10 λεπτά. Step 5 Προσθέτεις το λάδι και το ξύδι και αφήνεις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. (περίπου 1 ώρα) Step 6 Συγχαρητήρια οι φακες σουπα Βεφα είναι έτοιμες! Καλή όρεξη. Tips Αν θέλεις μπορείς στη σούπα σου να προσθέσεις τη ντομάτα σε πιο μεγάλα κομμάτια. Μπορείς να προσθέσεις στη σούπα σου ότι λαχανικά θέλεις κομμένα σε κυβάκια. Σερβίρεται και συνδυάζεται τέλεια με παστά ψάρια και ελιές.

Πηγή: nostimada.gr

ΤOYΡΤΑ ΔΙΧΡΩΜΗ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ!!! Η Σοφη Τσιωπου,είναι η Βέφα του internet,Φτιάχνει φανταστικά γλυκά και φαγητά και την ευχαριστουμε πολύ για τις συνταγες της ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ(σπασμένα σε κομμάτια) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ 4 κούπες των (250 ml) γάλα 1 βιτάμ (250 γρ) 6-8 κουταλιές σούπας ζάχαρη(ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε) 6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ 80 γρ κουβερτούρα 1 κ.σ γεμάτη μερέντα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ 1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο) 1 ζαχαρούχο γάλα 1 βανίλια Μερέντα για το στόλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια φόρμα 26-28 εκ.με τσέρκι ρίχνω τα μπισκοτα.Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει.Επειτα ανοίγω τη φωτιά,προσθετω τη ζάχαρη το βητάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.Όταν δέσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη μερέντα.Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει ''πέτσα'' και αφήνω να κρυώσει.Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα,πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες,ή όλη νύχτα.Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.Γαρνίρω με λιωμένη Μερέντα και τριμμένα μπισκότα αν θέλω! Stay…tuned…Γ ραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια loading..

Πηγή: daddycool2403.blogspot.gr

Μία σάλτσα για τα ζυμαρικά σας. Συνταγή : Vefa's House Μερίδες : Απαιτούμενος Χρόνος : Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια. Υλικά 1 κουταλάκι τριμμένο σκόρδο 1/4 κούπας κουκουνάρια, ψημένα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κουταλιές χυμό λεμονιού 3 κουταλιές καλό ξύδι 1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό 1/3 κούπας τριμμένη παρμεζάνα 1/3 κούπας λάδι Εκτέλεση Χτυπήστε στο πολυμίξερ το σκόρδο, τα κουκουνάρια, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ξύδι, να αλεστούν σε λείο μίγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε το βασιλικό, την παρμεζάνα και τελευταίο το λάδι, ρίχνοντάς το με λεπτή, συνεχή ροή, ώσπου να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα και να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Πηγή - Vefa's House

Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr

v2.cooktime_el
Copyright 2016 ®