Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 20 συνταγές
Το μικρό ασημένιο και λίγο στρουμπουλό -για τα κυβικά εκατοστά του- ψαράκι που γλυκίζει στο στόμα, η τόσο ωραία τόση δα αθερίνα, η Τίνκερμπελ των ψαρομεζέδων.[...]
Πηγή: pandespani.comΜαριναρισμένος σε γκρέιπφρουτ, τόνος ψητός με τρυφερό σπανάκι Όταν ο ψαράς έχει κέφια γιατί κοιμήθηκε ή ξύπνησε καλά ή γιατί η ψαριά ανταποκρίνεται στις[...]
Πηγή: pandespani.comCasarecce – ζυμαρικά από ρεβίθια με καλαμαράκια Από τα ζυμαρικά με θαλασσινά, την κατηγορία που ακουμπάει στην πιο «φουρτουνιασμένη» καρδιά της – νότιας κυρίως[...]
Πηγή: pandespani.comπως μαγειρεύεται το χταπόδι – χταπόδι στη σχάρα Γιατί είναι σκληρό το χταπόδι; Και πως το συμπαθές και νόστιμο μαλάκιο γίνεται μαλακό; Θα το βράσετε σε νερό,[...]
Πηγή: pandespani.comΤα μύδια ανακαλύφθηκαν ως τροφή εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η ποικιλία που συνήθως τρώμε είναι τα θαλασσινά μπλε μύδια Mytilus edulis –αυτά μαγειρέψαμε και στη[...]
Πηγή: pandespani.comKαλοκαιρινό απόγευμα, αργούτσικα, ο ήλιος δεν παραδίδεται με τίποτα, η μέρα ξεθεωμένη σέρνεται πίσω απ’ τη σκιά του πεύκου που ο ίσκιος του ξεχειλώνει,[...]
Πηγή: pandespani.comΌταν ο ψαράς έχει κέφια γιατί κοιμήθηκε ή ξύπνησε καλά ή γιατί η ψαριά ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών ή γιατί το κραγιόν ή το χρωματιστό γυαλί[...]
Πηγή: pandespani.comΦορέστε την χαλαρή σας διάθεση και το πιο νωχελικό ύφος. Η καλύτερη τεμπέλικη Κυριακή τα θέλει όλα εύκολα στο αργοπορημένο της ξύπνημα. Διάλειμμα και από τα[...]
Πηγή: pandespani.com«…η ώρα του ούζου είναι ώρα παιχνιδιού (και ξέρουμε πόσο αυστηροί κανόνες ισχύουν στα παιχνίδια). Στο κυρίως γεύμα επιδιώκουμε να χορτάσουμε, κι αυτό δεν[...]
Πηγή: pandespani.comΑπό τα άδυτα της κουζίνας της Νέλλης, όπου οδηγήθηκε η παντεσπανική μας περιέργεια σε φάση γευστικής έξαψης, πήραμε –αφού ζητήσαμε και μας έδωσε μετά από[...]
Πηγή: pandespani.comΓια την «κακομαθημένη» μεσογειακή μας γεύση, η γλώσσα (το ψάρι), ένα από τα πολλά είδη της «επίπεδης» οικογένειας Soleidae, που ζουν σε αλμυρό ή γλυκό νερό και[...]
Πηγή: pandespani.comΜελωμένο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι -ή κριθαράκι με την ίδια εκτέλεση- είναι η επιτομή του κόμφορτ "θαλασσινό ραγού με ζυμαρικά". ΄Ενα πλήρες πιάτο, γεμάτο[...]
Πηγή: pandespani.comΟ μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι το δεύτερο παραθυράκι στο νόμο της Σαρακοστιανής νηστείας, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια και αυστηρότητα που[...]
Πηγή: pandespani.comΟι γαρίδες σαγανάκι ήταν πάντοτε απ’ τους αγαπημένους μου μεζέδες σε ουζερί και ταβέρνες, αν και τις περισσότερες φορές με απογοήτευε το γεγονός ότι στο[...]
Πηγή: pandespani.comγαρίδες φλαμπέ με ούζο Ο γαλλικός όρος flamber σημαίνει στη μαγειρική ότι προσθέτεις ένα οινοπνευματώδες ποτό στο φαγητό και το ανάβεις για να ενισχύσεις την[...]
Πηγή: pandespani.comφωτογραφίες: Γιάννα Πισσάνου Αν το ψήσιμο του κρέατος στο bbq τείνει να θεωρείται ανδρική υπόθεση, όταν σημάνει η ώρα των ψαρικών-θαλασσινών να ανέβουν στην[...]
Πηγή: pandespani.comΙταλική μακαρονάδα: λινγκουίνε με αχνιστά μύδια, ντοματίνια, κρεμμύδι και βασιλικό Τα ζυμαρικά με μύδια (ή/και άλλα οστρακοειδή) ανήκουν στους κλασικούς[...]
Πηγή: pandespani.com