Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 25 συνταγές
Τούτο το άρθρο είναι αφιερωμένο στις γυναίκες της υπαίθρου, που ασχολούνται ακόμη φτιάχνοντας αγνές παραδοσιακές τροφές για όλο τον χρόνο, είναι[...]
Πηγή: greekmasa.grhttp://syntagesapokatina.blogspot.gr Κόσκινο Υλικά 1 κιλό αλεύρι 3 αυγά 1 ποτήρι περίπου ξυνισμένο κατσικίσιο γάλα λάδι μισό ποτήρι νερού προζύμι σιμιγδάλι[...]
Πηγή: syntagesapokatina.blogspot.grΗ ιστορία θέλει τον τραχανά να αποτελεί εξέλιξη του χυλού με τον οποίο τρέφονταν έλληνες και ρωμαίοι, κατά την αρχαιότητα. Μάλιστα, ο γνωστός Απίκιος, ρωμαίος[...]
Πηγή: glykesistories.blogspot.grΥΛΙΚΑ Για τα σοταρισμένα πορτομπέλο 300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα ελαιόλαδο για το τηγάνι αλάτι Για τον τραχανά 30 γρ. ελαιόλαδο 50 γρ.[...]
Πηγή: megatv.com/cookΥλικά Τραχανάς με ντομάτα και μανιτάρια Αλεύρι όσο πάρει (για όλες τις χρήσεις) Αποξηραμένα μανιτάρια σε σκόνη 5- 6 ντομάτες Αλάτι – πιπέρι Τραχανάς[...]
Πηγή: megatv.com/cookΤί είναι; Ένα ελληνικότατο, παραδοσιακό "ζυμαρικό" φτιαγμένο από αλεύρι, γάλα, σιμιγδάλι ή ψιλοαλεσμένο σιτάρι και γιαούρτι, γάλα, ζωμό κρέατος ή λαχανικών με[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΟ παραδοσιακός τρόπος που φτιάχουμε τον τραχανά είναι και ο πιο απολαυστικός! Το μόνο που προσθέτουμε εμείς είναι λίγο κουρκουμά, για άρωμα και χρώμα, μπόλικη[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΕσύ τρως τραχανά; Πάμε στοίχημα πως αυτή τη συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου; Ο παραδοσιακός τραχανάς γίνεται βελουτέ και σερβίρεται με κυβάκια ανθότυρου[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΗ σχέση μου με τον τραχανά έχει λήξει εδώ και πολλά, πάρα πολλά χρόνια. Χωρίσαμε όταν ήμουν 6 χρονών. Ήταν ένας βαρύς και επώδυνος χωρισμός. Δεν ήθελα να τον[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΥλικά για 6 άτομα 1 λίτρο ζωμό λαχανικών 1 νεροπότηρο γλυκό τραχανά 1 κουτ σούπας πελτέ 1 νεροπότηρo φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη 150 γραμ τυρί φέτα κομμένο σε[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΘα σας αναφέρω μια συνταγή που διάβασα στο site της Καθημερινής και που την δοκίμασα, γιατί πολύ μου άρεσε η εκδοχή να φτιάξω τραχανά αλλά να μην τον κάνω την[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΤωρα θα μου πειτε...τραχανας???? Μεσα στη ζέστη? Ναι!...γιατι δεν πιστευω πως ο τραχανας μαγειρευεται μονο στο κρυο...σπιτι η μαμα μας τον εκανε και το[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑν αγαπάτε τον τραχανά,τη φέτα και τα μανιτάρια,αυτή είναι η συνταγή σας! Αν τρελαίνεστε και για σούπες,ε,τότε,ειναι πάρτυ! Την ιδέα την βρήκα[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΒασικά τούτος εν καλός τρόπος να χρησιμοποιείται ούλλον το κοτόπουλλον. Αγόρασα έναν κοτόπουλλον, έψησα στον φούρνον τες ζάμπες, τα ζαμπιά, τες γαλάτες τζιαι[...]
Πηγή: istomageiremata.blogspot.grΝομίζω ότι αξίζει να δοκιμαστεί...είναι τόσο εύκολη συνταγή... Τι χρειαζόμαστε: 3 κιλά έτοιμο σπασμένο σιτάρι 1 λίτρο φρέσκο γάλα Από σκεύη χρειάζονται μία[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠηγή ενέργειας και βιταμινών. Περιέχει λαχανικά μπαχαρικά και αλεύρι. Τροφή μεγάλης αξίας σε μορφή σούπας κυρίως χειμωνιάτικη. Τρώγεται σαν πρωϊνό με τριμμένη[...]
Πηγή: cookpad.com/grΛέγεται, αλλιώς, και "καλοκαιρινός". Eίναι ένας τραχανάς, “παρέα” με ντομάτα... Θυμάμαι – μικρό κοριτσάκι, ακόμα – την “ιεροτελεστία” (το "στέγνωμα" του[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ γιαγιά μου τον έλεγε τριφτάδες, και συνήθως μας τον έφτιαχνε για βραδυνό. Πολλές φορές όμως το χειμώνα, ο παππούς μου της ζήταγε να του τον φτιάξει και για[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr