Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 245 συνταγές
Υλικά: 3 ποτήρια νερό 2 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι αλεύρι νισεστέ 3 κ.σ. ελαιόλαδο 80 γρ. ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα Εκτέλεση: Τα αμύγδαλα[...]
Πηγή: greekcook.grΤο τέλειο επιδόρπιο, το φτιάχνουν στα μαγαζιά της Βόρειας Ελλάδας. Πανεύκολο και κάτι διαφορετικό απο τον συνηθισμένο χαλβά... Τι χρειαζόμαστε: Χαλβά[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕύκολος, μυρωδάτος, ανάλαφρος γευστικά χαλβάς, συνταγή της μητέρας μου σε συνδυασμό με συνταγή που μου έδωσε η αδερφή μου (η γυναίκα του αδερφού μου).[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: 500 γραμ. σιμιγδάλι χονδρά ή ψιλά 200 γραμ. καλαμποκέλαιο 1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομένα Σιρόπι: 2 ποτήρια ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 1 κομματάκι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια μακεδονικός χαλβάς πήγαινε, γλυκιά κρέμα με ταχίνι βγήκε! Όπως και να'χει από γεύση σκίζει! Τι χρειαζόμαστε: 280 γρ. ζάχαρη 100 ml νερό μερικές σταγόνες[...]
Πηγή: cookpad.com/grΝηστίσιμος χαλβάς και νόστημος Τι χρειαζόμαστε: 6 ποτήρια νερό 3 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια ηλιέλαιο 1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό 2 ποτήρια ινδοκάρυδο Βράζουμε το[...]
Πηγή: cookpad.com/grΌταν ήμουν μικρή υπήρχε ένας κύριος που ερχόταν γύρω στις 3 το απόγευμα με ένα ποδήλατο που είχε ένα τεράστιο καλάθι μπροστά και πουλούσε χαλουβά (κυπριακά ο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΧαλβάς με σιμιγδάλι Τι χρειαζόμαστε: 1 φλυτζανι τσαγιου λαδι 2 φλυτζανια τσαγιου σιμιγδαλι 4 φλυτζανια ζεστο νερο 4 φλυτζανια τσαγιου ζαχαρη 2 φλυτζανια[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια 25 κομμάτια περίπου. 1 ποτήρι νερού λάδι 2 ποτήρια νερού αλεύρι Υλικά για το σιρόπι: 2 ποτήρια νερό 2 ποτήρια ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας κανέλα Βάζετε το[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥλικά: Για το χαλβά: 2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι καρύδια (προαιρετικά) αμύγδαλα (προαιρετικά) σταφίδες[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 φλυτζάνι λάδι 2 1/2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 3 φλυτζάνια ζάχαρη 5 φλυτζάνια νερό 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα 1 ξυλάκι κανέλλα[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι 1/2 φλιτζάνι σουσάμι 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες 2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα Τρόπος παρασκευής Βάζουμε το[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο 2 φλυτζάνια νισεστέ 3 φλυτζάνια ζάχαρη 4 φλυτζάνια νερό λίγη κανέλλα Τρόπος παρασκευής Διαλύουμε το νισεστέ σε ένα φλυτζάνι[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 4 κ.σ λάδι ελαφρύ 1/2 ποτήρι νερού φουντούκια σπασμένα στα 2-3 κομμάτια 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη 4 ποτήρια νερό 1 κουτί ανθος αραβοσίτου(βανίλια)[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 7 ποτήρια νερό ή ζυγίστε 1500 γρ. 250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό 2 βανίλιες 400 γρ. ζάχαρη(μπορείτε να βάλτε περισσότερη αν θέλετε το χαλβά ακόμη πιο γλυκό) 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 3 φλυτζάνια ζάχαρη 3 φλυτζάνια νερό 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι ξύσμα πορτοκαλιού κανέλα Εκτέλεση Σε[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ συνταγή αυτή είναι του Γ.Γκελντή . Η μόνη αλλαγή που έκανα εγώ ήταν ότι αντί για φρουί γλασσέ που γράφει (επειδή δεν τα πολυσυμπαθώ) την μια φορά έβαλα[...]
Πηγή: greekmasa.grΤο παραδοσιακό γλυκό βήμα προς βήμα. Βρείτε τις αναλογίες στο τέλος και... καλή όρεξη. Τι χρειαζόμαστε: 1 φλ. λάδι 2 φλ. σιμιγδάλι 3 φλ. ζάχαρη 4 φλ. νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/gr