Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Παλιά στην ελληνική επαρχία δεν υπήρχε όλη αυτή η μεγάλη ποικιλία των ζυμαρικών που σήμερα θεωρούμε φυσιολογική.Γι' αυτό η οικιακή οικονομία ήταν σημαντική.[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΧριστούγεννα χωρίς να φτιάξουμε παραδοσιακούς Κουραμπιέδες; Και πώς θα καλοπιάσουμε, μάλλον θα ξεγελάσουμε, τον καιρό να χειμωνιάσει και να χιονίσει, ώστε να[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ πιπεριά (Capsicum annuum ) ανήκει στην οικογένεια Solanaceae και είναι ένα πολυετές φυτό, αν και καλλιεργείται ως ετήσιο . Κατάγεται από τη Νότια Αμερική και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΑπό όλα τα σιροπιαστά γλυκά ταψιού από μικρή προτιμούσα το Κανταΐφι. Αυτό ήταν και ακόμα είναι το αγαπημένο μου! Στην Αταλάντη, παλιότερα, τις Κυριακές το[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΚαι τι δεν φτιάχνεις όταν βρεις ή σου χαρίσουν λαχταριστά τοματίνια! Τώρα που έχουν ωριμάσει και γλυκάνει, όπως και να τα χρησιμοποιήσεις, πάντα θα έχεις[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΌταν ο ψαράς είναι φίλος, σε προμηθεύει με ψάρια που γνωρίζει ότι σου αρέσουν! Κι επειδή αγαπώ τις σκορπίνες με το υπέροχο κόκκινο χρώμα, πάντοτε μας[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟι πίτες, νηστίσιμες ή μη, είναι ένα πλήρες και νοστιμότατο γεύμα αλλά και ένα υπέροχο σνακ. Όσοι τις αγαπούν, δεν τις στερούνται, ακόμα και κατά τη διάρκεια[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο Μαντί είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Ασιατικής Ανατολής, πολύ αγαπητό στους λαούς που κατοικούν κοντά στον Καύκασο. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πιάτο της[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠανεύκολα πορτοκαλένια μπισκότα με ελαιόλαδο και σταγόνες σοκολάτας που ετοιμάζονται μέσα σ' ένα μπολ και δεν απαιτούν μίξερ. Το πορτοκάλι και η σοκολάτα είναι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα κλασικά κι αγαπημένα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο αλλιώς! Τα αφράτα αυτά μπιφτέκια με νιφάδες βρώμης είναι πλούσια σε φυτικές, νοστιμότατα και ο φούρνος[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΠολλά χρόνια τώρα έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ βούτυρο στα κέικ και το έχω αντικαταστήσει με ελαιόλαδο. Τα κέικ γίνονται πιο ζουμερά και είναι πιο υγιεινά.[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΣας αρέσει το φρέσκο ψωμί και έχετε στο σπίτι σας αλεύρι και μαγιά; Τότε μη διστάζετε να φτιάξετε ένα υπέροχο ψωμί, χωρίς κόπο, χωρίς ζύμωμα που καταπονεί τον[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤο γλυκό αυτό ήθελα να το φτιάξω από καιρό αλλά αντιμετώπιζα δύο δυσκολίες. Η πρώτη ότι δεν έβρισκα πραγματικό ασβέστη, δηλαδή την πέτρα, για να τον κατασβήσω[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΈνα αφράτο και πολύ αρωματικό, όχι γλυκό ψωμί της παράδοσης των Χριστουγέννων. Το ζύμωμά του θεωρείται έθιμο καθαρά χριστιανικό και η παρουσία του στο τραπέζι[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΟι Δίπλες είναι ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό που ακόμα συνηθίζεται σε πολλά μέρη της Πελοποννήσου. Οι νοικοκυρές με αυτές έδειχναν τη δεξιοτεχνία[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜια πολύ εύκολη συνταγή, ειδικά αν έχετε μάθει τη διαδικασία του ριζότο που θα την μετατρέψετε σε μοντέρνο κριθαρότο! Μαγειρεύεται γρήγορα , τρώγεται μόνο[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜια πολύ ωραία και νόστιμη συνταγή με αγκινάρες γεμιστές με κιμά, καλυμμένες από μία κρέμα γιαουρτιού και όχι μπεσαμέλ! Μπορούν να σερβιριστούν στο[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤα ρεβίθια συνηθίζουμε να τα μαγειρεύουμε σούπα και να τα σερβίρουμε με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όμως ενισχύονται γευστικά αν συνδυαστούν με[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.gr