Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 46 συνταγές
1 πακέτο φύλλο κρούστας 600 γραμ καρυδόψιχα 1 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη 1 κουτ σούπας τριμμένη κανέλα 6-7 γαρύφαλλα καλά κοπανισμένα 220 γραμ εκλεκτό ελαιόλαδο 220[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥΛΙΚΑ Για το σιρόπι 300 γρ. ζάχαρη 300 γρ. πορτοκάλι Για τον μπακλαβά 600 γρ. καρύδια 2 κ.γ. κανέλα 50 γρ. ζάχαρη 200 γρ. κουβερτούρα 250 γρ. βούτυρο 1 συσκ.[...]
Πηγή: megatv.com/cookΕΚΤΕΛΕΣΗ: Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς στην λαμαρίνα του φούρνου και τους ψήνουμε στους 160οC για 15 λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, με προσοχή[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ: Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και παίρνουμε από την επιφάνεια 120 γρ. καθαρό[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΟ μπακλαβάς είναι από τα πιο αγαπημένα μας γλυκά , αν και όπως όλες μας γνωρίζουμε έχει αρκετές θερμίδες. Πάντα όμως υπάρχει και μια εναλλακτική συνταγή , η[...]
Πηγή: ediva.grΥΛΙΚΑ Για ένα μέτριο ταψί του φούρνου: 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι μέλι 500γρ καρυδόψιχα 1 κούπα ζάχαρη 1 κουταλιά κανέλα 1 κουταλιά γαρύφαλλο[...]
Πηγή: megatv.com/cookΥΛΙΚΑ 1 πακέτο φύλλο κρούστας 1200 γρ. καρυδόψυχα 1 κιλό φρέσκο βούτυρο 2 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά τριμμένο γαρύφαλλο 12 κουταλιές ζάχαρη 500 γρ.[...]
Πηγή: megatv.com/cookΥΛΙΚΑ: 600 γρ. φύλλα κρούστας για μπακλαβά 250 γρ. ταχίνι 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη 200 γρ. μέλι 250 γρ. βούτυρο Lurpak 300 γρ. πορτοκάλια βρασμένα [...]
Πηγή: megatv.com/cookΠίτα με κιμά και τυριά με 32 φύλλα σπιτικά! .....σας το υποσχέθηκα και τα φύλλα του μπακλαβά μου, ΕΔΩ ... τέλεια...δεν υπάρχουν..... λοιπόν οι πιτούλες μου θα[...]
Πηγή: zzcook.blogspot.grΣε ποιόν δεν αρέσει ένα κομμάτι μπακλαβά να στάζει μπόλικο σιρόπι, να' ναι γεμάτο καρύδι και να μοσχοβολά κανέλα, μοσχοκάρυδο και μπαχάρι; Πιστεύω ότι[...]
Πηγή: syntagesmamas.gr...αφιερωμένος στους λάτρεις των σιροπιαστών Γλύκα άνευ ορίων!! Ένας πλούσιος μπακλαβάς ...από κείνους που όταν αρχίσεις δεν μπορείς να σταματήσεις το πηρούνι[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΑπο τους καλυτερους μπακλαβαδες για τις ημερες των εορτων, με υπεροχο αρωμα φρεσκου βουτυρου και μπολικο σιροπι βυθισμενο μεχρι μεσα θα απογειωσει τον καθε[...]
Πηγή: nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.grΟδηγίεςΛιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, ξύνουμε το καταϊφι σε ένα ταψί. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ,... The post[...]
Πηγή: chefoulis.grΥλικά 1 πακέτο φύλλο κρούστας 600 γραμ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα 6-7 κ.σ μαύρη ζάχαρη 1 κ.σ. κανέλα 1 κ. γλ. γαρύφαλο 250 γραμ. ελαιόλαδο ( καλής[...]
Πηγή: 4seasonscook.blogspot.grΥλικά (6-8 μερίδες) : 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά 350 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 350 γρ. βούτυρο 2 κουταλιές κανέλα σκόνη ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 400 γρ. νερό 800 γρ.[...]
Πηγή: yumyum.grΥλικά (6-8 μερίδες) : 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά 400 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 350 γρ. βούτυρο 2 κουταλιές κανέλα σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ΓΙΑ ΤΟ[...]
Πηγή: yumyum.gr500 γρ φύλλο κρούστας 1 ποτήρι ζάχαρη 500 γρ καρύδια τριμμένα όχι εντελώς 1 κουταλιά σούπας κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο 1[...]
Πηγή: cooktherapy.grΕκτέλεση για τη γέμιση: Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεσμένο αμύγδαλο συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά[...]
Πηγή: glykes-alchimies.gr