Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 26 συνταγές
Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά του κουταλιού, είναι το βύσσινο. Είναι το πρώτο γλυκό κουταλιού που έφτιαξα και το φτιάχνω από τότε σχεδόν κάθε χρόνο. Φτιάχνω[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΤο πορτοκάλι, είναι ένα από τα γλυκά που μπορούμε να τα φτιάξουμε με δύο τρόπους. Γίνεται ωραιότατο φτιάχνοντάς το μόνο με τις φλούδες τυλιχτές, αλλά και με[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΓλυκό κουταλιού λεμόνι με βανίλια 1 κιλό φλούδες λεμονιού1300 γρ. ζάχαρη1500 ml νερό1 λεμόνι ο χυμός1 κλωνάρι βανίλια Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΤον Νοέμβρη τα ρακοκάζανα βράζουν σε όλη την Ελλάδα. Έτσι γινόταν και στο Πήλιο, που βρέθηκα επί τούτου, για το ρακοκάζανο του φίλου μου του Κώστα. Το καζάνι[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΤο ακτινίδιο, είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και απαραίτητα φρούτα, που γίνονται πολύ ξεχωριστό γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα , αλλά κι ένα απίθανο λικέρ .[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟ βασιλιάς των εσπεριδοειδών, το πορτοκάλι, είναι από τα φρούτα, που μπορούμε να τα φτιάξουμε γλυκό, με πολλούς τρόπους. Γίνεται ωραιότατο φτιάχνοντας μόνο τις[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα από τα νόστιμα αλλά και ευαίσθητα γλυκάκια του καλοκαιριού (για ακρίβεια τέλους της Άνοιξης) είναι η φραουλίτσα. Το έχω ξαναπεί αλλά θα το ξαναπώ. Μην[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑπό τότε που η φίλη της γιαγιάς μου η κυρία Ευθυμία, της έδωσε αυτή τη συνταγή για το κιτρολέμονο, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ᾿50, ελάχιστες ήταν[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ Αγαπώ ιδιαίτερα όλα τα εσπεριδοειδή. Λατρεύω τα αιθέρια έλαια τους! Τα τελευταία χρόνια προσπάθησα να καλλιεργήσω εσπεριδοειδή[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΌποτε πήγαινα παλιά στην Κέρκυρα, φρόντιζα να πάρω κουμ κουάτ. Το δεντράκι ναι μεν ευδοκιμεί εκεί, στη βόρεια πλευρά του νησιού, αλλά τώρα πια, έχουν γίνει[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΑπό τα πιο ωραία γλυκά του κουταλιού και το πιο αγαπημένο του γιου μου. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να διαλέξουμε αγουρωπά, φρέσκα βερύκοκα και το αποτέλεσμα[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΌπου S.P.=Στέλιος Παρλιάρος=όπου Στέλιος Παρλιάρος=εγγύηση! Δεν έχω φτιάξει ή φάει γλυκό του που δεν είναι "επικό"... Βρήκα τη συνταγή του στο διαδίκτυο κι[...]
Πηγή: fedrasbijouxandmore.blogspot.grΈνα από τα πιο αρωματικά γλυκά κουταλιού, είναι αδιαμφισβήτητα το περγαμόντο. Ένα από τα καλά όταν ζεις σε επαρχία, είναι ότι μπορείς ακόμα να βρεις τέτοια[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜόλις προλαβαίνουμε! Τα πράσινα καρυδάκια είναι στην ώρα τους για γλυκό αυτή την εποχή. Π ρέπει να κόψουμε τα καρυδάκια μας από τα μέσα Μαΐου ως τις αρχές[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr...ένα γλυκό σε 30 λεπτά! Την προηγούμενη Τετάρτη στο σεμινάριο που παρακολουθώ ετοιμάσαμε διάφορα γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και λικέρ. Μεταξύ αυτών[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΆλλο ένα λάφυρο της βόλτας στο κοντινό κτήμα, ήταν μούρα (μούρες όπως τις λέγαμε εμείς από μικρά), από μουριά (κατά το πορτοκαλάδα από πορτοκάλια! χαχα!). Οι[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤα ωραία πράγματα στη ζωή, δεν είναι πράγματα! Έτσι λέει ο λαός. Ένα "πράγμα" λοιπόν που έχω χαρεί μέσα από το blogging, είναι οι φιλίες που έχουν αναπτυχθεί.[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠειράζει που επιμένω ότι η δική μας παράδοση, η Ελληνική είναι άξια να διασωθεί μαζί με το πολιτισμό μας; Γιατί μέρος του πολιτισμού μας είναι και οι συνταγές.[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr