Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 32 συνταγές
Σημείωση: χρησιμοποίησα το γκριλ και ένα πολύ ξέβαθο σχεδόν επίπεδο ταψί. ΥΛΙΚΑ: 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες (τώρα είναι[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΕίναι η σάλτσα που κάνει τη νοστιμιά... Γιατί τι θα ήταν το μακαρόνι χωρίς αυτή.... Κάποιος,όταν αναφέρθηκα στη συνταγή,μου είπε, "και γιατί να βάλω ταραμά[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.gr...για πρωινό(όχι όμως με τέτοια ζέστη εδώ...) ή... όταν δεν υπάρχει τίποτα για φαγητό...(όπως σήμερα...) Είναι η δευτερη εκδοχή σε μια παλιότερη συνταγή για[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό,ένας λόγος για να σώσουμε μικρές ποσότητες λαχανικών που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε,και βέβαια μια γρήγορη εναλλακτική λύση[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤο τουρσί αυτό εγώ ξέρω ότι φτιάχνεται στην Πελοπόννησο. Ίσως να φτιάχνεται και αλλού, ευκαιρία είναι τώρα να το μάθουμε από τα σχόλια σας. Η διαδικασία του[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤο ταπεινο κουνουπιδι,είτε θα εχει φανατικους της γευσης, είτε θα εχει αυτους που δεν το βαζουν στο στομα τους. Πριν καιρο παντως,που είχα εδω τη φιλεναδα[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΝομιζω πως τη νοστιμια σε αυτη τη σαλατα τη δίνει το κοκκινο κρασι που εχει η σως. Έχει επισης και μπέικον,το οποίο δεν κρίνω απαραίτητο...την εχω κανει και[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣυνταγή τουρσί με μελιτζανάκια είχα βάλει και πέρισυ αλλά δεν βρήκα μεγάλη ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό του cookthebook. Φέτος επανέρχομαι με αρκετά[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜη με πάρετε με τις πέτρες! Σήμερα σκέφτηκα να μετουσιώσω ένα πικάντικο μεζέ των μεζεδοπωλείων σε κύριο φαγητό. Το έμπνεύστηκα και το έφτιαξα για πρώτη φορά.[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΗ συνταγή μου προέκυψε απο μια ιδέα του σεφ Jean Georges Vongerichten ,την οποία είχα διαβάσει παλιότερα σε στήλη τη Ντ. Κόχυλα στα Νέα. Αυτός μαγείρευε ως[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΠιστή στο πνεύμα λιτότητας και μέτρου του navarino,η απόλυτα καλοκαιρνή (μετά τη χωριάτικη) σαλάτα...οπου,ενίοτε αλλάζοντας τον τόνο...και εμψυχώνει ως[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΝα πω οτι αυτή η σαλάτα(συνταγή από το Olive) ταιριάζει στο καλοκαίρι...,αυστηρά και μόνο! Τότε που οι ντομάτες είναι ζουμερές και μυρωδάτες,κι ο δυόσμος[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤι να κάνουμε...είναι η εποχή που όταν λέω(πότε το λέω?) θα φάω μια σαλάτα μόνο,το κάνω με χαρά...αν πρόκειται για τέτοια σαλάτα... ΥΛΙΚΑ 4 ντομάτες ώριμες[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.gr...έτσι την βάφτισα ,γιατί τότε την κάνω,της ταιριάζει, άλλωστε,νομίζω, λόγω ροδιού. Σας τη βάζω από τώρα,γιατί αν όλα πάνε καλά τότε θα σας στέλνω[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣτο πνεύμα του χειμώνα(που παίζει κρυφτό) και των ημερών(που τις θέλει λαμπερές). ΥΛΙΚΑ 1 πράσινη σαλάτα χοντροκομμένη 150 γρ. σπανάκι baby καθαρισμένο σε[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΌταν δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω η γρήγορη λύση είναι οι πατατούλες κοκκινιστές στη χύτρα. Σε 30 λεπτά, το πολύ, όλα έχουν τελειώσει και το φαγητό σερβίρεται[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣημείωση: τώρα θα λέτε τι με έπιασε μέσα στο καταχείμωνο και φτιάχνω τουρσιά. Και θα έχετε δίκιο γιατί είχα πάρει πριν 10 μέρες από τη Λαϊκή τις ντομάτες και[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜια εξαιρετική σαλάτα που, αν περισσέψει, φυλάσσεται στο ψυγείο και γίνεται ακόμη νοστιμότερη!! Την προέλευσή της έχει ιταλική σύμφωνα με την αλλοδαπή[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜπορεί να φαγωθεί και σαν κυρίως πιάτο και ο επιθετικός προσδιορισμός "δροσερή" έχει να κάνει με το ότι αφήνω τις πατάτες και τα καρότα που είναι βρασμένα να[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΛοιπον,αυτή τη βδομάδα,που εδώ πέρα,καθε μέρα,χτυπαει 40άρια+...δεν τρώμε και τιποτ'άλλο...λείπουν και τα παιδιά...οπότε κάτι στα πρόχειρα ,για να αδειάσει[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣτα μέρη μου συνηθίζουμε πολύ το κουνουπίδι καπαμά...δηλαδή ελαφρά τηγανισμένο, με ντομάτα και κανέλα,χωρίς καθόλου κρεμμύδι ή σκόρδο...στο τέλος,δε, του[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑς μου συγχωρεθεί η υπερβολή στην εκτίμηση μου: ότι πρόκειται για το νοστιμότερο έδεσμα του κόσμου αλλά είναι βλέπετε κάποια πράγματα που μας διέπουν[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΕίναι μια σαλατα που τιμούμε ιδιαιτέρως όταν ο καιρός δεν είναι πια ζεστός,οπότε οι ντοματες είναι off...επιπλεον επειδή έχει ροκα και κοπανιστή είναι[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤωρα που το καλοκαιράκι είναι στο τέλος του-τουλάχιστον ημερολογιακά,γιατί ποιός ξέρει τι άλλο θα δουν τα μάτια μας στα του κλίματος-ας αποχαιρετιστούμε με[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜιας και είναι τώρα η εποχή των αμπελόφυλλων -αλλά και όταν δεν είναι κάλλιστα μπορούμε να τα συντηρούμε ελαφρά ζεματισμένα στην κατάψυξη- είπα να φτιάξω[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣημείωση: ξέρω ότι οι περισσότερες -με πρώτες και καλύτερες τις συνεταίρες μου cook & betty- θα κάνετε ... μπλιάχ! Κάτι βέβαια που εμάς τους φαν των[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΦέτος ήταν η χρονιά που αγάπησα τις σαλάτες με φρούτα... με μήλο ,αλλά και φράουλες ,σαλάτες της 3pad ,που έκανε ποστ έδώ,κι έπειτα το καλοκαίρι δοκίμασα και[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.gr