Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 35 συνταγές
Ο μπακλαβάς αυτός είναι συνταγή της γιαγιάς μου από την Μ.Ασία, αν ακολουθήσετε ακριβώς υλικά και εκτέλεση η επιτυχία είναι σίγουρη, και τέτοιο μπακλαβά λίγοι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ συνταγή της προγιαγιάς μου απ᾿ την Πόλη, έλεγε περίπου δύο μέρη βούτυρο αγελαδινό και ένα μέρος πρόβειο. Με τα χρόνια και για πιο ελαφριά γεύση, η[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr1 κιλό φύλλο για μπακλαβά Για το άλειμμα του φύλλου 1 κούπα λιωμένο βούτυρο μπερδεμένο με 1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο Γέμιση 1 κιλό καρύδια 10 κ,σ. παξιμάδι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια το σιρόπι 330 ml νερό 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 στικ κανέλας φλούδα από 1 πορτοκάλι (χωρίς το άσπρο πικρό μέρος) Για τον μπακλαβά 250 γρ. βούτυρο 600[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΜπακλαβάς «κλασικός» (ξερός), με φιστίκι Αιγίνης Τη συνταγή του πραγματικά «κλασικού» μπακλαβά, που φτιάχνεται με φιστίκι Αιγίνης (στην[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΟ πιο αρωματικός από όλους τους μπακλαβάδες που δοκιμάσατε ποτέ, με χαρακτήρα και γεύση που θα μνημονεύετε. Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου. Μερίδες : Για ταψί[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grFor English, scroll down Να πω πρώτα από όλα, ότι τα κλασικά φαγητά και γλυκά δε μου αρέσει να τα πειράζω. Ενώ....με ξέρετε....μου αρέσει να δοκιμάζω ότι[...]
Πηγή: cookandfeed.blogspot.grΈνα από τα πολλά πρόσωπα της πανακότας έχει γεύση Ανατολής. Προετοιμασία 50΄ Αναμονή 3 - 4 ώρες Ψήσιμο 20΄ Υλικά για 10 μερίδες Για τα φύλλα 200 γρ.[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΑναρτήθηκε στις 15/03/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές Μπακλαβάς ο κλασικός Μια συνταγή για το Κλασικό μπακλαβά που γεύεσαι στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της[...]
Πηγή: sintayes.grγια το σιρόπι: 4 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια νερό 1 κουταλιά χυμό λεμονιού βανίλια για το μπακλαβά: 1 κιλό φύλλο 1 κιλό καρύδι κοπανισμένο 1 κουταλιά της[...]
Πηγή: sidagi.grΚαιρός της αμυγδαλιάς, αλλά εμείς ας χαρούμε τους καρπούς της μ' ένα ωραίο κέρασμα γεμάτο αρώματα, ενώ ταυτόχρονα είναι και νηστίσιμο για να γλυκάνουμε κι'[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΚαι αν ο μπακλαβάς, δεν είναι «γωνία» ... δεν λέει! Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μπακλαβά, όλα τα κομμάτια «παίζουν» εξίσου καλά. Ένας[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΥλικά Για ένα ταψί 40x40 εκ. Φύλλο κρούστας για γλυκά 2 πακέτα (2χ450 γρ.) βούτυρο γάλακτος ½ κιλό, λιωµένο καρύδια 5 φλιτζάνια, χοντροκοµµένα αµύγδαλα 5[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά φύλλα κρούστας για γλυκά: 40, (2 πακέτα των 500 γρ.) βούτυρο γάλακτος: 500 γρ., λιωμένο καρύδια: 5 φλιτζάνια, τριμμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης: 5[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά 2 πακέτα φύλλα Βηρυτού για μπακλαβά 250 γρ. βούτυρο και φρέσκο αρωματικό 250 γρ. καρύδια αλεσμένα 2 κ.σ ζάχαρη κανέλα γαρύφαλλο 10 φέτες πορτοκάλι[...]
Πηγή: mamapeinao.grΈφαγα για πρώτη φορά, πριν από πολλά χρόνια μπακλαβά με καρύδι, με φουντούκι και μπόλικο σιρόπι, στη Θεσσαλονίκη, στην Καλαμαριά στο μοναδικό παραδοσιακό[...]
Πηγή: syntagesmamas.gr1 κιλό φύλλο κρούστας 200 γρ. κάστανα βρασμένα 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα βούτυρο λιωμένο λίγο κανέλα λίγο γαρύφαλλο ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1200 γρ. ζάχαρη[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΥλικά 500 γρ καρύδια περασμένα στο μούλτι -αν θέλουμε προσθέτουμε και 200 γραμ αμύγδαλα μαζί 1 ποτήρι ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1/2 κουτ. γλυκού[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr