Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 36 συνταγές
Νηστίσιμος χαλβάς και νόστημος Τι χρειαζόμαστε: 6 ποτήρια νερό 3 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια ηλιέλαιο 1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό 2 ποτήρια ινδοκάρυδο Βράζουμε το[...]
Πηγή: cookpad.com/grO κορμός από σοκολάτα είναι λατρεμένο γλυκό! Έχουμε μια παραλλαγή του με αρωματικό Μακεδονικό Ταχνί πορτοκαλι και Μακεδονικό Χαλβά, για να τον απολαμβάνεις[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΚαι πάνω που έλεγα πως είχα τελειώσει με τις λεμονοπαραγωγές, σκαρφίστηκα γλυκό για επιδόρπιο της βραδιάς της Τσικνοπέμπτης, σε μια φάση που είχα άλλα[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΧαλβάς (απλός) παραδοσιακός Υλικά 1 ποτήρι ηλιέλαιο 2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό 3 ποτήρια ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 1 κ. γλ. κανέλα Εκτέλεση Βάζουμε σε μία κατσαρόλα[...]
Πηγή: kouzinomageiremata.blogspot.grΑγαπημένο μας γλυκό, ειδικά της κόρης μου! Εάν είναι και με σοκολάτα ακόμη καλύτερα! Βέβαια υπάρχουν πολλές παραλλαγές, με ξηρούς καρπούς, με βανίλια, κλπ. Μία[...]
Πηγή: myownkallisblog.blogspot.grΥλικά 200 γραμμάρια Λάδι 2 φλιτζάνια αλεύρι 1 φλιτζάνι καρύδια 3 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη 4 φλιτζάνια νερό Προετοιμασία του Χαλβά Βάζουμε την Κρυσταλλική[...]
Πηγή: glykestreles.blogspot.grΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΛΥΚΟ Ακόμη ένας σιμιγδαλένιος χαλβάς, αυτή τη φορά εμπλουτισμένος με αμυγδαλάκια και βυσσινάκια, απο το γλυκό που φτιάξαμε την περισυνή[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΕτοιμάζουμε μια αφράτη μους Μακεδονικού Χαλβά και σερβίρουμε πάνω σε τραγανή βάση από μπισκότο. Ένα γρήγορο, εύκολο και λαχταριστό γλυκό χωρίς την προσθήκη[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΜια παραλλαγή του αγαπημένου μας κλασικού χαλβά με σιμιγδάλι και ελαιόλαδο. Το πορτοκάλι, που του προστίθεται, του χαρίζει απίθανο άρωμα και γεύση, μετριάζει[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΕύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο! Τι χρειαζόμαστε: 1 ποτήρι ελαιόλαδο 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι 2,5 ποτήρια ζάχαρη καστανή Μισό ποτήρι μέλι 4 ποτήρια νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά Για το σιρόπι Ζάχαρη 2 ποτήρια νερού Νερό 4 1/2 ποτήρια νερού Πορτοκάλι 1 κομμάτι από την φλούδα Κανέλα ξυλάκι 1 τεμ Για τον χαλβά Σιμιγδάλι χονδρό 1[...]
Πηγή: chefoulis.grΚυριακή μεσημέρι. «Να σου φτιάξω χαλβά Φαρσάλων;» με ρωτάει. «Ναι, φτιάξε ό,τι θες» της απαντώ ενώ πληκτρολογώ κάτι στο κινητό μου.[...]
Πηγή: bostanistas.grΤον χαλβά στην Ελλάδα τον συνηθίζουμε με ελαιόλαδο, που πραγματικά του δίνει έναν υγιεινό χαρακτήρα και σε κάνει να τον τρως χωρίς πολλές τύψεις. Στην Ανατολή[...]
Πηγή: bostanistas.grΠάει αρκετός καιρός που δεν έχω επισκεφθεί τη Γαλλία. Παλιότερα, δευτερεύουσες επαγγελματικές υποχρεώσεις με καλούσαν συχνά - πυκνά στο Παρίσι. Κι εκεί, στις[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο καλό το εστιατόριο (ή η καλή η ταβέρνα) είναι εκείνο στο οποίο πηγαίνεις «για το γλυκό». Εκείνο στο οποίο περιμένεις πώς και πώς να τελειώσει[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά: 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 1 βανίλια σε σκόνη 8 νεροπότηρα νερό 1 κιλό ζάχαρη 250 γρ. φυτική μαργαρίνη για πασπάλισμα 150 γρ. ινδοκάρυδο Εκτέλεση:[...]
Πηγή: sintagesmamas.com/300 γρ. βούτυρο φρέσκο 350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα 450 γρ. ζάχαρη άχνη 600 ml. γάλα 180 ml. κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι του γλυκού[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΑν ζητήσεις να σου πει κάποιος τη συνταγή του σιμιγδαλένιου χαλβά είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να μετρά, 1-λάδι, 2-σιμιγδάλι, 3- ζάχαρη, 4 - νερό, για όσους[...]
Πηγή: ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.gr