ψητα λαχανικα στο τηγανι | ψητα λαχανικα δρισκας | γαυρος τηγανητος με κρεμμυδια | γαυρος ριγανατος στο τηγανι | σαλατα με φασολια μαυροματικα | κοτοπουλο παρμεζανα φουρνο | ψητες μελιτζανες
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μια συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου, με μια δική μου μικρή παρέμβαση. Υλικά ½ κ. φύλλο κρούστας 3 1/2  κούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα ¼ κούπας ζάχαρη 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος 1 αυγό 2 κροκάδια 3 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό ξύσμα από 2 πορτοκάλια ¾ κούπας λιωμένο βούτυρο   Σιρόπι 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό ½ κούπας γλυκόζη (θεωρώ αυτό το υλικό προαιρετικό) 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού Εκτέλεση Κόβουμε τα φύλλα κατά πλάτος σε 3 στενόμακρες λωρίδες Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πετυχαίνουμε ένα μίγμα μαλακό που στέκεται (αν είναι ρευστό βάζουμε λίγο ακόμη σιμιγδάλι, αν είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα κρέμα γάλακτος) Βουτυρώνουμε ελαφρά κάθε λωρίδα φύλλου και την διπλώνουμε Βουτυρώνουμε πάλι Βάζουμε σε μια άκρη μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές πάνω από την γέμιση, ξαναβουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό Αραδιάζουμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθ. Κελσίου) μέχρις ότου ροδίσουν (περίπου 30 λεπτά) Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει για 5 περίπου λεπτά το σιρόπι και  περιχύνουμε τις φλογέρες μόλις βγουν από το φούρνο Καλή όρεξη Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 2837 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (6)

Πηγή: greekmasa.gr

Τη συνταγή αυτή την παρουσίασε πριν χρόνια η κα Βέφα στην τηλεόραση.Είναι πανεύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη. Υλικά: 1 φύλλο σφολιάτας 1/2 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κούπες βρασμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο (δεν χρειάζεται να είναι πολύ βρασμένο γιατί θα ξαναμαγειρευτεί) 1 1/2 κούπα μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα βούτυρο ή βιτάμ 3 κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ. αλάτι,πιπέρι 1 κούπα γάλα 1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ρεγκάτο (εγώ βάζω περισσότερο) 2 αυγά χτυπημένα 1 κρόκος αυγού λίγη παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση : Σωτάρουμε στο βούτυρο ή το βιτάμ το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε συνεχώς,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Στη συνέχεια το μαϊντανό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 min σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το ρεγκάτο και αφήνουμε αρκετή ώρα να σφίξει το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα βάζουμε στο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και πάνω τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας. Σε όλο της το μήκος κάνουμε με ένα μαχαίρι χαρακιές μήκους 8-9cm ώστε να δημιουργηθούν όμοιες λωρίδες.

Πηγή: greekmasa.gr

Είναι μια πολύ νόμιστη συνταγή από το βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου. Τι χρειαζόμαστε: 1 ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες 4 κ.σ βούτυρο 1 κρεμμύδι σε φέτες 1 καρότο σε λεπτές φετούλες 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ 250γρ φέτα χοντροκομμένη 250γρ κίτρινο τυρί τριμμένο ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο Αλάτι-πιπέρι Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε τις γαρίδες σε λίγο νερό. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε την ντομάτα, το ζουμί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τον μαιντανό, την φέτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, τοποθετούμε στην επιφάνεια λίγα κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Πηγή: sintagespareas.gr

2 ντομάτες κόκκινες, χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, σε κυβάκια 1 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 3 - 4 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό 1/2 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι ή πεκορίνο αλάτι πιπέρι καγιέν (κόκκινο καυτερό πιπέρι) Κόψτε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και ρίξτε τις σ' ένα μπολ. Προσθέστε το λιωμένο σκόρδο, το πιπέρι και το λάδι και ανακατέψτε τη σαλάτα. Πασπαλίστε με το κεφαλοτύρι και τέλος με το βασιλικό. Η συνταγή ανήκει στο κύριο Γιάννη Ντόντορο και την παρουσίασε μαζί με τη Βέφα Αλεξιάδου, στη μεσημεριανή της εκπομπή.

Πηγή: vefashouse.gr

Υλικά για 2 μερίδες 2 χοιρινές μπριζόλες 2 μεγάλες πατάτες 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο αλάτι, πιπέρι ρίγανη 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μαργαρίνη σε κομματάκια χυμό από 1 ½ λεμόνι 1 κουτάκι μπύρα Εκτέλεση Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε γύρω από τις μπριζόλες. Πασπαλίζουμε με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Περιχύνουμε τις πατάτες με το λάδι και βάζουμε εδώ κι εκεί, πάνω στις μπριζόλες, την μαργαρίνη. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και την μπύρα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 oC, 1 ώρα και 30'. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο 30' ακόμη ή ώσπου να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Σερβίρουμε αμέσως. Δείτε επίσης Λεμονάτες μπριζόλες και πατάτες στο φούρνο Η συνταγή είναι της κ.Αλεξιάδου.

Πηγή: taxidistisgeuseis.blogspot.com

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις τέλειες μελιτζάνες παπουτσάκια νηστίσιμα της Βέφας για τις μέρες που νηστεύεις αλλά και για όλο το χρόνο. Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου με αυτή τη συνταγή που είναι πολύ χορταστική αλλά και ελαφριά. Δοκίμασέ την οπωσδήποτε! Καλή όρεξη! Ingredients 4 μελιτζάνες φλάσκες Ελαιόλαδο 2 πατάτες ψιλοκομμένες 3 ντομάτες τριμμένες και 2 κομμένες σε φέτες 1 κουτ.σούπας πελτέ 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες Αλάτι-πιπέρι Method Step 1 Πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες Step 2 Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου Step 3 Τις στραγγίζουμε και βγάζουμε την ψίχα και την ψιλοκόβουμε Step 4 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα Step 5 Σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί Step 6 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο Step 7 Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο Step 8 Ρίχνουμε την ψίχα της μελιτζάνας και τις τριμμένες ντομάτες Step 9 Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε Step 10 Βάζουμε τις μελιτζάνες σε πυρέξ και τις γεμίζουμε με τη σάλτσα Step 11 Τις σκεπάζουμε με τις φέτες ντομάτας Step 12 Συμπληρώνουμε το πυρέξ με τις πατάτες με λίγο πελτέ και ελαιόλαδο Step 13 Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για μία ώρα περίπου Step 14 Οι μελιτζάνες παπουτσάκια νηστίσιμα της Βέφας είναι έτοιμες Tips Αν δεν θέλεις να τα κάνει νηστίσιμα μπορείς να προσθέσεις μπεσαμέλ ή κιμά ! Πρόσθεσε μπόλικο μαϊντανό που ταιριάζει πολύ

Πηγή: nostimada.gr

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα , ένα απλό πιάτο που όμως είναι πολύ εύγεστο και θυμίζει μανούλα! Γίνεται εύκολα και είναι μία πολύ καλή επιλογή για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Τέλειο και για μεσημεριανό αλλά και βραδινό. Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου αλλά και να το συνοδεύσεις με ό,τι σου ταιριάζει! Ingredients 1 κιλό ντομάτες Μισό κιλό ρύζι 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη 1 κούπα ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο 2-3 πιπεριές ψιλοκομμένες 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Method Step 1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Step 2 Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και βγάζουμε τους σπόρους Step 3 Τις ψιλοκόβουμε και βάζουμε τις μισές σε ένα λαδωμένο πυρέξ Step 4 Ρίχνουμε από πάνω το μισό σκόρδο και τις πιπεριές Step 5 Προσθέτουμε το μισό ρύζι και τον μαϊντανό Step 6 Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τις υπόλοιπες ντομάτες, ρύζι και σκόρδο Step 7 Προσθέτουμε τη φέτα και νεράκι που να σκεπάζει το φαγητό Step 8 Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι Step 9 Το ντοματόρυζο φούρνου με λαχανικά από τη Βέφα είναι έτοιμο Tips Κοίταζε το φαγητό μήπως χρειαστεί να προσθέτεις νερό Μπορείς να προσθέσεις τα μυρωδικά της επιλογής σου

Πηγή: nostimada.gr

Μια πλούσια συνταγή, η μακαρονοσαλάτα Βέφας ή των θεών, είναι πολύ χορταστική και γίνεται εύκολα! Ingredients 250 γρ. μακαρόνια 1/4 κούπας ελιές Καλαμών σε κομματάκια 1 μέτρια ντομάτα σε κομματάκια 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι 2 κουταλιές ρίγανη 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 3/4 κούπας βρασμένα κόκκινα φασόλια 1/3 κούπας φέτα σε κομματάκια για το ντρέσινγκ 1/4 κούπας χυμό λεμονιού 1/3 κούπας ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο Αλάτι-Πιπέρι Method Step 1 Ανακατεύουμε το χυμό λεμόνι με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την φέτα, αλάτι και πιπέρι Step 2 Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Step 3 Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ Step 4 Η μακαρονοσαλάτα Βέφας είναι έτοιμη! Tips Μπορείς να προσθέσεις αγγούρι Ρίξε και λίγο καλαμπόκ ι αν σου αρέσει!

Πηγή: nostimada.gr

Μια κλασσική και πολύ νόστιμη συνταγή. Εύκολα και απλά μπορείς να δοκιμάσεις φακες σουπα βεφα που είναι μια πολύ θρεπτική συνταγή διαφορετικά μαγειρεμένη που την κάνει αρκετά ιδιαίτερη. Ingredients μισό πακετο φακές πλυμένες 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες 250 ml ελαιόλαδο 100 ml ξύδι 1 φύλλο δάφνης αλάτι Method Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις τις φακές σε άφθονο νερό και βράζεις για 10 λεπτά. Step 2 Τις σουρώνεις και τις ξαναβάζεις στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να τις καλύπτει. Step 3 Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες. Step 4 Αλατίζεις και αφήνεις πάλι για 10 λεπτά. Step 5 Προσθέτεις το λάδι και το ξύδι και αφήνεις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. (περίπου 1 ώρα) Step 6 Συγχαρητήρια οι φακες σουπα Βεφα είναι έτοιμες! Καλή όρεξη. Tips Αν θέλεις μπορείς στη σούπα σου να προσθέσεις τη ντομάτα σε πιο μεγάλα κομμάτια. Μπορείς να προσθέσεις στη σούπα σου ότι λαχανικά θέλεις κομμένα σε κυβάκια. Σερβίρεται και συνδυάζεται τέλεια με παστά ψάρια και ελιές.

Πηγή: nostimada.gr

ΤOYΡΤΑ ΔΙΧΡΩΜΗ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ!!! Η Σοφη Τσιωπου,είναι η Βέφα του internet,Φτιάχνει φανταστικά γλυκά και φαγητά και την ευχαριστουμε πολύ για τις συνταγες της ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ(σπασμένα σε κομμάτια) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ 4 κούπες των (250 ml) γάλα 1 βιτάμ (250 γρ) 6-8 κουταλιές σούπας ζάχαρη(ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε) 6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ 80 γρ κουβερτούρα 1 κ.σ γεμάτη μερέντα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ 1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο) 1 ζαχαρούχο γάλα 1 βανίλια Μερέντα για το στόλισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια φόρμα 26-28 εκ.με τσέρκι ρίχνω τα μπισκοτα.Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει.Επειτα ανοίγω τη φωτιά,προσθετω τη ζάχαρη το βητάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.Όταν δέσει κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα και τη μερέντα.Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.Σκεπάζω με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει ''πέτσα'' και αφήνω να κρυώσει.Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.Ρίχνω και τη βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα,πάνω από τη σοκολατένια κρέμα.Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες,ή όλη νύχτα.Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.Γαρνίρω με λιωμένη Μερέντα και τριμμένα μπισκότα αν θέλω! Stay…tuned…Γ ραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια loading..

Πηγή: daddycool2403.blogspot.gr

Copyright 2015 ® Developed by Sidebar - Επικοινωνία