Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 130 συνταγές
υλικά 12 μεγάλα λευκά μανιτάρια (πολύ φρέσκα και σφιχτά) 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (από κομμάτι) 50 γρ. αμυγδαλόψιχα σκόνη (αλεσμένη στο μούλτι) 50 γρ. αλεύρι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiφωτό: Βαγγέλης Πατεράκης Δροσιστικό πρώτο πιάτο, αρκετά «απαλό» στη γεύση, αλλά με ιδιαίτερα ινδικά στοιχεία. Υλικά (για 4 άτομα) 25-30 κυβάκια κοτόπουλου 500[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 6 άτομα) 750 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο 1/4 φλιτζ. adobo ξερών μανιταριών 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Adobo ξερών μανιταριών 70 γρ. αποξηραμένα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥπό το φως του umami, καταλαβαίνουμε τώρα γιατί η περίφημη Caesar salad είναι μια από τις μεγάλες συνταγές του 20ού αιώνα. Οφείλει τη δημοφιλία της σε umami[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiφωτό: Βαγγέλης Πατεράκης Παραδοσιακό φαγητό, συνοδευτικό άλλων εδεσμάτων, το οποίο πολύ συχνά σερβίρεται ως πρώτο πιάτο. Το προτιμούν επίσης (όπως και το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 8 μεγάλα αμπελόφυλλα από κονσέρβα Στατήρ ή Μανδραγόρας 300 γρ. τόνο ή ρίκι φιλέτο η μπακαλιάρο 1/2 κούπα αλεύρι 1/2 κούπα κορνφλάουρ 1[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 8 φρέσκα αυγά 1/2 φλιτζ. πρόβειο γάλα 3 κ.σ. βούτυρο 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι, λευκό πιπέρι Φρέσκια μαύρη τρούφα ή λάδι μαύρης τρούφας[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΜια πικάντικη «κοπανιστή» φτιαγμένη έτσι, ώστε να έχει έξτρα κάψα και έντονη γεύση σε ένα εντυπωσιακό νεοπαραδοσιακό ποπ σερβίρισμα με σαρδέλες[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 3-4 πολύ φρέσκα αβγά 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος ελαφριά 4 φέτες καπνιστό σολομό 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, πολύ ψιλοκομμένα 2 κ.σ. βούτυρο 6 φέτες ψωμί[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 20-25 κολοκυθοανθοί 200 γρ. ανθότυρο 200 γρ. φέτα, τριμμένη 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλικομμένος 1/2 κ.κ. μαραθόσπορος[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑπό το βιβλίο «Food to die for: The Secrets of Kay Scarpettas Kitchen»: Η ηρωίδα της Κόρνουελ είναι ιατροδικαστής, αλλά και σπουδαία μαγείρισσα. Τα αυγά[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 250 γρ. κριθαράκι χοντρό 150 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι (baby σπανάκι, κατά προτίμηση) 120 γρ. φέτα, χοντροκομμένη με το πιρούνι 10 τοματίνια,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans) 1 κονσέρβα καλαμπόκι 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες 1 μέτριο κρεμμύδι,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 κομμάτια) 10 γρ. σέλινο 1Ο γρ λάχανο 1Ο γρ. καρότο 5 γρ. σκόνη από πικάντικα καρυκεύματα 5 Spices 2 γρ. τζίντζερ 2 γρ σκόρδο 5 γρ. λάδι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 6 μεγάλα αβγά 5-6 μέτριες πατάτες 1 μέτριο κρεμμύδι 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι παρασκευή Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 1 φρέσκος μπακαλιάρος, περίπου 2 κιλά ½ κιλό πατάτες ½ φλιτζ. ελαιόλαδο ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος 4 μικρά φινόκιο 3[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 4 κριθαροκούλουρα 1 1/2 ντομάτα 1/3 κρεμμύδι 1/4 πράσινη πιπεριά Τυρί κατίκι Κάππαρη Ελαιόλαδο Ξίδι Αλάτι Ρίγανη Εκτέλεση Χτυπάμε το[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 150 γρ. αμπελόφυλλα 1 κρεμμύδι 2 φλιτζάνια ρύζι Άνηθος Δυόσμος 1 1/5 φλιτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Χυμός μισού λεμονιού Γλυκό του[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Αγριοσπάραγγα 1 ματσάκι οβριές (είναι πιο λεπτές και αρκετά πιο πικρές από τα σπαράγγια) 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κιλό άγρια χόρτα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά H «κλασική» μαγιονέζα... 1 κρόκος αυγού 2 κουταλάκια μουστάρδα 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού ½ κουτάλι αλάτι ½ κουτάλι ζάχαρη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami