Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 77 συνταγές
1 χταπόδι 1 κιλό περίπου 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό 3-4 κουταλιές κρασόξιδο 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Κόκκους πιπέρι μαύρο, πράσινο, ροζ 1 κουταλάκι γλυκού[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΜη σας ξενίζει το όνομα! Ούτε η χώρα προέλευσης (Μπανγκλαντές)! Πρόκειται για την τελευταία μας ανακάλυψη στην περιήγησή μας στις κουζίνες της Κεντρικής Ασίας![...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΥλικά μύδια (με το κέλυφος) 24 μεγάλα κρασί λίγο, για το άχνισμα των μυδιών κουκουνάρια 30 γρ. ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι κρεμμύδια 5 μέτρια, ψιλοκομμένα ρύζι 5[...]
Πηγή: icookgreek.comΜολονότι η λέξη κάρι μάς φέρνει αμέσως στο νου την Ινδία, πρόκειται για μια γενική ονομασία που έδωσαν οι Άγγλοι αποικιοκράτες στις καυτερές και πικάντικες[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΟι σουπιές πάνω στις τραγανές πιτούλες αποκτούν μια πιο οριεντάλ γεύση, με το κύμινο και το φρέσκο κόλιαντρο και μετατρέπονται σε γευστικό finger food. Υλικά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiφωτό: Βαγγέλης Πατεράκης Ο κόλπος της Βεγγάλης στη βορειοανατολική Ινδία και η Γκόα στο νότο είναι οι τόποι όπου παραδοσιακά τρώνε πιο πολύ ψάρι και[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΚλασικά κυριακάτικα φαγάκια της σαρακοστής, τα πιάτα με θαλασσινά. Αντί κρέατος, έχουν την τιμητική τους οι σουπιές τα καλαμάρια τα χταπόδια και οι γαρίδες.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑκόμη μια νηστίσιμη συνταγούλα, τόσο νόστιμη όμως που τρώγεται όλο τον χρόνο και ειδικά σαν καλοκαιρινό μεζεδάκι παρέα με παγωμένες μπίρες! ΥΛΙΚΑ 500[...]
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.gr100 γρ. αλεύρι σταρένιο ολικής άλεσης αλάτι 2 αβγά 250 ml. γάλα 2 κρεμμύδια 40 γρ. βούτυρο 400 γρ. άσπρο φιλέτο ψαριού 4 κ.σ. χυμό λεμόνι πιπέρι 100 γρ. κρέμα[...]
Πηγή: ucook.gr/cook1 κιλό γαρίδες 2 μεγάλα κρεμμύδια 4 αυγά 1 ποτήρι αλεύρι 0.5 ματσάκι ανιθό 0.5 ματσάκι μαϊντανό 1 μικρό ματσάκι Κορίανδρος 2 κουταλιά της σούπας Κύμινο 1[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 κιλό γαλέος σε φέτες ½ φλιτζ. ξύδι 1 φλιτζ. αλεύρι 1 κ.γ. κύμινο 1 κ.γ. ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 1½ φλιτζ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Βάζουμε σε νερό[...]
Πηγή: cooklos.grclick for english υλικά 1 κιλό μπακαλιάρο παστό 200γρ γάλα 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κουταλιά κύμινο 4[...]
Πηγή: pepiskitchen.blogspot.gr1 χταπόδι (2 κιλά) 120 γρ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. κόλιανδρο σε σπόρους 1 κ.σ. κύμινο σε σπόρους 5 σκ. σκόρδο 5 μεγάλες πατάτες 2-3 κ.σ. ξίδι με ρόδι 2 κ.σ. πελτέ[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΈνα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο, τα καλαμαράκια μακαρονάδα, γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα, είναι χορταστικά και το κυριότερο, αρέσουν σε όλους. Καλαμαράκια[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΓια το πιατάκι τορτίγιας 12 πίτες τορτίγιας (flour tortillas) 2 κουταλίες της σουπας βούτυρο λιωμένο Για τις γαρίδες 500 γρ. γαρίδες (24 μέτριου μεγέθους ή 12[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια την σος Μαγιονέζα σκόρδου 1/2 Κούπα τσαγιού μαγιονέζα 1 Σκελίδα σκόρδο 1/8 Κουταλάκι του γλυκού πάπρικα\ Για τον σολωμό 1/2 Κούπα του τσαγιού κουςκους 2/3[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΝοστιμότατη γαριδομακαρονάδα, όπως την φτιάχνω εγώ. Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι 1 κιλό μέτριες, ή χοντρές γαρίδες (προτίμησή σας) 2 μεγάλες ώριμες[...]
Πηγή: sintagespanos-mageiriki.blogspot.grΜπακαλιάρος γιαχνί !!!Πεντανόστιμο φαγάκι !!!! Ξαλμυρίζουμε για 48 ώρες περίπου αναλόγως το πάχος του αλλάζοντας νερό . 3/4 της κούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr1 κιλό γαύρος 150 γρ. αλεύρι 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 2 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. πιπέρι 1 κ.γ. κύμινο 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΣτο σημερινό τρίτο μέρος του αφιερώματος μας στην κουζίνα της Ινδίας, παρουσιάζουμε μία συνταγή από την ανατολική περιοχή της Βεγγάλης (που σήμερα μοιράζεται[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.gr